اسلام‌آباد - ایرنا - مدیر اندیشکده پاکستانی مطالعات سیاسی اسلام‌آباد گفت: با توجه به کاهش سلطه ایالات متحده آمریکا در سیاست جهانی، ادعای این کشور برای میانجی گری در بحث فلسطین بی‌اعتبار است و فلسطینیان گزینه همفکری با دیگر کشورهای بانفوذ را در دستور کار قرار دهند.

به گزارش روز جمعه ایرنا، «سجاد بخاری» مدیراجرایی اندیشکده مطالعات سیاسی اسلام‌آباد (IPI) طی سخنانی در وبیناری به مناسبت روز جهانی قدس تاکید کرد که واشنگتن اعتبار خود را برای میانجیگری در بحث فلسطین از دست داده است.

سخنرانان در این نشست مجازی با عنوان «پویایی جهان اسلام و آینده فلسطین: زمان مبارزه متقابل» تاکید کردند: ملت فلسطین علاوه بر نیاز به عدالت و صلح باید به تعیین حق سرنوشت خود دسترسی داشته باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، دبیرکل بنیاد حمایت از فلسطین و برخی کارشناسان امور بین الملل با تاکید بر اجماع جهان اسلام برای همیاری مردم فلسطین و دفاع از آرمان‌های آزادی قدس شریف، گفتند: مبارزه فلسطینیان مغایر با هیچ از یک قوانین و هنجارهای جهانی نیست و هدف از آن احقاق عدالت برای همه ساکنان سرزمین‌های اشغالی شامل مسلمانان، مسیحیان و یهودیان است.

مدیراجرایی اندیشکده مطالعات اسلام‌آباد گفت: قدس شریف برای مسلمانان جهان دارای محوریت و اولویت است به همین دلیل وابستگی قلبی خاصی نسبت به فلسطین و مقاومت مردم آن مشاهده می‌شود.

وی افزود: حفظ همبستگی بین المللی در بحث فلسطین ضروری است و مردم سایر کشورها باید به فشار بر دولت‌های خود برای نقش آفرینی در این زمینه ادامه دهند و همزمان گروه‌های فلسطینی نیز می‌بایست گفت وگوهای داخلی را آغاز کنند تا چشم‌انداز جدیدی برای مبارزه آنان ایجاد شود.

«صابر ابو مریم» دبیرکل بنیاد حمایت از فلسطین در پاکستان نیز گفت: مردم این کشور متعهد به اندیشه‌های محمدعلی جناح بنیانگذار فقید پاکستان در حمایت از فلسطین و مخالفت با هرگونه به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی هستند.

وی افزود: تنها تحقق عدالت و صلح برای فلسطینیان کافی نیست بلکه حق تعیین سرنوشت متعلق به آنان است و مردم فلسطین باید به یک کشور مستقل و آزاد برسند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز پیش‌تر در سخنرانی خود اظهار داشت: موضع این کشور اصولی و روشن است، ما قاطعانه از حق مسلم تعیین سرنوشت مردم فلسطین حمایت می‌کنیم و معتقدیم که برای صلح عادلانه و پایدار حل این مسئله مطابق با قطعنامه‌های مربوط به سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی براساس مرزهای قبل از ۱۹۶۷‌ و قرار گرفتن قدس شریف به عنوان پایتخت کشور مستقل فلسطین ضروری است.