یوسف محمدزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مناطق ویژه اقتصادی با ایجاد شرایط بهتر برای کسب و کار از طریق کاهش محدودیتهای تجاری، تسهیل فرآیند اخذ مجوزها، کاهش هزینه های تولیدی و معافیتهای گمرکی و مالیاتی بستر مناسب تری برای فعالیت های اقتصادی فراهم میکند.
وی بیان کرد: زیرساختهای نهادههای انرژی، حمل و نقل، ارتباطات، امکانات بهداشتی و آموزشی، زمینهای مناسب برای تولید از جمله شرایطی است که موفقیت منطقه ویژه را تعیین می کند.
وی با اشاره به تصویب قطعی منطقه ویژه اقتصادی سرو اظهار کرد: یکی از مهمترین نیازمندیهای این منطقه برای توسعه، بهبود زیرساختهای مناسب حمل و نقل است که توجه ویژه در این خصوص ضروری به نظر می رسد.
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه گفت: هر منطقه اقتصادی پتانسیلها و ظرفیتهای خاص خود را دارد و ممکن است با سایر مناطق ویژه اقتصادی کشور متفاوت باشد.
محمدزاده بیان کرد: منطقه سرو با توجه به منطقه مرزی با ترکیه بیشتر پتانسیلهای رونق فعالیتهای تجاری را دارد و موفقیت فعالیت های تولیدی نیز در گرو رونق فعالیتهای تجاری این منطقه است.
وی تاکید کرد: توسعه منطقه ویژه اقتصادی با تکیه بر سرمایه گذاریهای داخلی میسر نمیشود بلکه باید از سرمایه گذاری مستقیم خارجی و انتقال دانش بهره برد.
به گزارش ایرنا، طی چند روز گذشته و براساس اعلام دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تصویب لایحه جدید مناطق ویژه اقتصادی که به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شده بود، با ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی شامل مناطق ویژه اقتصادی لار و فسا در استان فارس، ابرکوه و میبد در استان یزد، زنجان در استان زنجان، گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد، سرو در استان آذربایجان غربی، خواف و قوچان در استان خراسان رضوی، خرم آباد در استان لرستان، تاکستان در استان قزوین، شاهین شهر در استان اصفهان و ساوجبلاغ در استان البرز موافقت شده است.
سرو در ۵۵ کیلومتری ارومیه، مرکز آذربایجان غربی واقع شده و یکی از مرزهای رسمی ایران با ترکیه است.