ایرج ناصریمقدم روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا بذرهای اصلاحی توزیع شده را میان کشاورزان خراسانی شامل "گندم، جو و پنبه" ذکر و بیان کرد: بذور اصلاحشده در اختیار کشاورزان متقاضی قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین ظرف یک سال اخیر هشت هزار و ۸۶۴ نوع بذر اصلاحشده غلات در استان خراسان رضوی تولید و فرآوری شده است.
مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی انتخاب "بذر مرغوب" اعم از رقم خوب، پرمحصول و تناسب آن را با اقلیم منطقه مهمترین رمز برای برداشت محصول مناسب و عملکرد کمی و کیفی بالا در عرصه کشاورزی ذکر و بیان کرد: بکارگیری بذرهای اصلاحی ظرف سالهای اخیر به دلیل داشتن فوایدی همچون مقاومت بالای گیاه در طول دوره کشت در برابر بیماری و تنش، در این استان بیشتر شده و گسترش یافته است.
وی ادامه داد: دسترسی به موقع به بذر با کیفیت نقش به سزایی در بهبود کیفیت محصول و به دنبال آن افزایش درآمد برای کشاورزان دارد و بذرهای اصلاح شده که مقاومت بیشتری در برابر بیماریها و شوکهای محیطی (از جمله تغییرات آب و هوایی) دارند کمک شایانی به کشاورز در افزایش محصول، امنیت غذایی و بهبود معیشت میکنند.
ناصریمقدم گفت: انتخاب بذر دارای کیفیت مناسب از جمله نکات مهم و کلیدی در کشاورزی است. تولید بیشتر محصول ارتباط مستقیمی با انتخاب گونه بذر و عملکرد آن در برابر انواع آفات دارد بنابراین برای افزایش تولید و به تناسب آن بالاتر رفتن درآمد کشاورز استفاده از بذرهای اصلاح شده بسیار توصیه میشود.
وی افزود: مهمترین اهداف اصلاح نباتات را میتوان بهبود کیفیت، افزایش تولید در واحد سطح، مقاومت در برابر آفات و بیماریها، مقاومت در برابر تنشهای محیطی دانست و یکی از مهمترین دلایل افزایش استفاده از بذرهای اصلاح شده مقاومت آنها در برابر شرایط نامساعد محیطی و آفات است.
خراسان رضوی با داشتن رتبه نخست کشور از نظر شمار تشکلهای تعاون روستایی، ۶۸۲ تشکل فعال در حوزه تعاون روستایی، کشاورزی و زیربخشهای آن دارد.
افزون بر ۵۵۰ هزار نفر در روستاهای استان شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات شبکه تعاون روستایی هستند. این استان بدین لحاط رتبه نخست کشور را دارد.
خراسان رضوی با وسعت ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومتر مربع معادل هفت درصد کل مساحت کشور دارای ۳۳ شهرستان، ۸۱ شهر، ۷۹ بخش، ۱۷۵ دهستان و سه هزار و ۲۸۱ روستاست.
یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود.
بخش کشاورزی خراسان رضوی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی این استان را به خود اختصاص داده است.
۱۴۲ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی خراسان رضوی امسال به کشت دیم و ۱۲۶ هزار هکتار آن به کشت آبی گندم اختصاص یافته است.