به گزارش ایرنا، با شیوع ویروس کرونا در جهان و ایران، رقابتهای گزینشی المپیک به تعویق افتاد تا اینکه اواخر اسفندماه ۹۹ ادامه مسابقات کسب سهمیه از سر گرفته شد و سهمیه «نیما عالمیان» در تنیس روی میز در مسابقات گزینشی ۳۰ اسفندماه، مجموع سهمیههای ایران را به ۵۳ رساند.
ورزشکاران در ادامه رویدادهای کسب سهمیه در ۱۴۰۰ تاکنون توانستند هفت سهمیه طی کمتر از ۲ ماه اخیر برای ایران در رشتههای کشتی و قایقرانی کسب کنند که آخرین سهمیه کسب شده در قایقرانی است. «علی آقامیرزایی» ۱۶ اردیبهشت در فینال کایاک ١٠٠٠ متر، با ثبت زمان ۳:۳۶.۵۵۵ دقیقه بالاتر از حریفانی از ازبکستان، ژاپن و قزاقستان علاوه بر کسب مدال طلا سهمیه المپیک را بدست آورد و در ادامه تیم ملی روئینگ ایران پس از کسب ۲ مدال نقره توسط نازنین ملایی و بهمن نصیری هم موفق به کسب سهمیه المپیک توکیو شد.
البته با کسب سهمیه «سارا بهمنیار» در وزن منهای۵۰ کیلوگرم کاراته در لیگ جهانی لیبسون پرتغال، سهمیه وی تثبیت شد.
با این حال ایران شانس کسب سهمیه در پنج رشته وزنهبرداری، کشتی، تکواندو در بخش دختران، شنا و کاراته در بخش کومیته «امیر مهدیزاده» و کاتا از سوی «فاطمه صادقی» را دارد که در صورت کسب آنها رکورد بیشترین سهمیه ایران در ادوار تاریخ المپیک شکسته خواهد شد.
ایران سابقه حضور در ۱۶ دوره بازیهای المپیک را دارد که بیشتر سهمیههای کسب شده به المپیک ریو ۲۰۱۶ اختصاص دارد. ایران در ریو ۶۳ سهمیه در ۱۴ رشته ورزشی کسب کرده بود که در نهایت با ۶۲ ورزشکار در رشتههای کشتی آزاد و فرنگی، وزنهبرداری، تکواندو، بوکس، تیراندازی، تیر و کمان، قایقرانی، تنیس روی میز، دوچرخهسواری، دوومیدانی، شمشیربازی، والیبال، جودو و شنا عازم برزیل شد.
ورزشکاران هم برای حضور در المپیک توکیو تاکنون در ۱۴ رشته دوومیدانی، بسکتبال، تیراندازی، کشتی آزاد و فرنگی، دوچرخهسواری، تیروکمان، تکواندو، والیبال، کاراته، شمشیربازی، تنیس روی میز، بوکس و قایقرانی سهمیه کسب کرده است.
بازیهای المپیک توکیو مردادماه امسال با یکسال تاخیر به میزبانی ژاپن برگزار خواهد شد.