شیراز- ایرنا- استاندار فارس گفت: از ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ تا پایان سال ۹۹، سه هزار و ۹۶۹ طرح تولیدی صنعتی، کشاورزی و خدماتی با سرمایه‌گذاری حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی مستقیم برای افزون بر ۴۶ هزار و ۸۵۰ نفر در این استان به بهره‌برداری رسید.

عنایت‌الله رحیمی یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح‌ها که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی عملیاتی شده، به جز پروانه‌های کسب اتحادیه‌های صنفی است که آمار بسیار بالایی دارند و در ایجاد اشتغال استان نیز بسیار موثر بوده است.
وی ادامه داد: بسیاری از این طرح‌ها در جهت تکمیل زنجیره‌های تولید استان به ویژه در صنایع بالادستی بوده‌اند که از جمله می‌توان به طرح توسعه فولاد پاسارگاد با سرمایه‌گذاری ۲۵ هزار و ۳۹۵ میلیارد ریال و اشتغال ۳۷۶ نفر و طرح آلومینیوم جنوب با سرمایه‌گذاری ۱۸۶ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی ۷۵۰ نفر اشاره کرد.
او اظهار داشت: بهره‌برداری از این ۲ طرح سبب ملحق شدن استان فارس به باشگاه صادر کنندگان فولاد و آلومینیوم شد.
وی تصریح کرد: طرح تولید کربنات سدیم کاوه هم با حجم سرمایه‌گذاری ۱۳ هزار و ۳۵۱ میلیارد ریال و اشتغالزایی یک هزار و سه نفر طی مدت مذکور در استان به بهره‌برداری رسید.
استاندار فارس گفت: فقط در سال گذشته در استان شاهد افتتاح ۱۰ طرح ملی از طریق ویدئو کنفرانس توسط رئیس جمهوری بودیم.
رحیمی اضافه کرد: البته ارزش سرمایه‌گذاری‌های انجام شده به نرخ روز بسیار بسیار بیش از ارقام اعلام شده و ارزش اسمی سرمایه‌گذاری بر اساس پروانه بهره برداری است.
وی تصریح کرد: در مجموع می‌توان گفت که از ابتدای شروع فعالیت دولت تدبیر و امید افزون بر ۶ هزار طرح تولیدی با سرمایه‌گذاری اسمی ۱۲۴ هزار میلیارد تومان در بخش‌های مختلف اقتصادی در دولت تدبیر و امید آغاز شده که ۶۶ درصد آنها به بهره‌برداری رسیده و مابقی نیز در دست اجرا است.
استاندار فارس گفت: بر اساس گزارش‌های دستگاه‌های اجرایی استان، هم‌اینک ۲ هزار و ۵۹ طرح با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و حجم سرمایه‌گذاری افزون بر ۸۳ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومان در این استان در دست اجرا داریم که این طرح‌ها پس از بهره برداری برای حدود ۴۷ هزار نفر به طور مستقیم فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.
رحیمی افزود: از مجموع ۲ هزار و ۵۹ طرح مذکور، ۶۳۸ طرح با حجم سرمایه‌گذاری افزون بر ۳۰ هزار و ۵۱۸ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۰ هزار و ۵۷۳ نفر با پیشرفت فیزیکی افزون بر ۶۰ درصد و ۹۲ طرح نیز با حجم سرمایه‎‌گذاری افزون بر ۸۷۰ میلیارد تومان، اشتغالزایی یک هزار و ۳۱۷ نفر و پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد در دست اجرا است.
وی تصریح کرد: بیش از ۵۸ درصد طرح‌های مذکور مربوط به بخش صنعت، ۲۴ درصد بخش کشاورزی، افزون بر هشت درصد بخش گردشگری و مابقی نیز سایر بخش‌های اقتصادی از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر هستند.

احیای یک هزار و ۶۱۰ فرصت شغلی با فعالیت مجدد ۱۳۹ واحد صنعتی و معدنی راکد
استاندار فارس، با اشاره به برگزاری مستمر جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان گفت: در سال ۹۹ با اقدامات انجام شده و برگزاری جلسات این کارگروه، ۹۳ واحد صنعتی غیر فعال و راکد استان اعم از از کارگاه‌های مستقر در شهرکهای صنعتی و یا خارج از این شهرکها و ۴۶۵ واحد معدنی مجددا به چرخه تولید بازگشته که با فعالیت مجدد این واحدها دست کم یک هزار و ۶۱۰ فرصت شغلی مستقیم احیاء شد.
وی گفت: از جمله طرح‌های مذکور می‌توان به واحد آب معدنی اطهر آب با ۳۰ نفر اشتغال، شیراز پوپلین با ۹۸ نفر اشتغال، آرد اقلید با ۳۳ نفر اشتغال، کشت و صنعت دشت پاسارگاد با ۴۰ نفر اشتغال و نگین عمران با ۳۰ نفر اشتغال اشاره کرد.
استاندار فارس ادامه داد: همچنین با اجرای طرح ابتکاری هر فرماندار یک کارگاه با اشتغال بالای ۲۰۰ نفر که از سال ۹۸ آغاز شد، ۱۰۹ طرح با اشتغال ۱۷ هزار و ۱۹۹ نفر معرفی شد که ۳۰ طرح آن با اشتغالزایی سه هزار و ۹۴۲ نفر به بهره برداری رسیده و ۶۱ طرح آن نیز با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در حال انجام است.
رحیمی تصریح کرد: با وجود محدودیت‌های جدی ناشی از شیوع کرونا، آمار بیمه شدگان تامین اجتماعی استان در دیماه سال ۹۹ بیانگر افزایش ۱۳ هزار و ۸۰۱ نفری بیمه شدگان اصلی نسبت به پایان سال ۹۸  است.

افزایش ۲ و یک دهم درصدی نسبت مصارف به منابع بانکی در فارس
استاندار فارس همچنین گفت: بر اساس پیگیری‌های انجام شده در جهت افزایش نسبت به مصارف به منابع بانکی در این استان، این نسبت (بر اساس گزارش رسمی بانک مرکزی) در پایان آذر ۹۹ نسبت به اسفند ۹۸، ۲ و یک دهم درصد و نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ (پایان آذرماه) ۲ و هفت دهم درصد افزایش داشته است.
وی افزود: هم‌اینک نیز بر اساس بخشنامه وزارت کشور و بانک مرکزی مبنی بر اینکه تا پایان سال ۱۴۰۰ نیمی از سپرده‌های هر استان در همان استان مصرف شود، استان به این مهم دست یافته و در تلاشیم تا این نسبت بهبود مستمر یابد.
استاندار فارس ادامه داد: همچنین ۲ بانک دیگر استان نیز با پیگیری‌های انجام شده به عضویت کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان در آمدند و آمار بانک‌های عضو این کمیسیون به ۱۶ بانک و مؤسسه مالی افزایش یافت.
رحیمی، در خصوص نسبت مطالبات به مصارف بانک‌های استان نیز گفت: نسبت مطالبات غیر جاری به کل مصارف بانک‌ها نیز در پایان سال ۹۹ به میزان پنج و یک دهم درصد بود که نسبت به پایان اسفند ماه ۹۸ که پنج و هشت دهم درصد بوده، کاهش هفت دهم درصدی را نشان می‌دهد که بیانگر کاهش مطالبات و معوقات بانکی است.
وی گفت: لازم به ذکر است که این نسبت در سال‌های ۹۶ و ۹۷ هشت درصد بوده که در این زمینه بهبود مناسبی در استان شکل گرفته است.

ثبت ۹۲۳ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در سال ۹۹
استاندار فارس گفت: با وجود اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، در سال ۹۹ شاهد ثبت ۹۲۳ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی برای پنج طرح در قالب ۲۱ پروژه در استان بودیم.
رحیمی افزود: این میزان بیانگر افزایش پنج برابری سرمایه‌گذاری ارزی در استان فارس نسبت به سال ۹۸ است که رتبه نخست در این زمینه به نام فارس ثبت شد.
وی گفت: هم‌اینک نیز بزرگترین طرح سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر با سرمایه‌گذاری خارجی و ظرفیت ۴۳۱ مگاوات و ۲۰۰ مگاوات در شمال استان در دست اجرا است.