به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه گاردین در گزارش امروز خود تصریح کرد، همزمان با اینکه شمار موارد ابتلا به کرونا در کشورهای ثروتمند جهان رو به کاهش بوده و این کشورها همچنان به واکسیناسیون شهروندانشان ادامه می دهند و حتی برخی کشورها واکسن مازاد دارند، برخی کشورهای فقیر دنیا همچنان با چالش های جدی در روند مقابله با شیوع کرونا دست و پنجه نرم می کنند.
در ادامه این مطلب آمده است: طی چند روز گذشته جامعه جهانی شاهد دو تصویر متفاوت از وضعیت شیوع کرونا در دنیا بود. در کشورهای ثروتمند قرنطینه و واکسیناسیون شمار موارد ابتلا و مرگ و میر را کاهش داده، فعالیتهای اقتصادی آرام آرام از سر گرفته می شود، محدودیت ها در حال لغو شدن است و به نظر می رسد زندگی در حال نزدیکتر شدن به شرایط عادی است. این اتفافات در برخی کشورهای ثروتمند جهان باعث می شود این تلقی نادرست ایجاد شود که همه گیری کرونا در جهان رو به پایان بوده است.
اما همزمان با اظهارنظر رئیس سازمان بهداشت جهانی، در حقیقت موارد ابتلا بیشتری به کرونا طی دو هفته اخیر در مقایسه با کل شش ماهه اول همهگیری در جهان ثبت شده است که جنوب آسیا بیشترین ضربه را در این راستا متحمل شده است.
یونیسف نیز اعلام کرد که همه گیری کرونا هنوز با پایان یافتن فاصله زیادی دارد. براساس این گزارش، موراد ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ در حال افزایش و در یک سطح هشداردهنده در جنوب آسیا به ویژه نپال ، سریکلانکا و مالدیو بوده است. احتمال فروپاشی کل سیستم بهداشت و درمان این کشورها نیز وجود دارد. در بخش های دیگری از جهان نیز شرایط هشدار دهنده ای گزارش شده است.
در هند نیز موارد ابتلا به کرونا جامعه جهانی را نگران کرده و تاثیر این مسئله بر روند کلی همه گیری کرونا در جهان، رهبران کشورهای مختلف را نگران کرده است.
سوال اصلی این است که چگونه می توان تولید واکسن در دنیا را افزایش داد و توزیع عادلانه تر واکسن در جهان را تضمین کرد. تاکنون تنها ۰.۲ درصد از ۷۰۰ میلیون واکسنی که در سراسر جهان توزیع شده به کشورهای کم درآمد رسیده است.
همزمان با اینکه کشورهای کم درآمد با چالش های مدیریت بحران و ناکارآمدی در مقابله با کرونا نیز روبرو هستند، سازمان جهانی بهداشت در مورد تکرار وضعیت کرونایی مشابه جنوب آسیا در برخی کشورهای آفریقایی هشدار داده است.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که وجود گونه های جدید می تواند موجب موج سوم در قاره آفریقا شود. این سازمان در ادامه عنوان کرده است فقط یک درصد از کل دوز واکسن های استفاده شده جهان در قاره افریقا بوده است.
در این میان پیشبینی درست یا غلط موج های جدید کرونایی می تواند بر آسیبپذیرترین کشورهای در حال توسعه تاثیر منفی بگذارد.
کارشناسان معتقدند که با توجه به افزایش موارد ابتلا به کرونا دربخش هایی از جهان، این مسئله می تواند وضعیت کرونایی برخی کشورهایی که رو به بهبود بوده را به مخاطره بیندازد و در این راستا آمریکا و اروپا باید به سرعت اقدامات لازم را در توزیع عادلانه واکسن در جهان انجام دهند.