به گزارش روز شنبه روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی، وحید شریفی افزود: زمستان سال گذشته بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای تولیدی شهرستان خوسف باعث خسارات فراوان اقتصادی به واحدهای درگیر، کاهش تولید همچنین مشکلاتی در تامین تخم مرغ شد.
وی بیان کرد: با تلاش شبانهروزی همکاران و ناظران بهداشتی، بیماری در این واحدها مهار شد و در این راستا ۳۱ واحد مرغداری بعد از مهار بحران آنفلوانزای فوق حاد از اسفند سال گذشته شروع به جوجهریزی کردند.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف گفت: در این مدت ۷۵۶ هزار و ۵۰ قطعه جوجهریزی در این ۳۱ واحد مرغداری شهرستان خوسف انجام شده است.
وی از وجود ۶۸ واحد مرغ گوشتی در شهرستان خوسف خبر داد و افزود: با توجه به لزوم صیانت از سرمایه دامی و طیور استان، جوجهریزی در تمامی واحدهای گوشتی از این پس با رعایت تمامی شرایط بهداشتی فارم و عقد قرارداد با مسوول بهداشتی و انجام ممیزیهای دقیق توسط کمیته ممیزی استان در فارمهای مرغ تخمگذار و داشتن بیمهنامه جوجهریزی انجام میشود.
شریفی تاکید کرد: مرغداریهای تخمگذار علاوه بر آن باید از واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هم استفاده کنند.
اولین کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پس از سالها عاری بودن خراسان جنوبی، زمستان سال گذشته (دی ماه) در یکی از واحدهای تخمگذار با تلفات غیرطبیعی شناسایی شد و در مدت کوتاهی تعداد قابل توجهی از واحدهای استان را درگیر کرد.
بیشتر این واحدها در شهرستانهای بیرجند، خوسف و سربیشه بود و اسفند سال گذشته مهار آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در خراسان جنوبی اعلام شد.
استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان خوسف در ۳۶ کیلومتری بیرجند است.