مادرید ایرنا به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا آیین افتتاحیه نمایشگاه عکس مجازی به مناسبت فرا رسیدن روز قدس با موضوع مبارزه مردم غزه با اشغالگران صهیونیستی برگزار شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، این نمایشگاه ۳۰ تصویر برگزیده را شامل می شود که آثار عکاسان اهل غزه هستند. هدف نمایشگاه به تصویر کشیدن رنج هر روزه مردم این بخش از جهان تحت ظلم و ستم ارتش اشغالگر است. نمایشگاه به مدت دو ماه بر قرار خواهد بود.

در آیین افتتاحیه که به صورت مجازی انجام شد ابتدا «محمد مهدی احمدی»  رایزن فرهنگی ایران در اسپانیا سخنرانی را بیان کرد.

احمدی در سخنان خود به ابتکار مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای و طرح پیشنهادی ایشان در حل مساله فلسطین اشاره کرد و گفت رهبر معظم انقلاب ۱۵ سال پیش در رزمایش صد هزار نفری بسیجیان طرحی مطرح کردند که ماهیت دموکراتیک داشته و چهار مرحله دارد: اول بازگشت همه آوارگان فلسطینی به سرزمین آبا و اجدادی خود، دوم برگزاری انتخابات با مشارکت مردم اصلی این سرزمین اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی، سوم تشکیل نظام سیاسی منتخب اکثریت بر اساس همه پرسی انجام شده و چهارم تصمیم گیری از سوی نظام سیاسی منتخب اکثریت برای سایر ساکنان سرزمین فلسطین که مردم اصلی آن محسوب نمی شوند.

احمدی تاکید کرد که این طرح، ابتکار بسیار پیشرفته ای بود که بارها در دیدارهای دیپلماتیک مقامات سیاسی دنیا مطرح شده است. با اینکه این طرح جمهوری اسلامی ایران یک طرح دموکراتیک است اما متاسفانه گوش شنوایی برای توجه جدی به آن پیدا نشده است.

احمدی افزود، وقتی رصد می کنیم که چرا این بی توجهی رخ داده است می بینیم دلیلش این است که اسرائیلی ها موافق نیستند و هر راه حلی را با ابزارهای گوناگون به بن بست می کشانند. سیاست اسرائیل همیشه این بوده است که موضوع فلسطین کم رنگ شده و نهایتا به فراموشی برسد. اما با ابتکار امام خمینی مبنی بر نامگذاری روز قدس، هر ساله موضوع فلسطین به نوعی تازگی پیدا می کند و جوامع مختلف خصوصا مسلمانان را نسبت به اشغال فلسطین و ضرورت آزادسازی آن به فکر و تکاپو وا می دارد.

پس از سخنان رایزن فرهنگی کشورمان، خانم «روت سیدونچا» فعال مدافع حقوق فلسطین و رئیس «دیوان بین المللی زنان و کودکان آسیب دیده از جنگ و فقر» به تشریح طرح صلح تهیه شده در دفتر دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده پرداخت و جزئیات جنایتکارانه آن را تشریح کرد.

 او ابتدا به مساله خلع سلاح که در این طرح روی آن تاکید شده است اشاره کرد و گفت یکی از مهمترین بندهای طرح ارائه شده از سوی ترامپ خلع سلاح شدن کلیه گروه های مسلح به ویژه در نوار غزه است. بهانه این امر بر قراری صلح بیان شده است اما در واقعیت مقرر شده بود که امنیت کلیه سرزمین ها بر عهده ارتش اسرائیل باشد و این خود به خوبی آینده چنین وضعیتی را که کاملا بر خلاف منافع فلسطینی هاست نشان می دهد.

سیدونچا در بخش دیگری از ارائه خود به موضوع بازگشت آوارگان و رویکرد طرح کذایی به این مساله اساسی پرداخت.

او گفت طرح ترامپ به صراحت تاکید دارد که آوارگان فلسطینی (ساکن در اردن، مصر، لبنان و دیگر کشورها) به فلسطین باز نخواهند گشت. تنها گروه آوارگان یا پناهجویانی که اجازه دارند به فلسطین برگردند یهودی ها هستند. چنین بندی در طرح صلح آمریکا آنچنان در راستای منافع اسرائیل است که می تواند باعث تعجب هر ناظر بی طرف باشد. مساله دیگری که در این طرح به جدیت بر آن تمرکز شده است مساله امنیت سرزمین هاست. پیشنهاد مطرح شده ایجاد یک شورا با حضور نماینده فلسطین، نماینده اسرائیل و نماینده آمریکا است.

همینجا روشن است که نتایج تصمیم گیری در چنین شورایی چگونه خواهد بود چرا که عملا از ابتدا رای ها دو در مقابل یک است. موضوع امنیت سازمان ملل وقتی به سطح منطقه ای می رسد عجیب تر هم می شود. در طرح پیش بینی شده است که تصمیمات مربوط به منطقه در شورایی گرفته خواهد شد که علاوه بر سه عضو قبلی، نمایندگان مصر، اردن، عربستان سعودی، و امارات عربی متحده نیز به آن اضافه می شوند.

وی همچنین به مساله شهرک های غیرقانونی ساخته شده توسط اسرائیل در اراضی فلسطینی (و نقض صریح قطعنامه های سازمان ملل در این خصوص) اشاره کرد و گفت در طرح ترامپ آمده بود که از زمان اجرای این قرارداد صلح، همه شهرک های ساخته شده قانونی شناخته خواهند شد.

سیدونچا در پایان صحبت های خود به حکم نمادین صادر شده از سوی نهاد تحت مدیریت خود (دیوان بین المللی زنان و کودکان آسیب دیده از جنگ و فقر) پرداخت و گفت که او و همکارانش در سطح بین المللی به دنبال محکوم کردن مواضع ظالمانه اسرائیل در نسبت با مردم مظلوم فلسطین هستند.

در بخش پایانی آیین افتتاحیه نیز یک تور خودکار نمایشگاه عکس «فلسطین در قاب مقاومت» که بر روی آن موسیقی ساخته شده از سوی یک گروه فلسطینی پخش می شد به بینندگان ارائه گردید.  

نمایشگاه ذکر شده در آدرس اینترنتی زیر قابل دسترسی و استفاده است: http://dl.revera.ir/projects/tour/palestina_exp