حسین سنجرانی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا به تایید مصوبه پیشین دولت مبنی بر تاسیس منطقه ویژه اقتصادی در خواف از سوی مجمع تشخیص مصلحت اشاره و بیان کرد: تصویب نهایی استقرار منطقه ویژه در این خطه مرزی با توجه به ظرفیت بالای صنعتی و معدنی، یک ضرورت برای توسعه همهجانبه این شهرستان بوده است.
وی افزود: تاسیس و فعالیت منطقه ویژه اقتصادی مزیتهایی همچون برخورداری از معافیتهای گمرکی و مالیاتی برای واحدهای صنعتی و تولیدی، تسهیل صدور مجوزهای ساخت و ساز، ورود ماشینآلات خط تولید، ابزارآلات و اثاثیه اداری بدون عوارض گمرکی را در پی دارد.
فرماندار خواف ادامه داد: راهاندازی منطقه آزاد اقتصادی همچنین علاوه بر جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی، ارتقا سطح دانش فناوری و بهرهگیری از فناوریهای برتر، تاثیر شایانی بر ایجاد ظرفیتهای شغلی جدید دارد که به رونق هدفمند اشتغال پایدار در این شهرستان مرزی میانجامد.
وی به ظرفیتهای غنی صنعتی و معدنی همچون ذخائر سنگ آهن و کارخانههای کنسانتره و گندلهسازی در خواف اشاره و بیان کرد: فعالیت منطقه ویژه اقتصادی در چنین زمینهای موجب شکوفایی روزافزون اقتصاد در این منطقه از خراسان رضوی میشود.
سنجرانی گفت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی خواف در کنار دیگر داشتههای این شهرستان مانند خط ریلی خواف - هرات و برخورداری از ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان اقدامی مکمل در مسیر توسعه و رونق منطقهای است.
وی افزود: با توجه به قرار گرفتن خواف در مسیر کریدور اقتصادی شمال - جنوب راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی نویدبخش توسعه و رونق اقتصادی منطقه است و بهرهبرداری آن بستر مناسبی را برای شکوفایی هرچه بیشتر مبادلات تجاری در سطوح ملی و بینالمللی فراهم میکند.
مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست پانزدهم اردیبهشت ماه جاری خود پس از حدود چهار سال وقفه، بالاخره اجرای لایحه پیشین دولت را مبنی بر تاسیس ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی و هفت منطقه آزاد تجاری صنعتی در نقاط مختلف کشور که به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده بود، بلامانع دانست.
لایحه دولت برای تاسیس مناطق آزاد و ویژه اقتصادی سه مرتبه ظرف سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید اما هر دفعه ایراد شورای شورای نگهبان مانع ابلاغ آن به عنوان قانون شده بود. پس از این رفت و آمدها، مصوبه مجلس برای تعیین تکلیف نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
سهم خراسان رضوی از این برنامه توسعه دولت تاسیس دو منطقه ویژه اقتصادی در قوچان واقع در شمال و خواف در جنوب شرقی این استان است.
مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
خواف مرکب از چهار بخش "مرکزی، سنگان، جلگه زوزن و سلامی" ۹۶ روستا دارد و ۶۵ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
شهرستان خواف از سمت شرق ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.
معادن سنگآهن سنگان در حوزه شهرستان خواف با یک میلیارد تن ذخیره معدنی، یکی از ۱۰ منطقه معدنی بزرگ سنگآهن در جهان است.
این معادن تامین کننده خوراک اولیه تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگآهن برای واحدهای صنعتی فعال در کشور است.
مجموعه کانسارهای سنگآهن سنگان در وسعتی به طول تقریبی ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.