همدان - ایرنا - مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان گفت: ۳۳ نفر شامل ۲۵ مرد و هشت زن سال گذشته در این استان بر اثر سوختگی جان باختند که این آمار در سال ۹۸، ۲۶ نفر شامل ۱۵ مرد و ۱۱ زن بوده است.

ارتین کمالی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: به تازگی بر اثر انفجار گاز یک منزل مسکونی در کبودراهنگ بانوی ۶۰ ساله به شدت دچار سوختگی و برای مداوا به بیمارستان منتقل شد اما به علت شدت جراحت و سوختگی این زن پس از یک روز بستری در بیمارستان جان باخت.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان خواستار توجه شهروندان به نکات ایمنی برای جلوگیری از آتش‌سوزی منزل در هنگام پخت ‌و پز، آتش سوزی از طریق اتصال برق، از طریق وسایل گرمایشی و نصب سیستم هشدار حریق شد.

کمالی بیان کرد: بهترین کار برای جلوگیری از آتش‌سوزی در منزل استفاده و نصب سیستم اعلام حریق است و نصب این سیستم در اتاق‌ها و آشپزخانه باعث می‌شود تا در لحظات اولیه‌ آتش‌سوزی، سیستم هشدار دهد.

وی همچنین توصیه کرد: هنگام استفاده از اجاق گاز، فر و لوازم برقی پخت‌ و ‌پز نباید این وسایل را ترک کرد همچنین هنگام آشپزی از پوشیدن لباس های گُشاد با توجه به احتمال برخورد با شعله و بروز آتش سوزی، پرهیز شود.

مدیرکل پزشکی قانونی همدان گفت: اگر از وسایل گرمایشی همچون بخاری گازی، شومینه، بخاری برقی، بخاری هیزمی ‌و بخاری‌های نفتی برای گرم کردن فضای خانه استفاده می‌ شود برای پیشگیری از آتش‌سوزی در منازل باید قبل از شروع فصل سرما یک کارشناس سیستم گرمایشی منزل را بررسی و مشکلات احتمالی را رفع کند.

کمالی افزود: همه‌ اشیاء و اجسام داخل خانه باید تا یک متر از سیستم گرمایشی فاصله داشته باشند همچنین دودکش لوازم گرمایشی قبل از شروع فصل سرما تمیز شود.

وی ادامه داد: لوازم الکترونیکی و وسایل برقی نیز جزو شایع‌ترین عوامل ایجاد آتش‌سوزی در منزل هستند چراکه سیستم‌های الکترونیکی و مدارهای برق فرسوده، جرقه زده و باعث آتش‌سوزی می‌شوند.

کمالی اضافه کرد: برای پیشگیری از بروز حریق باید ابتدا همه‌ کابل‌ها و سیم‌ها را بررسی و از نبود خوردگی و پوسیدگی اطمینان حاصل کرد همچنین از یک پریز چند خروجی نگرفت و برای لوازم برقی خانه از محافظ استفاده کرد.