دزفول - ایرنا - دره توبیرون در ۲۰ کیلومتری شرق شهرستان دزفول به عنوان یکی از مناطق بکر و گردشگر پذیر و از سرمایه‌های ارزشمند زیست محیطی است که در چند سال گذشته مورد هجمه و آسیب آفرودسواران قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره حفاظت محیط زیست دزفول، در زندگی پر تنش و ماشینی امروزه، طبیعت گردی به عنوان یکی از سالم‌ترین و مفرح‌ترین ورزش‌ها و سرگرمی‌هایی است که اندک ساعاتی آدمی را فارغ از هیاهوی زندگی شهری، در آرامشی بی‌قیمت به تامل در شگفتی‌های آفرینش و قدرت خالق بی‌همتا وا می‌دارد.

هر گوشه از طبیعت جلوه‌ای ز امید به زندگانی و حیات موجوداتی است که ساکنان اولیه این عرصه‌ها بوده و بخش عظیم و جدایی ناپذیر زنجیره اکوسیستمی را تشکیل داده‌اند از این رو انسان به عنوان جزء کوچکی از این چرخه، حیات خود را وامدار آن می‌داند.

پس واضح و مبرهن است که انسان به درستی حافظ زنجیره‌ای باشد تا حیات خود را از ممات و نیستی برهاند.
سال‌ها است که شهرستان دزفول به عنوان مقصد گردشگری طبیعت دوستان و طبیعت گردان از نقاط مختلف کشور برگزیده و این خطه سبز خوزستان با داشتن مناطق بکر متعدد مورد استقبال عمومی و محبوب طرفداران محیط زیست گشته است.
طبیعت دوستانی که هر بار با امید دیدن چشم اندازهای زیبا پا به عرصه طبیعت نهاده و با جان و دل خود را مهیای تقابلی دوسویه از جانب خود و طبیعت می‌نمایند به نحوی که در کنار بهره مندی پایدار از آن در حفظ آن کوشیده و اینگونه دین خود را ادا می‌کنند.

دره توبیرون واقع در ۲۰ کیلومتری شرق شهرستان دزفول به عنوان یکی از مناطق بکر و گردشگر پذیر و از سرمایه‌های ارزشمند زیست محیطی بوده که چند سالی است مورد هجمه و آسیب آفرودسواران قرار گرفته؛ افرادی که حضورشان با روح و کالبد طبیعت در تضاد است تا جایی که گویی منافع خود را بر تخریب زیستگاه جانداران، آلودگی گسترده آب و خاک، تخریب پوشش گیاهی و رهاندن پرندگان و تغییر منظرگاه طبیعی ارجح دانسته و در حال جولان هستند.


اعتراض افکار عمومی، ندای حامیان محیط زیست و بازدیدهای صورت گرفته دستگاه‌های متولی منجر به مصوباتی در کارگروه ساماندهی دره توبیرون در محل فرمانداری ویژه شهرستان دزفول شد که از جمله آن مسدود نمودن مسیر مخربین محیط زیست و نصب تابلوهای هشدار دهنده در آن مکان بود.
دیری نپایید که سودجویان و ناآگاهان محیط زیست با باز گشایی مجدد مسیر و سرقت تابلوی هشدار دهنده و ارسال پیام تهدیدآمیز، عزم راسخ خود را در نابودی این منطقه به مردمی که جز آرامش سهمی از طبیعت نخواسته بودند، اعلام نمودند. 
حال این طبیعت زخم خورده در حال پس دادن تاوان کدامین گناه خود به این افراد است.
در پی این بزه اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول، حسب وظیفه و رسالت ذاتی خود مراتب را با پیگیری قضایی در دستور کار قرار داده و نسبت به جایگزینی تابلوی هشدار پیشین در حال اقدام لازم است.
پیش  از این نیز خبرنگار ایرنا گزارش مبسوطی از حضور مخرب آفرودسواران با عنوان تب آفرودسواران برای توبیرون دزفول منتشر کرده است.