به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، کاخ سفید همچنین روز گذشته اعلام کرد در حال همکاری نزدیک با شرکت «کلونیال پایپ لاین» بزرگترین شرکت توزیع مواد پالایشی نفت در آمریکاست تا فعالیت این خط لوله انتقال به طور کامل از سرگرفته شود.
حمله سایبری دو روز پیش به این تاسیسات زیربنایی مهم در امریکا منجر به بسته شدن بزرگترین خط انتقال فرآورده های نفتی، گاز و سوخت در این کشور شد.
همزمان با اینکه بیشتر فعالیت این خط لوله به دنبال حمله سایبری همچنان متوقف است، واشنگتن روز گذشته اعلام وضعیت اضطراری در چند ایالت اعلام کرد.
خط لوله کلونیال پایپ لاین به طول پنج هزار و ۵۰۰ مایل بیش از هشت هزار و ۸۰۰ کیلومتر است
در همین حال دولت آمریکا اعلام کرد: اعلام وضعیت اضطراری شرایط را برای لزوم انتقال فوری سوخت و دیگر فرآورده های نفتی به دنبال این حمله سایبری مهیا می کند.
این وضعیت اضطراری اجازه خواهد داد تا سوخت از طریق جاده ها به چند ایالت از جمله آلاباما، آرکانزاس، فلوریدا، جورجیا، لویزیانا، نیوجرسی، پنسیلوانیا، تنسه، تگزاس و ویرجینیا انتقال یابد.
شرکت کلونیال پایپ لاین اعلام کرده که بخش کوچکی از فعالیت انتقالش را از سرگرفته اما سیستم اصلی همچنان مانند سابق فعال نیست و اینکه این شرکت همچنان با نهادهای اعمال قانون و دیگر اژانس های فدرال در ارتباط نزدیک است.
این شرکت عنوان کرد که حفظ امنیت فعالیت ها در این خط لوله انتقال سوخت و فرآورده های نفتی و همچنین ازسرگیری فعالیت ها از جمله اولویت های اصلی محسوب می شود.
در همین حال جینا رایموندو وزیر بازرگانی آمریکا به شبکه سی بی اس گفت که مقامات این کشور در حال تلاش برای جلوگیری از هرگونه اختلال در توزیع سوخت و فرآورده های نفتی در ایالت های آمریکا هستند.
حمله سایبری به این خط لوله انتقال سوخت و فرآورده های نفتی در امریکا منجر به درخواست کارشناسان حوزه سایبری برای تقویت امور سایبری این کشور در برابر تهدیدهای آینده شد.
همزمان با افزایش بهای گاز در آمریکا به دنبال این حمله سایبری، تحلیل گران هشدار داده اند اگر فعالیت این خط لوله بزودی ازسر گرفته نشود، بهای گاز حتی می تواند بیش از این افزایش یابد. بهای نفت نیز روز دوشنبه بیش از یک درصد افزایش یافت.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که به دنبال این حمله سایبری، شماری از قانونگذاران آمریکایی خواستار تقویت امور حفاظتی از تاسیسات زیربنایی مهم امور انرژی این کشور در برابر حملات سایبری شدند.
در حالیکه تحقیقات دولت امریکا در مورد این حمله سایبری در مراحل اولیه قرار دارد، یک مقام سابق آمریکایی و سه منبع آگاه در امور صنعتی این کشور مظنوند که هکرهای یک گروه حرفه ای جرائم سایبری موسوم به " دارک ساید" عامل آن باشند.
سناتور جمهوری خواه "بیل کسیدی" نیز اعلام کرد که قانونگذاران کنگره آماده همکاری بیشتر برای افزایش تدابیر امنیتی تاسیسات زیربنایی آمریکا در برابر حملات سایبری هستند.