اردبیل-ایرنا-مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: اولین همایش بین المللی  اربعین و دومین همایش ملی اربعین حسینی در این دانشگاه برگزار می‌شود.

حجت الاسلام عبدالله حسنی روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: این همایش با حضور اندیشمندان و نخبگان مذهبی بین المللی  و با همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی استان در ۲ روز مانده به اربعین حسینی بصورت مجازی و حضوری به چهار زبان عربی،انگلیسی ،فارسی و اردو برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد:برای شرکت در این همایش فراخوان عمومی انجام شده و دبیرخانه همایش آماده دریافت  و بررسی آثار ارسالی است.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ محقق اردبیلی با اشاره به برگزاری پویش مذهبی در دانشگاه ها افزود:نهاد رهبری دانشگاه‌ها یک پویش مذهبی بنام پویش در بهشت در دانشگاه های سراسر کشور راه اندازی کرده تا دانشجویان و استادان از این پویش بصورت مجازی استفاده کنند.

حسنی گفت:این پویش در هشت محور اساسی از جمله  مسابقه حفظ و مفاهیم آیات مبارکه قرآن کریم ،شرکت در دوره آموزش های مجازی ،مسابقه قرآنی ترجمه نمایشنامه ای " طنین وحی"،مسابقه عهدنامه حضرت امیر علیه السلام خطاب به مالک اشتر " منشور حکومت علوی"، رزمایش مواسات  ۱۴۰۰، مسابقه رمان ، داستان و کتابخوانی ،تولیدات رسانه ای، صوتی-تصویری و فعالیت های مکمل کلاس های معارف بصورت مجازی برگزار می شود.

وی با بیان اینکه ثبت‌نام ازدواج دانشجویی همسفر تا بهشت در اردبیل آغاز شده است افزود:دانشجویانی که از اول مهرماه سال ۱۳۹۷ تا اول اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ ازدواج کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به سایت ازدواج دانشجویی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به آدرس https://ezdevaj.nahad.ir/registeration/sign-up ثبت‌نام نمایند.

وی افزود: مراسم ازدواج دانشجویی یا طرح ملی همسفر تا بهشت با شعار ازدواج بهنگام، آگاهانه، آسان و پایدار جهت فائق آمدن بر این حلقه مفقوده در جوار بارگاه نورانی حضرت ثامن‌الحجج آقا علی بن‌موسی الرضا (ع) برگزار خواهد شد.

حسنی با بیان اینکه ستاد ازدواج دانشجویی با برگزاری مراسم تلاش دارد زوج‌های جوان را با آموزش مهارت‌های زندگی و هنر عشق ورزیدن، در آغاز زندگی مشترک یاری کند ، گفت: به پشتوانه این مهم، دین مبین اسلام به طور موکد بر ازدواج آسان به عنوان سنت حسنه اهتمام ورزیده است.

دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام آموزشکده کشاورزی و با پذیرش ۳۸ نفر دانشجو در رشته کشاورزی عمومی فعالیت‌های آموزشی خود را آغاز نمود. این مرکز آموزش عالی در سال ۱۳۷۱ از دانشگاه تبریز منتزع و مدتی به صورت مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داد و در سال ۱۳۷۲ به دانشگاه تحت عنوان دانشگاه محقق اردبیلی تبدیل شد.

بیش از ۱۱ هزار دانشجو  در ۴۳ گروه آموزشی و در مجموع در ۲۲۵ رشته شامل ۶۲ رشته در مقطع کارشناسی، ۹۹ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۶۴ رشته در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند.

سه هزار و ۵۰۰ نفر از دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می‌کنند و این تعداد ۳۲ درصد دانشجویان این دانشگاه را تشکیل می‌دهد.