تهران- ایرنا- رییس سازمان چای کشور گفت: ۵۲ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه‌ای و تسهیلات سرمایه در گردش برای حمایت از تولید و صنعت چای داخلی در سال ۹۹ در اختیار کشاورزان و کارخانجات فرآوری چای قرار گرفت.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «حبیب جهانساز» افزود: پارسال ۳۲ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش و ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه‌ای به چایکاران و کارخانجات فرآوری چای پرداخت شد.

رییس سازمان چای کشور اظهار داشت: در قالب تسهیلات سرمایه در گردش برای خرید نهاده‌ها و مواردی از این دست، به‌ازای هر هکتار سه میلیون تومان از طریق صندوق تخصصی چای در اختیار کشاورزان قرار گرفت.

وی تصریح‌کرد: برای عملیاتی همچون انواع هرس، کف‌بری، احیای باغ‌های رها شده، تامین ماشین‌آلات کشاورزی و استقرار سسیتم‌های آبیاری تحت فشار نیز تسهیلات سرمایه‌ای با نرخ کارمزد چهار درصد و با دوره بازپرداخت چهار ساله به چایکاران پرداخت شد.

جهانساز ادامه‌داد: به‌منظور به‌سازی و برندسازی کارخانجات چای نیز تسهیلات با نرخ کارمزد هفت درصد و دوره بازپرداخت چهار ساله تخصیص یافت.

وی خاطرنشان‌کرد: از ۱۶۵ کارخانه چای فعال، ۱۱۰ کارخانه عضو صندوق تخصصی چای هستند.

تدوین برنامه پنج سال برای احیا و اصلاح باغ های چای

رییس سازمان چای کشور گفت: برای اصلاح و همچنین احیای باغ‌های رها شده، برنامه پنج ساله تدوین شده است که اجرای آن نیاز به منابع مالی دارد.

وی با بیان این که ۶ هزار هکتار باغ چای در کشور رها شده، بر بازگشت این اراضی به چرخه تولید تاکید کرد.

جهانساز اظهار داشت: در صورت تصویب برنامه پنج ساله اصلاح و احیای باغ‌های رها شده و تامین منابع مالی ارزان‌قیمت با دوره تنفس برای بازپرداخت، هر سال یک‌هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار هکتار از باغ‌های چای رها شده به چرخه تولید باز می‌گردد.

وی گفت: عملیاتی همچون احیاء، هرس و جوان‌سازی باغ‌های چای سالیانه دست‌کم به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان تزریق منابع مالی نیاز دارد.

رییس سازمان چای کشور در عین حال از تشکل‌ها و تعاونی‌ها خواست برای سرمایه‌گذاری و توسعه صنعت چای ورود پیدا کنند.

وی، درباره کشت قراردادی در حوزه تولید چای کشور افزود: کشاورزی قراردادی و توسعه زنجیره‌های تولید از اولویت‌های ما است و با توجه به این که باغ‌های چای با کارخانجات فرآوری چای در ارتباط هستند، زمینه کشت قراردادی فراهم است.

جهانساز، مصرف سالیانه چای خشک در کشور را حدود ۸۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: سرانه مصرف به‌ازای هر فرد در سال، یک کیلوگرم چای خشک است.

وی اظهار داشت: با توجه به حمایت‌های دولت، گام‌های خوبی در تولید این محصول در چند سال اخیر برداشته شده، به‌طوری که تولید چای خشک از ۱۵ هزار تن در سال ۹۲ به ۳۰ هزار تن در سال ۹۹ رسیده است.

این مسوول، متوسط عملکرد تولید برگ سبز چای در باغ‌های کشور را هفت تن در هکتار عنوان کرد و افزود: بین چهار تا ۶ هزار تن از چای خشک تولید داخل، مصرف صادراتی دارد و با این حال اولویت تولید، تامین نیاز مصرف داخلی است.