تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۴

کابل - ایرنا - حملات تروریستی و شهادت و مجروح شدن صدها دانش آموز دختر دبیرستان سیدالشهدای غرب کابل، نتوانست مانع حضور دوباره دختران افغان در مدرسه شود و ضمن حضور دوباره خواستار تلاش دولت این کشور برای بازگشایی و بازسازی مدرسه شدند.

به گزارش ایرنا، هرچند ده‌ها دانش آموز مدرسه سیدالشهدای غرب کابل پس از انفجار روز شنبه بدون شناسایی کنار یکدیگر در منزل ابدیشان آرمیدند اما زخمی‌ها و نجات یافتگان این مدرسه اقدام به بازگشت به کلاس های درس کردند.

یکی از دانش آموزان دختر مدرسه سیدالشهدای منطقه چهل دختران کابل پایتخت افغانستان در حالی که در بیمارستان با لباس خون آلود در بستر بود به یکی از رسانه‌های داخلی افغانستان گفت که تلاش می کند هرچه زودتربهبود یافته و به مدرسه اش برگردد.

بنفشه یکی دیگر از دانش آموزان این مدرسه که پاهایش در سه نقطه دچار شکستگی در اثر انفجار شده است، می گوید که پس از بهبودی به مدرسه اش بر می گردد و اجازه نمی دهد تروریست‌ها به هدف خود برسند و دانش آموزان بویژه دختران را از رفتن به مدرسه باز دارند.

مادر بنفشه می گوید وقتی وی در بیمارستان به هوش آمدف نخستین چیزی که از مادرش سوال کرد این بود که معلم من زنده است؟

یک روز پس از این رویداد شمار زیادی از بازماندگان این دانش آموزان در مقابل مدرسه سیدالشهدا در جستجوی کتاب، کفش و دفتر خونین جگرگوشه های خود بودند که در کنار دیوار مدرسه انبار شده بود.

حبیبه خواهر ریحانه که از این حادثه جان بسلامت برده، در انفجار جان باخته است. وی می گوید با وجود آنکه روح و روانش بشدت زخمی و آسیب دیده است اما بازهم به مدرسه خواهد رفت و برای رسیدن به رویاهای خود درس خواهد خواند.

در همین حال،شمار زیادی از این دختران هم هستند که در ظاهر آسیب شدید روانی دیده و می گویند دیگر به مدرسه برنخواهند گشت زیرا هیچ تضمینی برای امنیت جان آنها وجود ندارد و دولت مردان افغانستان از تامین امنیت مدرسه آنها عاجزند.

در پی این اظهارات، شب گذشته رئیس جمهوری افغانستان به وزارت توسعه روستایی دستور داد که هرچه زودتر مدرسه را بازسازی کند تا دانش آموزان به کلاس های خود برگردند.

مردم محل و هزاره های غرب کابل نیز کمپینی را راه اندازی کرده اند که در آن از مردم داخل و خارج از کشور خواهان همکاری برای راه اندازی دوباره این مدرسه شده اند.

در همین راستا شماری از آموزگاران و مدیران این مدرسه از دانش آموزان خواسته اند برای رفع کمبود تجهیزات و صندلی مدرسه فطریه روزه خود را به مدرسه اهداء کنند.

تعداد دیگری از مردم غرب کابل با شعار «درس و مشقم را مگیر» و «آینده از آن ماست اگر بگذارید» برای از سرگیری هرچه زودتر این مدرسه دست بکار شده اند.

این نخستین بار نیست که مدرسه و مراکز آموزشی در منطقه هزاره نشین غرب کابل هدف حمله تروریستی قرار می گیرد. پیش از این نیز مرکز آموزشی موعود، کوثر دانش و دیگر مراکز آموزشی هدف حمله انتحاری قرار گرفت و صدها دانش آموز در آن کشته و یا زخمی شدند که پس از آن دانش آموزان نجات یافته دوباره سر کلاس برگشتند.

فرامرز تمنا استاد دانشگاه و رئیس سابق مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه افغانستان که تاجیک تبار است، در رابطه با حمله تروریستی مدرسه سیدالشهدای چهل دختران این شعر را سروده است:

عجیب نیست که از کودک هزاره بترسم

منی که چون شبِ تاریکم از شراره بترسم

منی که غارتِ جان می‌کنم در این شب تاریک

عجیب نیست که از ماه، از ستاره بترسم

هزار بار اگر می‌کُشم دوباره همانست!

چرا نباید از این جسم پاره‌پاره بترسم؟

هزار ققنوس از خاک هر هزاره بروید

مگر نباید از این دست استعاره بترسم؟

دوباره سبز شوید، آی کودکان هزاره!

قلم به دست بگیرید، تا دوباره بترسم

تمنا نوشته است: من ۱۳ سال است که تدریس می ‌کنم و با اهل دانش و پژوهش از اقوام مختلف کشور در تعامل هستم. به یقین می‌توانم بگویم که قوم شریف هزاره به تناسب جمعیت اش و حتی فراتر از آن، بیشترین تعداد تحصیل‌کرده و متخصص در افغانستان را دارد.

به گفته وی، این گروه قومی صادق و پرتلاش راه پیشرفت خود و کشور را در «کسب دانایی» یافته ‌است. این زیباترین، خردمندانه‌ترین، ماندگارترین، کارآمدترین، مدرن‌ترین و بهترین شیوه برای آبادی و توسعه کشور است.

تروریست‌ها روز شنبه گذشته با حمله توسط خودرو بمب گذاری شده و دو بمب دیگر دانش آموزان این مدرسه را هنگام تعطیلی هدف قرار دادند که در آن 85 نفر کشته و ۱۵۱ تن دیگر نیز زخمی شدند.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را برعهده نگرفته اما دولت افغانستان گروه طالبان را مسئول این رویداد معرفی کرده است، در حال که طالبان این حمله را محکوم کرده و دست داشتن در آن را رد کرده و گفته است که این حمله کار داعش است.