تهران - ایرنا - رئیس‌جمهوری آرژانتین که از دیروز راهی چند مقصد اروپایی از جمله پرتغال و اسپانیا و فرانسه شده در تلاش است تا با جلب حمایت اروپا، بازپرداخت بدهی‌های کشورش به صندوق بین‌المللی پول و کشورهای اروپایی را به تعویق بیاندازد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روزنامه تِلام، آلبرتو فرناندز رئیس‌جمهوری آرژانتین ساعاتی پیش با آغاز تور اروپا که روزهای گذشته از آن خبر داده بود به پرتغال وارد شد. فرناندز در این سفر چند روزه با مقام‌های کشورهای اسپانیا، فرانسه، ایتالیا و همچنین پاپ فرانسیس در واتیکان دیدار خواهد کرد.

رئیس دولت آرژانتین که با هدف جلب حمایت اروپا برای به تعویق انداختن بازپرداخت بدهی‌های کشورش به صندوق بین‌المللی پول و باشگاه پاریس راهی اروپا شده در نخستین مقصد سفر با مارسِلو رِبلو دیدار کرد.

وی پس از این دیدار ضمن قدردانی از «مهمان‌نوازی مردم پرتغال» پیرامون هدف از این سفر گفت: ما آمده ایم تا با اروپا توافق‌نامه‌هایی را تصویب کنیم که به موجب آن، آرژانتین را برای رشد و توسعه همراهی کنند.  

بر اساس اعلام منابع دولتی آرژانتین، علاوه بر بررسی روابط دو جانبه، رویه پرتغال در مقابله با همه‌گیری کووید-۱۹ پس از اوج شدید بیماری در فوریه گذشته از جمله موضوعات مورد بحث سران دو کشور بود. لزوم حذف نرخ بهره مازاد صندوق بین‌المللی پول و انصراف از جریمه کسانی که در شرایط نامساعد ناشی از همه‌گیری قرار دارند از دیگر مسائلی بود که سران پرتغال و آرژانتین پیرامون آن تبادل نظر کردند.  

آرژانتین تاکنون ۴۴ میلیارد دلار از ۵۷ میلیارد دلاری را که بر اساس قرارداد سال ۲۰۱۸ (در دوره ریاست جمهوری مائوریسیو ماکری) از صندوق بین المللی پول وام گرفته، دریافت کرده است. نخستین سررسید بازپرداخت این وام اواخر سال ۲۰۲۱ است.

دولت آرژانتین می‌بایست فقط در سال جاری، دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به باشگاه پاریس و سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار به صندوق بین‌المللی پول پرداخت کند.

آلبرتو فرناندز ۶۲ ساله با تاکید بر گسترش معضل فقر و بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا که سبب شده تا این کشور شاهد کاهش ۱۰ درصدی تولید ناخالص داخلی باشد، بازپرداخت وام‌های صندوق بین‌المللی پول با شرایط فعلی را غیر ممکن دانست.

مائوریسیو ماکری رئیس جمهور سابق آرژانتین پس از مذاکرات فراوان با اعضای اصلی صندوق بین‌المللی پول توانست به ۵۷ میلیارد دلار وام دسترسی یابد اما با روی کار آمدن فرناندز در دسامبر ۲۰۱۹ (آذر ۹۸)، دولت آرژانتین از دریافت همه مبلغ خودداری کرد و آرژانتین تنها ۴۴ میلیارد دلار به صندوق بدهکار است و در صدد است با اصلاح توافق اولیه، بازپرداخت آن را تا ۲۰۲۵ به تعویق بیاندازد.

رئیس دولت آرژانتین معتقد است که این نهاد مالی بین‌المللی در زمان اعطای وام از اوضاع اقتصادی و توان بازپرداخت آرژانتین مطلع بود و این کشور در شرایط اقتصادی ناشی از بیماری کرونا تا زمانی که به رشد اقتصادی دست پیدا نکند، قادر به پرداخت مطالبات صندوق نخواهد بود.

مارتین گوسمان وزیر اقتصاد آرژانتین پیشتر مذاکرات بدهی با صندوق بین‌المللی پول را ناکافی ارزیابی کرد و گفت، اکنون اقتصاد کشور نیازمند این است که با گذر از مسیر ثبات تقویت شود و دولت بتواند حساب‌های خود را به سرعت منظم کند تا به کشور اجازه رشد و بهره برداری از سیاست های عمومی‌ برای تقویت و ایجاد مشاغل و صادرات در جهت دست یافتن به ارز لازم را بدهد.  

آرژانتین از سال ۲۰۱۸ میلادی تاکنون در رکود اقتصادی به سر می‌برد و نرخ تورم در این کشور از ۴۰ درصد فراتر رفته است. شیوع ویروس جدید کرونا نیز فقر و بیکاری را در این کشور واقع در آمریکای جنوبی افزایش داده است.