تهران- ایرنا- یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید فیلترهای نانویی آنتی‌باکتریال برای تصفیه آب شده است که در صورت استفاده از این فیلترها نیاز به پرتوهای فرابنفش نیست و فیلترهای نانویی می‌توانند عوامل بیماری‌زا را از بین ببرند.

به گزارش روز سه شنبه ستاد توسعه فناوری نانو، ‌این شرکت دانش بنیان که یکی از تولیدکنندگان فیلترهای تصفیه آب است، در حال حاضر فیلترهای نانویی آنتی‌باکتریال و واشرهای آنتی‌باکتریال را در لیست محصولات نانویی خود قرار داده است. این فیلتر و واشر آنتی‌باکتریال بر پایه موادی قرار داده شده تا مانع رشد هرگونه میکروارگانیسم و باکتری‌ها روی بدنه و ساختار خود شوند.

در فیلترهای نانویی این شرکت با گنجانیدن عامل ضدباکتریایی یا بایوساید در ساختار فیلتر، ریسک و خطر آلودگی سطوح آن به انواع باکتری و میکروارگانیسم‌ها بسیار کاهش می‌یابد، از جمله باکتری‌هایی که سطوح فیلتر تصفیه آب آنتی‌باکتریال از رشد آن‌ها ممانعت به عمل می‌آورند استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی است. در صورتی که سطوح فیلتر در مجاورت با آب شرب به باکتری‌های مذکور آلوده شود می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی مصرف‌کنندگان به همراه داشته باشد.

در این فیلترها، کلر و کربن از آب جدا می‌شوند و از آنجایی که کلر خاصیت گندزدایی دارد، با حذف آن فرصت مناسبی برای رشد باکتری‌ها به وجود می‌آید، فیلتر نانویی گواراب سازان دشت سبز برای این ساخته شده که بتواند این میکرواورگانیسم‌ها را از بین ببرد.

با وجود این فیلتر دیگر نیازی به فیلتر UV در دستگاه تصفیه آب نیست، فیلتر UV، با تاباندن نور فرابنفش به آب، باکتری و میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌برد، اما به‌ دلیل قیمت بالای نور UV مقرون به‌ صرفه نیست، فیلترهای آنتی باکتریال گواراب قادراند هرگونه قارچ و باکتری را در آب را از بین ببرند.

این فیلترهای نانویی به دلیل وجود نانوذرات، خاصیت آنتی‌باکتریال داشته و علاوه بر حذف عوامل بیماری‌زا، به حذف رنگ، بو و مزه بد آب کمک می‌کنند، نانوذرات یک عامل ضدمیکروبی قوی هستند که می‌تواند باعث از بین رفتن طیف وسیعی از میکروب‌ها شود، آن‌ها به دیواره سلولی باکتری چسبیده و این عوامل بیماری‌زا را از بین می‌برند. اثر ضدباکتریایی ذرات به‌ طور چشمگیری در بعد نانومتری افزایش می‌یابد، به‌ طوری‌ که نانوذرات قادر به از بین بردن بیش از ۶۵۰ نوع باکتری هستند.