رشت- ایرنا- دومین کتابخانه مادر و کودک گیلان مزین به نام پرفسور مریم میرزاخانی در شهرستان صومعه سرا  افتتاح شد.

مدیر کل نهاد کتابخانه های گیلان در گفت وگو باخبرنگار ایرنا اظهار داشت:  کتابخانه عمومی پروفسور مریم میرزاخانی شهر صومعه سرا سومین کتابخانه مدرسه استان گیلان است که با همکاری دو مجموعه نوسازی و تجهیز مدارس و کتابخانه های عمومی استان گیلان به بهره برداری  رسید.

پریسا کرمی ارائه خدمات ویژه به مادران و کودکان عضو این کتابخانه شامل برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی و برنامه های فرهنگی نظیر قصه گویی، خوانش متون کهن، برنامه های آموزشی دینی و قرآنی، فرزند پروری، شعرخوانی، بازی های فکری و آموزش خواندن کتاب از اهداف مهم ایجاد این کتابخانه است.

وی با اشاره به اینکه دومین کتابخانه مادر و کودک در این شهرستان با ۱۳٠٠ عنوان کتاب آغاز به کار می کند افزود: تمام منابع و محتوای  مطالب که در اختیار مخاطب قرار می گیرد مرتبط با مباحث تربیتی و آموزشی و ارتقاء سطح دانش مخاطب است.
وی با اشاره به اینکه افراد زیر ۱۴سال و بانوان می توانند از این فضا بهره مند شوند افزود: مزیت کتابخانه مادر وکودک در این است که در کنار مدرسه و بافت جمعیتی محل ایجاد می شود و صبح ها دانش آموزان مدرسه و بعد از ظهرها عموم می توانند از خدمات ارایه شده استفاده کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در ادامه اظهار داشت:  برای تجهیزات و امکانات این کتابخانه در مجموع  از محل تملک، نیم درصد و اداره کل کتابخانه ها ۱۱۸میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
وی اظهار داشت: افتخار داریم که در گیلان علاوه بر این دو کتابخانه مادر و کودک، کتابخانه عمومی کودکان باران را داریم که فعالیت آن مختص کودکان است و تلاش می کنیم مطالبی را ارائه دهیم که فرزندان متفکر و آینده ساز از آن استفاده کنند.
کرمی در ادامه افزود:  ۵۳ هزار عضو کتابخانه در فضای مجازی داریم که باتوجه به شرایط کرونا از اپلیکیشن طاقچه هم ارتباط برقرارمی کنند.
مدیر کل امور بانوان استانداری گیلان  نیز در این مراسم اظهار داشت:این پروژه یک کار ابتکاری وخلاق است که هم افزایی دستگاه های اجرایی را نشان می دهد.
یعقوب نژاد افزود: در حوزه زنان و خانواده دغدغه گفت وگو  اعضای خانواده وجود دارد که این پروژه نقش مادر وکودک را کنار هم می بیند و سبب کاهش دغدغه خواهد شد.
وی افزود: فضای تعریف شده کتابخانه مادر و کودک در کنار ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی؛ آموزش و مشاوره  و برقراری ارتباط سالم  را با هم می بیند که این امر ارتباط اعضای خانواده را قوت می بخشد.
فرماندار شهرستان صومعه سرا نیز در این آیین گفت: ترویج و توسعه کتاب و کتابخوانی در بین مردم به ویژه جوانان مهم است.

سید جلال سید محمدی با تاکید بر اینکه به ترغیب و تشویق کودکان و نوجوانان به مطالعه کتاب در جامعه باید بیشتر توجه کنیم اظهار داشت:  نباید کتابخوانی فقط در شهر خلاصه شود و باید با راه اندازی کتابخانه  برای روستاها هم فرصت کتابخوانی ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه کرونا شرایط خاصی رابوجود آورده است  افزود: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و معرفی کتاب در فضای مجازی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های این فضا در شرایط کنونی ضروری است.
 گیلان ۸۲ کتابخانه نهادی، ۱۶ کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه مستقل با ۶۵ هزار عضو دارد .
 در شهرستان صومعه سرا سه کتابخانه عمومی شهری و سه کتابخانه در دهستان ها با ۵۰ هزار جلد کتاب و نزدیک به سه هزار عضو وجود دارد.
 شهرستان صومعه سرا با سه بخش مرکزی، تولمات و گوراب زرمیخ بادارا بودن جمعیت  ۱۳۰هزارنفری  در ۲۵  کیلومتری غرب مرکز گیلان واقع شده  است.