به گزارش روز سهشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، استفاده از فنآوریهای روز جهان در زمینه ارتباطات و سیستمهای SCADA/EMS/WAMs، ساخت ۲ مرکز کاملا مشابه با قابلیتهای یکسان و تحت مدیریت یکپارچه و یک مرکز سوم برای شرایط اضطراری، فعال بودن توامان هر سه مرکز در هر لحظه، استفاده از سرویسهای پر سرعت و پُرظرفیت فیبر نوری به عنوان محیط ارتباطی بین مراکز کنترل، پستها و نیروگاهها، امکان پایش و راهبری شبکه انتقال برق کشور از طریق سه مرکز و قابلیت اداره شبکه انتقال برق کشور توسط یک مرکز در هر زمان، از جمله ویژگیهای مهم این پروژه است.
ظرفیت راهبری و پایش شبکهای برای ۳۰ سال آینده، امکان تامین دادهها به هر ۲ روش مستقیم و سلسله مراتبی از طریق مراکز منطقهای، افزونه بودن مرکز ملی با وجود مرکز پشتیبان و مرکز اضطراری، اختصاصی بودن شبکه مخابرات دیسپاچینگ، اتخاذ راهبردهای جدید در راهبری شبکه و تغییرات فناورانه در ابزار فرماندهی و کنترل شبکه و امکان مدیریت راهبری شبکه فرا ملی به عنوان هاب منطقه، از مزایای راهاندازی این مرکز محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، دیسپاچینگ راهبری کل شبکه برق را در همه بخشهای آن شامل نیروگاهها، خطوط انتقال و پستها برعهده دارد.
این مرکز جدید با آخرین فناوری های روز جهانی ساخته شده و ظرفیت پردازش و دریافت اطلاعات آن نسبت به مرکز قبلی ۱۰ برابر شده است.
همچنین این مرکز به فناوری wams مجهز شده است است که قابلیت رصد حوادث شبکه را به صورت لحظهای دارد.
دیسپاچینگ ملی جدید برق کشور، توان تبدیل شدن ایران به چهار راه تبادل برق منطقه را فراهم میکند و دنبال داخلیسازی و بومیسازی آن در برنامه است.