عنایتالله رحیمی، سهشنبه در آیین افتتاح پایگاه مقاومت بسیج ابوذر در محله سنگ سیاه شیراز افزود: ۳۵۰ هکتار بافت تاریخی شیراز بخشی از بافت فرسوده این شهر است و اعتبارات شهرداری شیراز در بافت تاریخی به این موضوع تعلق گرفته و شهرداری تاکنون وظیفه خود را در زمینه ارتقاء مولفههای بافتهای فرسوده انجام داده است.
وی ادامه داد: سایر دستگاهها نیز اقداماتی در جهت سرزندگی کالبدی بافت فرسوده شیراز انجام دادهاند.
وی، با اشاره به وجود یک هزار و ۸۰۰ هکتار بافت فرسوده رسمی و مصوب و سه هزار هکتار بافت فرسوده غیرمصوب در شیراز ادامه داد: نفوذ ناپذیری و عدم امکان دسترسی آسان، ریزدانگی و کوچکی واحدها و ناپایداری و مقاومت پایین از شاخصههای فرسودگی بافت فرسوده شیراز است.
استاندار فارس، معضلات پیش روی بافتهای فرسوده را اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دانست و تصریح کرد: کوشش همه دست اندرکاران این بوده که با تهیه برنامه ای جامع با عنوان برنامه جامع مشترک بین دستگاههای خدمات رسان و دستگاههای متولی مدیریت شهری در بافت فرسوده، بتوانیم این بافتها را به یک وضع مطلوب برسانیم.
رحیمی گفت: مشکل اصلی بافتهای فرسوده سرزنده نبودن است که باید این سرزندگی را در قالب مولفههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، کالبدی و زیست محیطی به این محلات بازگردانیم.
او ادامه داد: فرسودگی اقتصادی، شاخصهایی مانند فقر، بیکاری و نبود دسترسی به مراکز مولد و ثروت آفرین دارد و باید بررسی شود که چه ظرفیتهایی در این مناطق وجود دارد که سرزندگی اقتصادی را در آنجا ایجاد کند.
وی، گردشگری را یکی از عوامل ایجاد سرزندگی در بافتهای تاریخی دانست و افزود: صنایع دستی، صنایع خلاق فعال مانند تعزیه خوانی، چاپ، نشر و تئاتر -که این محلات را میتوان زادگاهشان دانست- میتوانند در این زمینه مورد توجه قرار گیرند.
رحیمی اظهار داشت: باید سرزندگیهای زیست محیطی مانند دسترسی به آب سالم، فاضلاب مناسب و نظافت خوب در محلات ایجاد و امکان حضور دستگاههای خدمات رسان فراهم شود.
استاندار فارس ادامه داد: احساس امنیت باید در بافت فرسوده حکمفرما باشد و حضور مستمر نیروی انتظامی و بسیج با مشارکت مردم، قطعا میتواند امنیت را در این مناطق به ارمغان آورد.
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۳
شیراز- ایرنا- استاندار فارس، با اشاره به اینکه هویت تاریخی و تشخص اجتماعی باید به محلات تاریخی بازگردد و مولفههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آنها تقویت شود گفت: در همین راستا مقرر شده که دستگاههای خمات رسان بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از اعتبارات خود را بافت فرسوده هزینه کنند.