به گزارش ایرنا، «عمرانخان» روز سهشنبه طی گفت وگوی زنده با پاکستانیهای داخل و خارج از کشور که از شبکه دولتی «پی تی وی» پخش شد، به اهمیت توسعه ایالت بلوچستان به عنوان استان همجوار مرزی با جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: حصارکشی مرزهای مشترک باعث جلوگیری از قاچاق و کمک به توسعه تجارت قانونی میشود.
وی افزود: مبارزه با قاچاق در اولویت است در عین حال زندگی ساکنان بلوچستان که از دههها در این فعالیت غیرقانونی حضور دارند، تحت تاثیر آن قرار میگیرد به همین دلیل ایده تاسیس بازارچههای مرزی در دستور کار قرار گرفت تا بتوانیم تجارت دوجانبه در مرزها را با شیوههای موثر و سازنده مدیریت کنیم.
نخست وزیر پاکستان گشایش بازارچههای مرزی را در راستای تامین منافع مشترک این کشور با ایران به ویژه کمک به بهبود زندگی مرزنشینان دو طرف دانست و گفت: اقدامات دولت اسلامآباد بر پیشبرد این طرح متمرکز است و تنها تا چندماه آینده بازارچههای مشترک مرزی با ایران فعالیت خود را آغاز میکند.
وی اظهار داشت: نفع اصلی بازارچههای مرزی متوجه ساکنان این مناطق و ترغیب آنان به فعالیتهای تجاری است. موضوع قاچاق سوخت را نیز در نظر داریم که اگر آن را مدیریت و برای آن عوارض تعیین کنیم ۱۸۰ میلیارد روپیه برای خزانه ملی پاکستان سودآوری خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، دومین و سومین گذرگاه رسمی ایران و پاکستان، در ریمدان (گبد) و پیشین (مند) با حضور «محمد اسلامی» وزیر راه و شهرسازی کشورمان و خانم «زبیده جلال» وزیر تولیدات دفاعی پاکستان به ترتیب در ۲۹ آذرماه ۹۹ و اول اردیبهشت امسال به صورت رسمی افتتاح شد.
علاوه بر این دولت اسلامآباد توسعه زیرساختهای مرزی را نیز در دستور کار قرار داده و در تازهترین اقدام، نخست وزیر پاکستان خواستار تسریع احداث بازارچههای مرزی با ایران و تدوین یک راهکار جامع در این خصوص شد.
در جریان سفر وزیر امور خارجه پاکستان به تهران در اول اردیبهشت امسال، وزیران امور خارجه ایران و پاکستان تفاهمنامه ایجاد بازارچههای مرزی مشترک را با هدف تقویت مبادلات اقتصادی مرزی امضاء کردند.