به گزارش ایرنا، العامری امروز (سه شنبه) در بیانیهای تاکید کرد که با نگرانی شدید تحولات خطرناک چند روز اخیر عراق از جمله بازگشت عملیات ترور فعالان اجتماعی و رسانهای و تعرض به ساختمان نمایندگیهای دیپلماتیک و پارهای تحرکات غیر ضابطهمند را دنبال کرده است.
وی خاطرنشان ساخت که تحرکات غیر ضابطهمند روزهای اخیر بیش از اینکه نزدیک به اعتراضات مشروع مطالباتی باشد؛ به هرج و مرج و تخریب شباهت دارد.
العامری با محکومیت شدید این اقدامات گفت: از دولت و دستگاههای ذیریط میخواهیم تا به سرعت و جدیت برای برقراری امنیت و ثبات و بازداشت جانیان و بازخواست آنها اقدام کنند.
به گفته وی، باید مقابل این فتنه خطرناک که صلح کشور را به مخاطره میاندازد و مانع برپایی انتخابات پارلمانی در موعد مقرر میشود، گرفته شود.
العامری به نقش عوامل خارجی در خشونتهای اخیر عراق اشاره کرد و افزود که تنشآفرینی جدید با حمایت پارهای عوامل خارجی شکل گرفته و هدف آن برهم زدن ثبات عراق است.
وی نسبت به اتهامزنیهای از پیش آماده شده در حوادث ترور اخیر هشدار داده و هدف آن را کشاندن عراق به درگیری و کشمکش داخلی عنوان کرده است.
رهبر ائتلاف سیاسی – جهادی الفتح گفت که دولت باید خطرات تحولات اخیر را درک کرده و متناسب با این تهدیدها عمل کند.
العامری در عین حال یکی از علل حوادث اخیر را اقدام نسنجیده دولت در برکناری تعدادی از افسران و مسوولان امنیتی با کفایت عنوان کرد و خواهان بازگرداندن آنها به وظایفشان شده است.
وی همچنین از دولت عراق خواسته است که شرایط و بستر مناسب را برای برگزاری انتخابات پارلمانی در موعد مقرر فراهم کند و به طور جدی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم تلاش کند.
در جریان انفجار انتحاری در بهمن ماه ۹۹ در بغداد که تعداد کشته و زخمی برجای گذاشت، دولت «مصطفی الکاظمی» تعدادی از افسران و مسوولان ارشد امنیتی را برکنار کرد که یکی از مهمترین این افراد «ابوعلی البصری» مسوول بخش اطلاعات و امنیت در وزارت کشور بود.
بسیاری به این تصمیم دولت ایراد گرفته و البصری را یکی از نیروهای با کفایت در مبارزه با تروریسم و متلاشی کردن بسیاری از هستههای تروریستی در عراق دانستند و برای همین همچنان از دولت میخواهند او را به مسوولیتهای سابق بازگرداند.
برخی ادعا کردهاند، برکناری البصری در نتیجه فشار دولت امارات بر بغداد صورت گرفته، زیرا او تیم اطلاعاتی اماراتی که قصد عملیات ترور در عراق از جمله کربلای معلا را داشته، شناسایی و برخی از عوامل آنها را بازداشت کرد.
بسیاری همانند هادی العامری معتقدند که برکناری این مقامات و افسران ارشد امنیتی، یکی از عوامل بیثباتیهای اخیر در عراق است.
تحولات چند روز اخیر به شدت در عراق نگرانزا شده و رهبران سیاسی و نمایندگان پارلمان و صاحب نظران نسبت به عواقب آن هشدار دادهاند.
وجود دستهای خارجی در تحریک عملیات ترور فعالان اجتماعی و رسانهای و اردوکشی خیابانی متعاقب آن و همزمان فعال شدن عناصر خفته گروه تروریستی «داعش» و افزایش حوادث آتشسوزی و غیرمترقبه از اتهامات جدی مطرح شده در وقت حاضر در عراق است.
به گزارش ایرنا، تاکنون تعدادی از رهبران و شخصیتهای سیاسی عراق همچون «سید عمار حکیم»، «سید مقتدا صدر» و «خمیس خنجر» رهبر ائتلاف جدید سیاسی «العزم» و فعالان اجتماعی و رسانهای و صاحبنظران در عراق نسبت به تحولات روزهای گذشته موضع گرفته و برخی بیانیههای رسمی صادر کردهاند و نسبت به تبعات این اتفاقات هشدار داده و خواهان سرعت عمل دولت در بازداشت عوامل سوء قصدها شدهاند.
در پی ترور سه روز پیش یکی از فعالان اجتماعی در کربلا و تنش ایجاد شده در مراسم تشییع جنازه وی که با تحریک بیرونی صورت گرفت، عدهای قصد حمله به کنسولگری ایران را داشتند که نیروهای امنیتی عراق مانع آنها شدند.
پیش از این «علی المیالی» معاون استاندار کربلا به تلویزیون «العهد» گفته بود؛ برخی کشورهای خارجی با اجیر کردن تروریست و تحریک عدهای قصد ایجاد شورش و ناامنی در این استان برای رسیدن به اهداف سیاسی را داشتند.
معاون استاندار کربلا در این رابطه از کشورهای امارات، ترکیه و آمریکا نام برد و فاش کرد که قرار بوده در اجرای بخشی از این پروژه، سرکنسول ایران در کربلا ترور شود.