به گزارش خبرنگار ایرنا عباس صابر روز سه شنبه در جلسه شورای زکات در دفتر امام جمعه آستارا افزود: پرداخت زکات، فریضه دینی و تکلیف شرعی است و تبلیغ و فرهنگ سازی روحانیان و پایگاه های بسیج و ارائه بسته های تشویقی برای کشاورزان در ترویج آن موثر خواهد بود.
وی هماهنگی دستگاه های متولی و موسسات و مراکز نیکوکاری زیر مجموعه بهزیستی و کمیته امداد را برای افزایش میزان زکات در جامعه موثر دانست.
وی ادامه داد: ۴۲ شورای زکات در روستاهای آستارا فعال است و باید زکات جمع آوری شده با هماهنگی هیات امنای مساجد و دهیاری ها به نیازمندان توزیع شود و تمام صندوق های جمع آوری زکات در روز عید فطر به یک فرم و شکل باشد.
صابر گفت: هرگونه جمع آوری زکات باید با مجوز و حکم دبیرخانه کمیته امداد صورت گیرد و سپاه، بسیج، نیروی انتظامی در این خصوص در روز عید فطر نقش مهمی بر عهده خواهند داشت.
فرماندار آستارا از روحانیان خواست با لحاظ شرایط کرونایی، با استفاده از فضای مجازی به ترویج زکات بپردازند و هیات امنای مساجد نیز، ضرورت عمل به این فریضه را از بلندگوی مساجد اعلام کنند.
امام جمعه آستارا در این جلسه گفت: کمیته امداد و بهزیستی به جمع آوری زکات اقدام کنند و نهادهای دیگر حتی از سایر نقاط استان اجازه فعالیت در این حوزه را ندارند و در سال قبل نیز به این صورت اقدام شد.
حجت الاسلام کاظم حافظ نیا افزود: مقدار زکات فطریه از قوت غالب گندم ۲۰ هزار تومان، از برنج خارجی ۷۵ هزار تومان و از برنج ایرانی ۱۰۰ هزار تومان اعلام شده است و ادای این تکلیف شرعی بر مومنان توصیه می شود.
وی بیان کرد: نماز عید فطر در محوطه بقعه امامزادگان قاسم و ابراهیم، محوطه مسجد امام حسین (ع) شهرک عباس آباد و مسجد جامع لوندویل و خیابان امام (ره) مقابل مسجد آبروان با رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی اقامه خواهد شد.
بهرام تسلی نیا مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) آستارا نیز در این جلسه درآمد شورای زکات این شهرستان در سال قبل را ۱۲ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: برای سال جاری، ۱۴ میلیارد ریال پیشبینی شده و از سوی مساجد، کمیته امداد و مراکز نیکوکاری دریافت خواهد شد.
شهرستان آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده است و ۱۱ هزار و ۴۰۰ نفر در قالب سه هزار و ۸۰۰ خانوار آن، تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) آن هستند.