مجید خداپرستان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این طرحها شامل آبخیزداری پخش سیلاب روستای مزدآباد، پخش سیلاب موغار و بندهاخاکی ظفرقند است، افزود: این سدهای خاکی در چند سال گذشته به منظور تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و نفوذپذیری آب، کنترل سیلاب و ریزگردها در شهرستان ساخته شد.
وی ادامه داد: حجم آب پشت این سدها افزون بر ۴۰۰ هزار متر مکعب است و با آبگیری سدهای خاکی در مناطق مختلف شهرستان از وارد شدن خسارت شدید به روستاها جلوگیری شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اردستان یکی دیگر از مزایای آبگیری سدهای خاکی را نفوذ آب به سفرههای زیرزمینی عنوان کرد و گفت: تغذیه سفرههای زیرزمینی سبب رشد و پوشش شرایط محیطی و جلوگیری از فرسایش خاک خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: آبهای ذخیره شد پشت این سدها بیش از یک ماه ماندگاری دارد و این طرح ها یکی از موثرترین راهکار کنترل سیلابها و همچنین هدایت آبهای حاصل از بارشها است.
خداپرستان با بیان اینکه تاکنون ۳۵ طرح آبخیزداری در مناطق مختلف اردستان با اعتبار افزون بر ۴۰ میلیارد تومان اجرا شده است، افزود: این سدها از نوع سنگ و ملاتی، بند خاکی، پخش سیلاب و بیولوژیک هستند.
رییس اداره هواشناسی اردستان ۱۵ اردیبهشت ماه جاری با بیان اینکه که مجموع بارندگیهای سال جاری این شهرستان تاکنون ۶۰ میلی متر ثبت شده است، گفت: مردم این شهرستان تا پایان اردیبهشت ماه با توجه به وضعیت نقشههای هواشناسی باید منتظر بارشهای بهاری و رگباری همراه با رعد و برق در عصر و اوایل شب باشند.
جواد رمضانپور با بیان اینکه بارندگیهای امسال اردستان چهار برابر کمتر از سال گذشته بوده است، افزود: به طور حتم این شهرستان در تابستان پیش رو با کمبود آب و خشکسالی مواجه خواهد شد و به همین دلیل از اکنون باید مدیریت منابع آب در دستور کار قرار گیرد.
وی اضافه کرد: اگر تا پایان اردیبهشت ماه هم بارندگی تداوم داشته باشد، قناتهای خشک شده اردستان پرآب نمیشود و به تبع آن تابستان امسال شهرستان به شدت گرم و خشک خواهد بود.
شهرستان اردستان با افزون بر ۴۲ هزار نفر جمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است.