کاظم حسین زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حوزه صنایع دستی از محل مشاغل خانگی، روستایی و عشایری و همچنین معینهای اقتصادی برای ۶۵۰ نفر در استان کرمان شغل ایجاد شد که نسبت به سال قبل از آن ۱۰۸ درصد افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: همچنین در سال گذشته تعداد ۶۰۴ نفر از هنرمندان صنایع دستی استان کرمان برای دریافت تسهیلات به مبلغ ۱۱۵ میلیارد و ۱۹۰ میلیون ریال به بانک های عامل معرفی شدند که نسبت به سال ۹۸ رشد داشته است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار داشت: در راستای حمایت از اشتغال و تولید در استان و کارگاه ها تولید صنایع دستی شاخص و تولیدکنندگان پشتیبان مشاغل خانگی بیشترین سهم را در جذب تسهیلات دارند.
وی ادامه داد: جهت کمک به بازاریابی و فروش محصولات صنایعدستی استان کرمان به ۱۵۱ شاغل صنایع دستی در زمینه بستهبندی، تجاریسازی و همچنین برندسازی آموزش های لازم داده شده است.
حسین زاده تاکید کرد: به رغم شیوع گسترده ویروس کرونا و ایجاد محدودیت برای فعالیت مشاغل در سال ۹۹، در بخش صنایع دستی برای ۱۵ نفر پروانه تولید کارگاهی، یک هزار ۹۴۹ نفر پروانه تولید انفرادی و ۱۰ جواز تاسیس کارگاه صنایع دستی صادر شد.
وی بیان کرد: در راستای پشتیبانی و رفاه هنرمندان فعال طی سال گذشته تعداد هزار و ۸۲ هنرمندو فعال صنایع دستی در استان کرمان از مزایای بیمه روستایی و عشایری برخوردار شده اند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰ هزار هنرمند و صنعتگر صنایع دستی استان کرمان در ۷۴ رشته مشغول به فعالیت هستند که عمده فعالیت به صورت مشاغل خانگی انجام می شود.
پتهدوزی، گلیمبافی، چاقوسازی، شالبافی، حصیربافی، قلمزنی مس، تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، گلیمبافی از جمله رشته های شاخص صنایع دستی استان کرمان محسوب میشود.