اراک - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: عملیات آبخیزداری در سطح ۱۰۴هزار هکتار از اراضی طبیعی این استان در هشت سال اخیر انجام شد.

«عبدالحسین محمدی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: عملیات آبخیزداری در این اراضی با هدف پیشگیری و مهار سیلاب و به‌منظور کاهش میزان فرسایش خاک، کنترل رسوب، مهار روان‌آب‌های سطحی، مدیریت منابع آب و تغذیه آبخوان‌های استان مرکزی انجام شده‌ است.

وی ادامه داد: عملیات جنگل‌کاری و فضای سبز نیز  این مدت در سطح ۲ هزار و ۳۴۴ هکتار از اراضی استان مرکزی با هدف تولید اکسیژن، کاهش آلودگی هوا، تلطیف هوا، حفاظت آب و خاک، اشتغالزایی، حمایت از زراعت چوب انجام شده‌ است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات بیابان‌زدایی، پیشگیری و کنترل عوامل تخریب با مشارکت مردم و نهادها برای کنترل کانون‌های بحران، کنترل ریزگردها، جلوگیری از گسترش عرصه‌های مستعد بیابانی شدن، تثبیت شن‌های روان، کنترل فرسایش آبی و بادی از دیگر اقدامات این اداره کل در راستای کاهش آلودگی هوا و توسعه برنامه‌های جامع مدیریت ریسک خشکسالی در استان بوده‌ است.

محمدی گفت: کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی تنها مرجع رسمی برای تشخیص اراضی ملی است و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز متولی استعدادیابی و تخصیص اراضی ملی، واگذاری و مدیریت امور اراضی استان بوده  و در این مدت ۲ هزار و ۸۳۰ پرونده مورد بررسی قرار گرفته و ۴۱ هزار و ۳۶۷ هکتار رفع اختلاف با اوقاف  بررسی شده است.

وی ادامه: اخذ سند تک برگی برای یک میلیون و ۱۳ هزار و ۳۲۷ هکتار از اراضی ملی استان مرکزی، مراقبت، آبیاری و نگهداری ۲۰ هزار اصله درخت حوزه آبخیز گردو، عملیات گابیون‌بندی ۵۵۰ متر مکعب در این منطقه و اجرای عملیات سنگ و ملات برکه طبیعی دره گردو این شهرستان به حجم یک‌هزار و ۲۰۰ متر مکعب از دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در این مدت بوده‌ است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اظهار داشت: جاده‌سازی ه میزان یک‌ هزار و ۸۰۰ متر در منطقه دره گردوی اراک، جنگل‌کاری ۲ هزار هکتاری چپقلی، طرح جنگل‌کاری ۴۰۰ هکتاری سرسختی شازند، تولید نهالستان اراک، ۲ هزار هکتار بوته‌کاری در کویر میقان اراک برای مقابله با بیابان‌زدایی و طرح کنترل روان‌آب های هلالی آبگیر ۵۵۰ هکتاری طراز ناهید ساوه نیز در این مدت از سوی این اداره کل در استان انجام شده‌ است.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.