به گزارش ایرنا، دانشگاهیان همواره راهبران قابل اعتماد و فرهیختگان اثرگذار یک جامعه به ویژه در بزنگاههای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و سرنوشتساز کشور بودند و هستند. چه در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و چه در هر اتفاق مهم کشور، همواه این دانشگاهیان بودند که با پشتوانه مردم برگ مهمی از تاریخ کشور را به صورت ویژه رقم زدند.
اکنون در آستانه انتخابات مهم ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان رویدادی تعیینکننده و سرنوشتساز، استادان صاحب نظر دانشگاههای سمنان معیارهای یک انتخاب درست را برشمردند و شدت تاثیر مشارکت مردم را در انتخابات بررسی کردند.
از نظر فرهیختگان استان سمنان، تخصص و بینش صحیح مهمترین معیار برای انتخاب یک رئیس جمهور است و قاطعیت و شجاعت او، کشور را به سمت سامان و بهروزی میبرد و در صورت انتخاب یک رئیس جمهور متخصص، متحد، بابصیرت و قاطع، میتوان گفت: بوی بهبود ز اوضاع جهان میشنوم.
مشارکت در انتخابات تکلیف ملی است
رئیس دانشگاه سمنان در گفت و گو با ایرنا، مشارکت در انتخابات را تکلیف ملی دانست و ابراز داشت: رئیس جمهور موفق کسی است که از جنس مردم باشد و به جمهوری اسلامی ایران عشق بورزد.
مسعود نصیری زرندی افزود: شخصی در حد رییس جمهور باید کسی باشد که به مدیریت و کارهای اجرایی واقف باشد و با انرژی و جنب و جوش فراوان بتواند کشور را ساماندهی کند.
وی افزود: سفرهای استانی و بازدید از آنچه در سراسر کشور میگذرد اهمیت زیادی دارد و در انتخاب رئیس جمهور باید این شاخص از سوی مردم لحاظ شود.
رئیس دانشگاه سمنان گفت: صداقت شرط اصلی جلب اعتماد مردم و افزایش مشارکتها است. به منظور تحقق این اعتماد، لازم است نامزدها از ارائه برنامههای غیرواقعیی و دادن وعدههای غیرممکن بپرهیزند.
نصیری گفت: وقتی مردم متوجه غیرعملی بودن وعدهها و نبود صداقت در گفتار نامزدها شوند قطعا نسبت به حضور در انتخابات دلسرد میشوند.
وی افزود: نباید گذاشت مردم نسبت به نظام و کشور خود بیتفاوت و ناامید شوند و هرکس در هر مسئولیت و جایگاهی اگر درحد توان امیدآفرینی کند، مردم نجیب ایران نیز با تمام توان خود از کشور و نظام جمهوری اسلامی حمایت میکنند.
ضرورت درک صحیح نامزدها از اوضاع داخلی و جایگاه خارجی کشور
عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: مهمترین ویژگی نامزدی که وارد عرصه رقابت انتخابات میشود، این است که درک درستی از وضعیت فعلی کشور و چالشهای سیاست داخلی و خارجی داشته باشد و برنامه منطقی برای حل این مشکلات ارائه کند.
حسن اکبری بیرق افزود: در واقع اینکه نامزد مورد نظر در گذشته چه پست و مقامی داشته اهمیت ندارد بلکه مهم این است که در شرایط کنونی توانایی مدیریت ابرچالشهای موجود را داشته باشد.
عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان بیان کرد: همچنین مهم است که در پیشینه نامزد مورد نظر هماهنگی با دیگر کانونهای قدرت، چه کانونهایی که جایگاه سیاسی دارند و چه کانونهای تاثیرگذاری که جایگاه سیاسی ندارند، به چه صورت دیده میشود و آیا توانایی جمع کردن این قدرتها زیر یک سقف را دارد یا خیر.
اکبری بیرق گفت: اگر این توانایی وجود نداشته باشد، انرژی و سرمایه کشور به جای اینکه در راستای پیشرفت و توسعه صرف شود، در راه زورآزمایی با کانون های مختلف قدرت تلف میشود.
وی افزود: صلاحیتهای عمومی مانند پاکدستی، سوءاستفاده نکردن از قدرت و جلوگیری از رانتخواری، و نداشتن فساد مالی و اخلاقی در پیشینه نیز اهمیت زیادی دارد.
استاد دانشگاه سمنان افزود: تصمیمگیری قطعی در خصوص شرکت کردن یا نکردن در انتخابات بستگی به نامزدهای تاییدشده نهایی دارد و اگر نامزدی بر اساس افکار من واجد شرایط باشد حتمابه او رای میدهم.
تخصص و دانش مهمترین معیار برای انتخاب
استاد دانشگاههای سمنان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: مهمترین معیار برای یک رئیس جمهور موفق، داشتن تخصص و دانش است و حکومتداری و فعالیت در عالیترین سطح اجرایی کشور نیاز به دانش زیاد در خصوص نظام بینالملل و مبانی اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور دارد.
جواد مسعودی با بیان اینکه هم تخصص نظری و هم تجربی لازمه کار یک رئیس جمهور است افزود: رئیس جمهور باید شجاع و قاطع باشد و به صورت جدی با فسادهای مالی برخورد کند.
استاد دانشگاههای سمنان با تاکید بر ضرورت تقویت روابط بینالملل بیان کرد: هر کشور استقلال و منافع ملی خاص خود را دارد اما جایگاه بینالمللی آن نیز اهمیت زیادی دارد و رئیس جمهور موفق کسی است که بتواند با تشکیل یک ساختمار دیپلماسی قوی، در زمان مناسب مذاکره و یا ایستادگی کند و با تشخیص درست بیشترین منفعت را برای کشور رقم بزند.
مسعودی گفت: در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران نهادهای موازی با دولت نیز حضور دارند که این موضوع روی سرعت فعالیت و حرکت دولت تاثیر می گذارد اما این نافی ضرورت مدیریت دولت در برخی موارد نیست.
وی افزود: تصویب برجام به منظور رفع گره کور تحریمها اگر به سرانجام میرسید مطلوب بود و دولت تدبیر وامید بیشتر وقت و انرژی خود را صرف این مذاکرات کرد ، اما در نهایت با اتفاقات مختلفی مانند رئیس جمهور شدن ترامپ در ایالات متحده آمریکا که بیشترین دشمنی را با ایران داشت، این تلاش دولت کنونی از بین رفت.
وی ابراز داشت: تصمیم قطعی در خصوص شرکت در انتخابات قطعا بستگی به نامزدهای نهایی دارد و در صورتی که نامزدی معیارهای مورد نظر من را داشته باشد حتما به او رای میدهم.
هر طیف سیاسی یک نماینده شایسته در انتخابات داشته باشد
عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان بیان کرد: برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات، همه نهادها، از شورای نگهبان و وزارت کشور تا احزاب و تشکلهای سیاسی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مسئولیت دارند و باید دغدغهمند و دارای برنامه باشند.
اکبری بیرق گفت: باید اعتماد مردم نسبت به صیانت از آرا افزایش یابد زیرا همانطور که مقام معظم رهبری گفتند، رای مردم حقالناس است.
وی افزود: باید از هر سلیقه و جناح سیاسی یک نامزد شایسته در انتخابات حضور داشته باشد تا مردم بتوانند آزادانه انتخاب کنند و نباید با هر اقدامی زمینه دلسردی جامعه را رقم زد.
عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان گفت: مشارکت پایین مردم در انتخابات در شان نظام جمهوری اسلامی نیست و در شرایط فعلی هر مسئولی که در جلب اعتماد و مشارکت مردم کوتاهی کند مرتکب خیانت شده است.
اکبری بیرق گفت: مردم ایران نجیب و کم توقع هستند و درصورتی که صداقت مسئولان را احساس کنند از هیچ همکاری دریغ نمیکنند.
دولت تدبیر و امید در یک دوره موفق و در یک دوره بدشانس بود
عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان دولت تدبیر و امید را به ۲ دوره تقسیم کرد و گفت: دوره اول از سال ۹۲ تا اوایل سال ۹۷ بود که هم در سیاستهای داخلی و هم سیاستهای خارجی موفق بود و اتفاقات مهمی مانند تدوین منشور حقوق شهروندی و برجام رقم خورد، تورم تکرقمی و رشد اقتصادی ایجاد شد.
وی گفت: دوره دوم این دولت نیز از سال ۹۷ تا کنون است که با بدشانسی مواجه شد و اتفاقات ناگواری مانند رئیس جمهورشدن فرد نالایقی مانند ترامپ و خروج آمریکا از برجام و شیوع ویروس کرونا کنترل امور را سخت کرد.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد برگزار میشود.