سنندج- ایرنا- همزان با دوازدهمین سالگرد سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان و در آستانه عید سعید فطر آلبوم موسیقی ذکر و دف در سنندج رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، استان کردستان مهد تمدن، آواهاو نواها است و قطب موسیقی عرفانی و خانقاهی به شمار می‌رود و در حال حاضر سنندج مرکز این استان به عنوان شهر مسجد و مناره و پایتخت دف جهان شناخته می‌شود.

در بین مردم کردستان و هنگام برگزاری آیین‌های مذهبی از جمله آیین های مولودی خوانی از ساز دف استفاده می شود و به همین خاطر دف به عنوان یک ساز دینی و مقدس در بین مردم این منطقه شناخته شده است.

دف در میان مردمان این دیار از قداست ویژه‌ای برخوردار است به گونه‌ای که وقتی دفی پاره می‌شود مردم  کردستان می‌گویند دف شهید شده است.

حوزه هنری استان کردستان به عنوان یکی از نهادهای فرهنگی و تاثیرگذار در سال‌های اخیر با برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی تلاش کرده این ساز عرفانی را به مردم سایر نقاط کشور و حتی خارج از کشور هم معرفی کند.

 برگزاری چندین دوره جشنواره دف نوای رحمت یادواره سید بهاالدین شمس قریشی، اجرای گروه هزار دف از جمله برنامه‌های برگزار شده است و حال همزمان با دوازدهمین سالگرد سفر رهبری به کردستان و در آستانه عید سعید فطر این نهاد اقدام به رونمایی از آلبوم موسیقی با عنوان ذکر و دف کرده است.

این آلبوم موسیقی روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت همزمان با سفر رهبری به کردستان با حضور جمعی از مسوولان  و سازندگان این آلبوم در پردیس سینمایی بهمن رونمایی شد.



ترویج مفاهیم دینی با ابزار هنر

نماینده ولی فقیه در کردستان در آیین رونمایی از این آلبوم به وضعیت امروز جهان اسلام اشاره کرد و گفت: در این موقعیت باید برای ارائه مطالب دینی و بخصوص نشان دادن شایستگی‌ها و آرمان‌های نظام و انقلاب از جذابیت‌ها استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام غلامرضا پورذهبی هنر را یکی از جذابیت‌های مهم اعلام کرد و افزود: زمانی که هنر در خدمت ترویج مفاهیم دینی و عرفانی باشد در قالب‌های مختلف آن شعر، نقاشی، خوشنویسی، موسیقی، فیلم، عکس و نمایش باید مورد استفاده و حمایت قرار گیرد

وی با اشاره به دوران کرونا و محدودیت‌های آن اظهار داشت: این دوران به زودی همچون دیگر دوره‌های سخت در طول دوران تاریخی به پایان می‌رسد و باید تلاش کنیم از این دوران رخوت برای دوره بعد از آن برنامه ریزی داشته باشیم و از همین الان برای آن زمان مسیر مشخص جهت پاسخگویی به نیازهای جامعه را آماده کنیم.

نگاه فرهنگی لازمه پیشبرد کارها

رییس حوزه هنری کردستان نیز در این آیین با تبریک فرارسیدن عید سعید فطر و گرامیداشت ۲۲ اردیبهشت سالروز سفر تاریخی مقام معظم رهبری به استان کردستان گفت: معظم‌له در این سفر پرخیر و برکت از استان کردستان به عنوان استان هنر و فرهنگ نام بردند و این به عنوان کلید واژه مسوولان استانی و کشوری قرار گرفت.

امین مرادی با اشاره به نگاه‌های پیش از سفر رهبر انقلاب به کردستان به عنوان یک استان امنیتی گفت: در طول ۱۲ سال گذشته شاهد اتفاقات بسیار ارزشمندی از نظر توسعه‌ای در استان بوده‌ایم که حاصل تغییر نگاه مسوولان  به استان از نگاه امنیتی به نگاه فرهنگی بوده است.

وی با اشاره به فرهنگی بودن استان کردستان اضافه کرد: هیچ برنامه ای در استان بدون نگاه فرهنگی به نتیجه نمی رسد.

مرادی  در ادامه سنندج را پایتخت دف جهان و شهر مناره ها و مساجد اعلام کرد و افزود: خلیفه میرزا آغه‌غوثی و فرزندانشان در معرفی این بخش از فرهنگ و هنر کردستان با حضوردر اقصی نقاط جهان و اجرای برنامه‌های عرفانی و ذکر اوصاف حضرت رسول اکرم (ص) و ائمه اطهار( ع) نقش ارزنده ای را ایفا کردند.

رییس حوزه هنری کردستان یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در میدان آزادی سنندج به طریقت قادریه و نقشبندیه اشاره فرمودند و تقویت این طریقت‌های عرفانی را در تقابل با وهابی و سلفی‌گری مهم عنوان کردند، بنابراین اینگونه برنامه‌ها در راستای منویات رهبری انجام خواهد شد.

در ادامه این آیین از آلبوم موسیقی ذکر و دف توسط مسوولان رونمایی و از سازندگان این آلبوم قدردانی شد.

دف یکی از سازهای کوبه‌ای در موسیقی ایرانی است که شامل حلقه‌ای چوبی است که پوست نازکی بر آن کشیده‌اند و با ضربه‌های انگشت می‌نوازند.

این ساز از سازهای ضربی ایرانی شبیه به دایره ولی بزرگ‌تر از آن و با صدای بم‌تر است و در دوره اسلامی ایران، این ساز برای پشتیبانی از ساز و حفظ وزن به کار می‌رفته و رکن اصلی مجالس محافل اهل ذوق و عرفان بوده و برای آنکه طنین بهتری داشته باشد روی دف پوست آهو می‌کشیدند.