نیویورک- ایرنا- وزیر خارجه آمریکا بار دیگر در قالب گزارش سالانه آزادی بیان، کشورهای مخالف سیاست‌های واشنگتن را به نقض این آزادی متهم کرد.

به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن روز چهارشنبه گزارش سالانه آمریکا از نظر آزادی مذهبی در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ را از نگاه این کشور تشریح کرد.

این گزارش عمدتا به کشورهایی می‌پردازد که از نظر سیاسی با ایالات متحده دچار اختلاف اساسی هستند و حاضر نیستند تابعی از منویات واشنگتن باشند.

چین، روسیه، ایران همواره در این گزارش مورد توجه قرار گرفته‌اند اما توجهی به این موضوع ندارند که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به صراحت برای ادیان الهی آزادی فعالیت را تثبیت کرده است.

بلینکن در ابتدای اظهارات خود باز هم حملات راکتی به سرزمین‌های اشغالی را محکوم کرد و گفت: ایالات متحده همچنان به راه حل دو کشور متعهد است. این خشونت ما را از این هدف دورتر می‌کند. ما کاملاً از حق قانونی اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کنیم.

وی افزود: ما حملات موشکی را به شدت محکوم  می‌کنم. ما معتقدیم که فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها به اندازه هم لیاقت زندگی با ایمنی و امنیت را دارند و به همکاری با اسرائیلی‌ها ، فلسطینی‌ها و دیگر شرکای منطقه‌ای برای اصرار در کاهش تنش و ایجاد آرامش ادامه خواهیم داد.

وزیر خارجه سپس به مساله آزادی مذهبی اشاره کرد و ادامه داد: آزادی مذهبی همچون هر حق انسانی، جهانی است. همه مردم، در هر کجا، فارغ از اینکه در کجا زندگی می کنند، به چه اعتقادی دارند یا به چه چیزی اعتقاد ندارند، از آن برخوردار هستند. آزادی مذهبی با سایر حقوق بشر برابر است زیرا حقوق بشر قابل تقسیم نیست.

بلینکن اضافه کرد: آزادی مذهبی به طور کامل تحقق نمی‌یابد مگر اینکه سایر حقوق بشر رعایت شود و وقتی دولت‌ها حق مردم خود را در ایمان و عبادت آزادانه نقض کنند، این امر همه حقوق دیگر را به خطر می‌اندازد.

وی با بیان اینکه آزادی مذهبی عنصر اصلی جامعه باز و پایدار است، اظهار کرد: بدون آن ، مردم قادر به کمک در موفقیت کشورشان نیستند و هرگاه حقوق بشر نفی شود، تنش ایجاد می‌شود و اختلاف ایجاد می‌کند.

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به گزارش آزادی مذهبی ۲۰۲۰، مدعی شد:  این گزارش نشان می‌دهد برای بسیاری از افراد در سراسر جهان این حق همچنان قابل دسترس نیست. در واقع ، طبق داده‌های مرکز تحقیقات پیو ، ۵۶ کشور با اکثریت قابل توجهی از مردم جهان، محدودیت‌های شدید یا جدی در آزادی مذهب دارند.

بلینکن بدون توجه به تصریح قانون اساسی ایران بر قایل شدن حق آزادی برای ادیان الهی و همچنین مشخص کردن نمایندگان ویژه آنها در مجلس شورای اسلامی، ادعا کرد: ایران همچنان ارعاب، آزار و دستگیر اعضای گروه‌های اقلیت مذهبی را ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: در میانمار، رهبران کودتای نظامی مسئول پاکسازی قومی و سایر جنایات علیه روهینگیا هستند که بیشتر آنها مسلمان و سایر اقلیت‌های مذهبی و قومی  هستند.

وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: در روسیه، مقامات به بهانه تظاهر افراط گرایی، به آزار و اذیت، بازداشت و توقیف اموال شاهدان یهوه و همچنین اعضای گروه‌های اقلیت مسلمان ادامه می‌دهند.

بلینکن اظهار کرد: در نیجریه، دادگاه‌ها همچنان مردم را به کفر محکوم و آنها را به حبس طولانی مدت یا حتی اعدام مجازات می‌کنند. با این حال دولت هنوز کسی را به خاطر قتل عام صدها مسلمان شیعه در سال ۲۰۱۵ توسط ارتش محاکمه نکرده است.

وی یادآور شد: عربستان سعودی تنها کشوری در جهان است که کلیسای مسیحی ندارد، اگرچه بیش از یک میلیون مسیحی در عربستان سعودی زندگی می کنند. مقامات همچنان به زندانی کردن فعالان حقوق بشری همچون رائف بداوی که در سال ۲۰۱۴ به دلیل صحبت در مورد عقاید خود به یک دهه زندان و هزار ضربه شلاق محکوم شد، می پردازند.

وزیر خارجه آمریکا افزود: چین بیان مذهبی را به طور گسترده جرم تلقی می‌کند و مرتکب جنایت علیه بشریت و نسل کشی علیه اویغورهای مسلمان و سایر گروه‌های اقلیت مذهبی و قومی می‌شود.

بلینکن در اظهاراتی مغالطه‌آمیز که مخالفت با صهیونیست‌ها را به منزله یهودستیزی می‌پندارند، گفت: به طور گسترده تر، ما شاهد هستیم که یهودی ستیزی در سراسر جهان از جمله در ایالات متحده و همچنین در سراسر اروپا در حال افزایش است. این یک ایدئولوژی خطرناک است که تاریخ نشان داده است اغلب با خشونت مرتبط است. ما باید با آن در هر کجا که رخ دهد مخالفت کنیم.

وی اظهار کرد: نفرت ضد مسلمان هنوز در بسیاری از کشورها گسترده است و این نیز برای ایالات متحده و همچنین اروپا یک مشکل جدی است. ما باید کاری کنیم تا اطمینان حاصل شود که با هر دین و مذهبی با کرامت و احترام برابر رفتار می شود.

وزیر خارجه آمریکا در این نشست، اشاره‌ای به حمله صهیونیست‌ها به نمازگزاران مسجدالاقصی نکرد که کاملا در تعارض با ادعای آزادی مذهبی آنها است.