قم – ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: به منظور افزایش نظارت های پزشکی، عملیات واکسیناسیون بیماران خاص در بیمارستان فرقانی قم انجام می شود.

به گزارش عصر چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم،  محمود پرهام در جلسه ستاد پیشگیری، کنترل و مبارزه با کرونا ویروس افزود: انجام واکسیناسیون در کاهش مرگ و میرها و همچنین ایمن سازی جامعه به ویژه گروه های پرخطر موثر است.

وی ادامه داد: امیدواریم با تکمیل تزریق واکسن به گروه های هدف در این استان، شاهد کاهش مرگ و میرها و همچنین ایمن سازی جامعه در برابر این ویروس باشیم.

پرهام با اشاره به ضرورت تامین اکسیژه مورد نیاز بیماران بدحال بستری شده در مراکز درمانی قم افزود: بیماران بدحال در بیمارستان ها همچنان وجود دارند و باید با تمام توان در راستای تامین اکسیژن و داروهای مورد نیاز آنها همانند گذشته اقدام تا کمترین آسیب به این بیماران وارد شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: اغلب واکسن های موجود در کشور که در حال تزریق هستند، دو مرحله ای هستند،  یعنی دو مرحله با فاصله یک تا سه ماه که بر اساس نوع واکسن متفاوت است.

محمد حضوری ادامه داد: ایمنی زایی واکسن یک فرآیند زمان دار است که از دو تا سه هفته بعد از تزریق نوبت اول واکسیناسیون آغاز می شود و دو هفته بعد از تزریق نوبت دوم واکسن، کامل می شود.

وی تاکید کرد:بنابراین تزریق نخستین مرحله واکسیناسیون به معنای تکمیل ایمنی زایی نیست و رعایت پروتکل ها باید همچنان رعایت و لحاظ شود.

استان قم که از ۱۸ فروردین‌ماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشت‌ماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.