به گزارش ایرنا، بوشهر آداب و رسوم بسیاری دارد که برخاسته از خونگرمی مردم خطه جنوب است و عید تلخو یکی از این آیینها است، بوشهریها بویژه روستانشینان این استان، در روز عید فطر پس از بازگشت از نماز، به اتفاق، به خانه همسایهها و آشنایانی سر میزدند که در فاصله دو عید فطر سوگوار فوت عزیزی شدهاند تا فاتحهای بفرستند، خاطر آزرده آنها را تسلی بخشند و از خدا برای آنها شکیبایی طلب کنند.
عید فطر برای مومنانی که یک ماه تمام دربندگی حق کوشیدهاند، مزهای به تمام معنا شیرین دارد و اگر برای بوشهریهای غم دیده عید تلخو است اما برگزاری این آیین کام آنها را نیز شیرین میکند.
عید تلخو که در اصلاح محلی عید "تحلو "هم گفته میشود امسال رنگ و بوی ویروسی گرفته است که فاصله بزرگترین دستاورد آن است و حالا دیگر همه میدانند که اگر این فاصله شکسته شود شمار بیشتری از مردم را بیمار، گرفتار و سوگوار و فطر آینده عید را برای بوشهریهای بیشتری تلخ میکند.
از مسئولان درمانی و بهداشتی استان گرفته تا استاندار و دیگران توصیه کردهاند از دید و بازدیدهای عیدانه در فطر امسال صرف نظر شود و برای تبریک عید فطر باز هم از تلفن و فضای مجازی مدد گرفته شود.
شمار مبتلایان به کرونا در بوشهر تاکنون به ۳۹ هزار و ۱۱۶ نفر رسیده و یکهزار و ۹۴ تن جان باختهاند؛ و این یعنی ویروس شاخدار فطر امسال عید تلخو را در خانههای بیشتری به پا داشته است.
شاید برگزاری عید تلخو، نیز مانند بسیاری از آیینهای پسندیده ایرانی و اسلامی قربانی فاصلههای کرونایی باشد اما این به آن معنا نیست که فراموشی محض این سنت نیکو است.
اگر چه برگزاری این آیین در خانههایی که در یکسال گذشته عضوی را از دست دادهاند الزامی و سنتی پا برجا بود و اگر پیشتر گروه گروه به خانههای سوگوار میرفتند تا تسلی خاطرهای غمگین باشند، اما امروز نیز این هدف با تماسهای تلفنی و تصویری و گروههای مجازی میسر است.
اگر نمیتوان گفت این شیوه برگزاری، همان عید تلخویی است که سراغ داشتیم اما دستکم در این شکل، کرونا مجال نمییابد تا روزهای پس از عید را به کام آشنایان خونگرم بوشهری تلخ کند.
کرونا بر چهره بوشهر رنگ نارنجی زده است و البته این نیز آنقدر ناپایدار است که ممکن است خیلی زود قرمز یا حتی تیرهتر شود؛ اگر قوانین تحمیلی این ویروس بر زندگی بشر، شکسته شود.