به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس، این رونمایی پس از اقامه نماز عید فطر انجام گرفت و پنجره زیارت تازه نصب شده در رواق دارالحجه، از جنس نقره است که تمام مراحل طراحی و ساخت و ظریف کاری آن توسط هنرمندان آستان قدس رضوی انجام گرفته است.
مدیر عالی حرم مطهر رضوی در آیین رونمایی از پنجره زیارت گفت: در دوره مواجهه با کرونا و ایجاد محدودیت زیارت در صحنهای حرم مطهر رضوی، اقدامات شاخصی مثل بازسازی و نورآرایی ضریح مطهر و احیای سنگهای باقدمت در توحیدخانه حضرت صورت گرفت که فرصت رونمایی و افتتاح آنها فراهم نشد اما تصمیم گرفتیم به مناسبت عید سعید فطر، پنجره جدید زیارت در رواق دارالحجه را رونمایی کنیم.
محمدمهدی برادران به ویژگیهای شاخص این پنجره اشاره و بیان کرد: پنجره زیارت رواق دارالحجه در پشت سر مبارک حضرت قرار دارد که یکی از نزدیکترین مسیرهای زیارت مرقد مطهر است.
وی افزود: کل داخل پنجره به سبک لایه چینی و برجسته کاری با ورق طلا انجام شده و روی آن اسامی مبارک ۱۴ معصوم به صورت نقش برجسته از جنس برنج طراحی و آبکاری طلا شده است. همچنین در قسمت بالای پنجرهها نیز صلوات خاصه حضرت رضا(ع) از جنس برنج مخصوص ساخته و آبکاری طلا شده است.
مدیر عالی حرم مطهر رضوی اظهار داشت: ابعاد این پنجره ۶ متر و پنج سانتیمتر در سه متر و ۴۱ سانتیمتر است که با هنر قلمزنی ساخته شده و در آن ۱۵۵۰ ماسوره به کار رفته است.
برادران ادامه داد: طرفین ورودیها نیز دارای دو درب از جنس سنگ ازاره، منطبق با سنگهای کار شده در رواق دارالحجه اجرا شده و در طرفین دو درب ورودی در داخل نیز به صورت یکپارچه و قدی، آینه کاری شده است.
وی با بیان اینکه ساخت این پنجره به همت گروه هنری، نقاشی و معماری حرم مطهر رضوی و با هنرهای قلمزنی نقره، آبکاری طلا و مصقل کاری شده است، افزود: همه این مراحل زیر نظر و اشراف استاد دکتر آیینهچیان طراحی و انجام شده است و گروه نورآرایی حرم مطهر رضوی نیز با مدیریت آقای دلیلیان در اجرای این کار همکاری داشتهاند.
رواق دارالحجه در زیر صحن انقلاب واقع شده است که ساخت آن از اواخر سال ۱۳۸۱ آغاز شد. جداره های این بنا به صورت ازاره سنگ و ترکیبی از گچبری و آینه کاری و نقاشی روی گچ است. در این رواق بیش از ۸ هزار متر مربع آیینه کاری و معادل همین مقدار نیز سنگ کاری انجام شده است ... کف رواق با سنگ های سفید، کرم و صورتی پوشیده شده است. آیینه کاری، طلا کاری، نقره کاری، گچ بری و رنگ آمیزی در تلفیق با هم هنری را خلق کرده اند که در نوع خود بی نظیر و چشم نواز است. در طاس ها، گلبرگ ها به صورت برجسته و به سبک گچ بری زیر و رو خلق شده اند که برگ های نقره ای آنها را پوشانده و مرکز گلبرگ ها نیز با آیینه های کپ تزیین شده اند.
دو ورودی اصلی از طریق بست های شیخ طوسی و شیخ حر عاملی برای دسترسی به این رواق طراحی شده است. جدیدترین رواق حرم مطهر امام رضا علیه السلام زیر صحن انقلاب اسلامی(قدیمی ترین صحن) که با مدرن ترین تکنیک های مهندسی خاکبرداری شده ساخته شده است.
با ساخت رواق دارالحجه در میانه دو رواق شیخ طوسی که در شرقی ترین و غربی ترین محدوده قدسی حرم رضوی واقع شده اند، قطری در محدوده قدسی ایجاد می شود که شرقی ترین و غربی ترین نقطه آن را به یکدیگر متصل می کند.
رواق دارالحجه در سطح اماکن متبرکه رضوی تنها رواقی است که در آن، قبله با سوی زیارت هم راستا می شود.
از شگفتی های این بنای عظیم، خاکبرداری زیر سردرهای ساعت و نقاره خانه با وزن حدود ۷ هزار تن است که بدون کوچک ترین آسیب و خطری تحکیم و مقاوم سازی شده است.
مدفن دو عالم ربانی؛ شیخ قزوینی در ضلع جنوبی و شیخ نخودکی در ضلع شمالی این رواق قرار دارد.