سنندج - ایرنا - اینک که بازار ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری در وزارت کشور داغ و به روز آخر خود رسیده است، تبلیغات طرفداران آنان و شوراهای شهر هم در بین مردم کردستان و به وی‍ژه در فضای مجازی رونق گرفته است.

به گزارش ایرنا، صبح که اینترنت گوشی موبایل‌ام را روشن کردم، با ۲ گروه تلگرامی جدید مواجه شدم. دیدم که نوشته" شما توسط فلان فرد به گروه حامیان فلان فرد اضافه شدید". البته چندان هم برایم عجیب نبود، چراکه چند روز قبل هم بدون اینکه خودم خبر داشته باشم، به گروه‌های طرفداران و تبلیغ برای داوطلبان انتخابات شوراهای شهر سنندج در واتساپ اضافه شده بودم.

"حامیان فلانی، ستاد ائتلاف فلان جریان، گروه فلانی کردستان و گروه وحدت .." تنها چند مورد از گروه‌های تشکیل شده برای حمایت از داوطلبان یا جریان خاص سیاسی در استان است که این روزها روی صفحه تلگرام یا واتساپ گوشی هر کاربری می‌توان دید.

یکی در اینستاگرام، با استوری کردن عکس داوطلب محبوب خود و عملکردش در گذشته، او را منجی و خدمتگزار مردم می‌داند، دیگری همین کار را به قصد تخریب و از روی طعنه انجام می‌دهد.

البته چون هنوز اسامی داوطلبان تایید صلاحیت شده(شوراها)، درز نکرده و رسما اعلام نشده است، فعلا جزییاتی از برنامه‌های ثبت‌نام کنندگان، آورده نشده و بیشتر بحث‌های کلی و مواردی مانند اخبار انتخابات در این گروه‌ها بازنشر می‌شود.

بهرحال شرایط طوری است که اغلب کاربران در فضای مجازی بنا به دلایل مختلف (ارتباط کاری یا قوم و خویشاوندی)، در بحث انتخابات شوراهای شهر و روستا، از فرد یا افراد خاصی حمایت می‌کنند و حتی اگر هم علاقه‌ای به تبلیغ نداشته باشند، حداقل در گروه تلگرامی یا واتساپی که اضافه شده، می‌مانند تا غیرمستقیم به نوعی حمایت خود را از فرد مورد نظر اعلام کنند.

شرایط در مورد تبلیغات برای داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری کمی متفاوت‌تر است. حامیان جریان‌های اصولگرا یا اصلاح‌طلب، هنوز فرد خاصی را برای حمایت انتخاب نکرده‌اند و منتظر هستند که کار ثبت‌نام تمام و نام‌های نهایی داوطلبان تایید صلاحیت شده اعلام شود. البته از رصد فضای مجازی، اینگونه می‌توان برداشت کرد که فعالیت‌ اصولگرایان و انگیزه آنان در استان برای تبلیغ بیشتر است.

در بحث انتخابات ریاست جمهوری، برخی کاربران و اعضای گروه‌های تبلیغات انتخاباتی هم، اخبار مربوط به حضور و ثبت نام داوطلبان رقیب و شناخته شده در وزارت کشور را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر و عملکرد آنان را مورد انتقاد قرار می‌دهند و از تایید صلاحیت نشدن‌شان صحبت می‌کنند.

انتقاد تا انتظار

در اماکن عمومی اگرچه نسبت به فضای مجازی یا شبکه‌های اجتماعی بحث انتخابات، کمرنگ‌تر است اما  هر از گاهی صحبت از داوطلبان ثبت‌نام کننده در انتخابات(به وی‍ژه ریاست‌جمهوری) می‌شود و هر کسی بنا به فکر و عقیده خود، داوطلبی را مورد انتقاد یا تمجید قرار می‌دهد.

در فضای مجازی تلگرام با یکی از شهروندان سنندجی به نام ناصر ایوبی برای بحث انتخابات هم صحبت شدم، او می‌گفت: مهم نیست چه کسی رییس جمهور می‌شود فقط امیدوارم کسی سرکار بیاید که مشکلات اقتصادی را برطرف کند و به فکر مردم ضعیف و کم درآمد باشد.

او ادامه داد: متاسفانه اغلب اوایل کار، به مردم وعده و وعید می‌دهند و بعدا بیشتر قول‌هایشان روی زمین می‌ماند و کسی هم نیست که بازخواستشان کند.

شهروند دیگر هم نظرش تقریبا همان بود اما حرف جالبی زد و گفت: به نظرم باید کسی رییس جمهور شود که از بطن جامعه باشد و سابقه مدیریت هم نداشته باشد.

این شهروند که کاوه نام داشت اضافه کرد: قطعا اگر خودش در میان مردم زندگی کرده و زجر کشیده باشد، بهتر می‌تواند قشر کارگر و ضعیف جامعه را درک کند.

با چند نفر دیگر در فضای مجازی و در خصوص تبلیغات زود هنگام برخی داوطلبان بحث می کردم و همگی بر این باور بودند که این امر به خاطر سهولت و کم هزینه بودن بهترین راهکار است اما باید نظارت ارگان های زیربط در این ایام بیشتر شود و از سواستفاده برخی افراد جلوگیری شود.

حضور پرشور مردم در انتخابات خرداد ۱۴۰۰ حیاتی است

در رابطه با اهمیت شرکت در انتخابات و وظیفه مردم و منتخبان، با ۲ نفر از فعالان سیاسی کردستان صحبت کردم.

دبیر حزب جمعیت اسلامی فرهنگیان کردستان گفت: حضور پرشور مردم در انتخابات برای نظام و امنیت کشور حیاتی است و هر چه مشارکت بالا باشد، انگیزه دشمنان برای تهدید علیه ایران کمتر می‌شود.

منصور نصرتی‌شعار اضافه کرد: در شرایط کنونی و با توجه به مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی هرچقدر مشارکت مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا بیشتر باشد، قدرت چانه‌زنی ایران در جهان افزایش خواهد یافت..

وی یادآورشد: مشارکت بالا در پای صندوق‌های رای، پشتیبانی برای نظام خواهد بود و اجازه عملی شدن ترفندهای توطئه‌گران منطقه‌ای و بین‌المللی، از جمله آمریکا و اسرئیل علیه کشورمان را نخواهد داد..

دبیر حزب جمعیت اسلامی فرهنگیان کردستان حضور باشکوه ملت در انتخابات امسال را مایه دلخوشی مردم و نشانه حمایت آنان از نظام اعلام کرد و افزود: بزرگترین دغدغه مردم مسائل اقتصادی است و این مشکلات باید کمرنگ شود تا زمینه دلگرمی آنان برای حضور در انتخابات بهتر فراهم شود..

نصرتی‌شعار یکی از مزیت‌های مشارکت بالا در انتخابات سال ۱۴۰۰ را انتخاب مسوولانی قوی و مطالبه‌گر دانست و اظهار داشت: دولت آینده باید قدرتمندتر و با انگیزه‌ای بیشتر برای رفع مشکلات مردم از جمله مسائل اقتصادی تلاش کند.

مشارکت بالا در انتخابات تهدیدات خارجی را خنثی می‌کند

فعال سیاسی و عضو شورای اصلاح طلبان کردستان هم می‌گوید: بالا بودن مشارکت مردم در انتخابات آینده ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، زمینه برای سوءاستفاده دشمنان و تهدیدات خارجی علیه کشورمان را بی اثر و خنثی خواهد کرد.

محمدحسین عباس آبادی اضافه کرد: مشارکت پایین مردم در انتخابات آینده، باعث افزایش تهدید کشورهای بیگانه نسبت به کیان ایران اسلامی و خدشه به یکپارچگی کشور است.

وی افزود: کاهش حضور مردم در صحنه انتخابات، موضع ایران را در عرصه بین‌الملل با ضعف مواجه می‌کند و می‌تواند جذب سرمایه‌گذاری خارجی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

عضو شورای اصلاح طلبان کردستان تاکید کرد: کاهش میزان همکاری‌ سازمان‌های بین‌المللی با ایران و ناامیدی و سرخورده شدن مردم، از دیگر تبعات عدم شرکت گسترده در انتخابات است.

عباس‌آبادی یکی دیگر از تبعات مشارکت پایین مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال آینده را کاهش میل بخش‌های مختلف به سرمایه‌گذاری مادی و معنوی در راستای توسعه کشور عنوان کرد.

وی یادآور شد: رییس جمهور یا مسوولانی که با مشارکت پایین مردم انتخاب می‌شوند، از پشتوانه مردمی کمتری برخوردار بوده و توان آنان برای اعمال قدرت و انجام وظایف کاهش یافته و قدرت مانور آنها در عرصه بین الملل نیز کم خواهد شد.

این فعال سیاسی در کردستان با بیان اینکه جمهوریت یک اصل اساسی در جمهوری اسلامی است، اضافه کرد: اعتقاد دارم برای توسعه کشور و تداوم شکوهمندانه روند روبه رشد انقلاب اسلامی در شرایط حاضر و با توجه به معادلات جهانی مهمترین بحث، بالا بودن مشارکت مردم در انتخابات است.

عباس‌آبادی گفت: حضور گرم و گسترده مردم در انتخابات، می‌تواند تهدیدات خارجی را دفع و همکاری‌های بین‌المللی را افزایش داده و روح امیدواری و مشارکت برای فرآیند توسعه در کشور را افزایش دهد.

 سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد در کشور برگزار می‌شود.

در ششمین دوره انتخابات شوراهای شهرها، در شهرهای شهرستان‌های بانه ۸۲ نفر، بیجار ۱۵۷ نفر، دهگلان ۳۴ نفر، دیواندره ۸۸ نفر، سروآباد ۳۶ نفر، سقز ۱۲۵ نفر، سنندج ۲۰۷ نفر، قروه ۱۱۵ نفر، کامیاران ۶۲ نفر و مریوان ۱۴۱ نفر ثبت نام کرده‌اند.

استان کردستان یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۰ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۸ روستای دارای سکونت دارد.