جابجایی ۲۷۰ اصله درخت ، نهایی شدن طرح پیادهراههای پیوسته ۱۱ محله قم، کمک دو میلیارد ریالی خیران قمی به نیازمندان،تخصیص ۵۲۶ میلیارد ریال برای طرحهای راه و شهرسازی قم ،ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۰ اثر منقول به استاندار قم، بهره مندی دو هزار و ۵۲۳شهروند قمی از بیمه بیکاری تامین اجتماعی ،قطعی شدن تشکیل دو شهرستان برای استان قم ، ساخت توربین بادی-آبی توسط نخبگان بسیجی و ارتقا ۶ میلیارد تومان پاداش کاهش مصرف برق از دیگر اخبار هفته گذشته قم است.
احیا ۳۵ واحد تولیدی راکد قم درسالجاری
استاندار قم گفت: ۳۵ واحد تولیدی راکد استان در سال جاری بااعتبار چهار هزار میلیارد ریال احیا میشود.
بهرام سرمست هفته گذشته در نشستی با فعالان و کارآفرینان تولیدی و اقتصادی در تالار کرامت استانداری قم، قرارداد استانداری قم با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: به موجب این تفاهم نامه قرار است در سال جاری ۳۵ واحد تولیدی راکد استان را با چهار هزار میلیارد ریال اعتبار به مرحله فعال سازی و احیا برسانیم، این هدف گذاری مهمی است و انتظار داریم منطقه ویژه از این تفاهم نامه سهم بری داشته باشد و سهم خود را نیز بگیرد.
ارتقا قم ازنظر تعداد شرکتهای دانش بنیان
رییس پارک علم و فناوری قم گفت: این استان از نظر تعداد شرکتهای دانش بنیان از رتبه ۱۷ کشور در سال ۹۳ به رتبه هشت کشور در سال ۹۹ رسید که این ارتقای ۹ پله ای نشان از روند پرشتاب قم در این حوزه است.
سیدحسین اخوان علوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال ۹۳ تنها ۲۱ شرکت دانش بنیان در سطح این استان وجود داشت که از این تعداد ۱۰ شرکت عضو پارک علم وفناوری قم بودند که این آمار طی سالهای اخیر همواره افزایش داشتهاست.
۶ میلیارد تومان پاداش کاهش مصرف برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم گفت: ۶ میلیارد تومان پاداش از سوی وزارت نیرو برای مشترکان قمی که در مصرف برق صرفهجویی کنند، در نظر گرفته شدهاست.
مهدی آهنینپنجه هفته گذشته درجلسه ستاد مدیریت بحران قم، افزود: امسال به دلیل گرمای هوا، مصرف برق ۲۲ درصد در کشور افزایش و به دلیل کاهش بارندگی، ظرفیت نیروگاههای برقآبی ۳۴ درصد کاهش یافتهاست.
وی پیشبینی کرد: ۹۸۸ مگاوات نیاز مصرف قم است و با مدیریت بار ۱۱۵ مگاوات، ۸۷۳ مگاوات در پیک مصرف نیاز است.
افزایش تولید گوشت مرغ
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با مدیریت صورت گرفته، همکاری تشکلهای فعال در زمینه طیور و افزایش بهرهوری در واحدهای مرغ گوشتی استان، میزان تولید این محصول در قم رو به افزایش است.
علی اصغر همت درگفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان این که قم یکی از استانهای پیشرو در تولید گوشت مرغ با رعایت استانداردهای تعیین شدهاست، افزود: به صورت میانگین ماهانه یکمیلیون قطعه جوجهریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی فعال در قم برای پاسخ به نیاز استان انجام میشود.
وی ادامه داد: در همین رابطه با وجود محدودیتهای موجود در تامین نهادهها و سایر مولفههای مرتبط با تولید، با تدابیر اتخاذ شده و همراهی بهرهبرداران واحدهای مرغداری گوشتی استان، میزان تولید گوشت سفید در قم مسیر رو به رشدی را طی میکند.
جابجایی ۲۷۰ اصله درخت در قم
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم گفت: ۲۷۰ اصله درخت معارض با یکی از تقاطع های غیرهمسطح به شیوه اصولی جابهجا شده و از خطر نابودی نجات پیدا کردند.
پیام جوادیان هفته گذشته با اشاره به وضعیت درختان معارض اجرای طرح تقاطع میدان نماز، اظهار داشت: این تقاطع بهصورت سه سطحه در حال اجرا است و نزدیک به ۳۰۰ هاصله درخت معارض داشت که تاکنون ۲۷۰ اصله درخت بهصورت روتبال جابجا شدهاست.
نهایی شدن طرح پیادهراههای پیوسته ۱۱ محله قم
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: طرح احداث پیادهراههای پیوسته ۱۱ محله شهر قم در سال ۱۴۰۰ نهایی شد.
عباس ذاکریان در گفتوگویی با تاکید بر اهمیت تغییر نگاه خودرو محوری به انسانمحوری، اظهار داشت: متاسفانه شاهد حاکمیت خودروهای شخصی و تکسرنشین در شهر بوده که ترافیک و آلودگی هوا را رقمزده است.
وی تغییر فرهنگ را تنها راه برونرفت از ترافیک و آلودگی هوا دانست و افزود: تعریض خیابانها و ساخت تقاطع و بزرگراه نمیتواند ترافیک را ساماندهی کرده و تنها عامل تشویقکنندهای برای سفرهای درونشهری با خودرو شخصی هستند.
کمک دو میلیارد ریالی خیران قمی به نیازمندان
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر قم گفت: ۲ خیر قمی ۲ میلیارد و ۱۷۵ میلیون ریال به طرح همای رحمت با هدف تهیه سبدهای معیشتی برای اهدا به نیازمندان کمک کردند.
امیرحسین علیمردانی با اعلام این خبر اظهار داشت: طرح همای رحمت در ماه رمضان با هدف تهیه سبدهای معیشتی و کمک مومنانه به منظور کمک به خانواده های بیماران صعب العلاج و متاثر از کرونا که تحت حمایت هلال احمر هستند با همکاری و مشارکت خیران و داوطلبان اجرا می شود.
تخصیص ۵۲۶ میلیارد ریال برای طرحهای راه و شهرسازی قم
رییس اداره برنامه، بودجه، جذب سرمایه و تجهیز منابع اداره کل راه و شهرسازی قم گفت: بیش از ۵۲۶ میلیارد ریال منابع مالی برای اجرای طرحهای عمرانی این اداره کل طی سال ۱۳۹۹ اختصاص پیدا کرد.
علیرضا باقری هفته گذشته اظهار داشت: در سال گذشته حدود ۹۰ میلیارد ریال اعتبار از محل طرح ایجاد اشتغال گسترده و مولد موضوع بند الف تبصره ۱۸ به ۱۰ طرح در دست اجرا در محلههای هدف بازآفرینی شهری و بافت فرسوده از جمله مدرسه ثامن الحجج (ع) واقع در خیابان آذر، مرکز بهداشتی امام حسین (ع) شهرکفاطمیه، درمانگاه خازنی در شیخ آباد و مرکز بهداشت درمانی پیامبر اکرم (ص) نوبهار اختصاص داده شدهاست.
وی افزود: برای تکمیل طرح قطعه چهار محور قم ـ آوه مبلغ ۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارهای طرحهای رفع و اصلاح نقاط حادثه خیز و ایمن سازی و نگهداری راه های شریانی کشور اختصاص داده شد و طرح با پیشرفت فیزیکی حدود ۹۸ درصد در حال اتمام است.
ابلاغ مراتب ثبت ملی ۱۰ اثر منقول به استاندار قم
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نامهای مراتب ثبت ۱۰ اثر منقول فرهنگیتاریخی را به استاندار قم ابلاغ کرد.
کوزه لولهدار بزرگ، تپه صرم ،شیرمک، تپه صرم،جام دستهدار بزرگ، تپه صرم ،خمره کوچک آلویی، تپه صرم ،قوری لولهدار،تپه صرم، قوری لولهدار ، تپه صرم ،لاوک سهپایه، تپه صرم ،قوری لوله منقاری، تپه صرم ،قوری دسته سبدی، تپه صرم و دیگ سهپایه، تپه ، ۱۰ اثر منقول اعلام شده است.
بهره مندی دو هزار و ۵۲۳شهروند قمی از بیمه بیکاری تامین اجتماعی
مدیرکل تامین اجتماعی قم گفت: در فروردینماه امسال، ۲ هزار و ۵۲۳ نفر از افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در این استان از بیمه بیکاری بهرهمند شدند.
علیاصغر دادخواه هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس دستورالعمل اجرایی «پرداخت بابت ایام بیکاری دوره شیوع بیماری کرونا از محل منابع صندوق توسعه ملی» مصوب ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، پرداخت مقرری مربوطه برای ۹۹ درصد واجدان شرایط در استان قم انجام شده است.
به گفته وی، حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر متقاضی دریافت بیمه بیکاری در استان قم ثبتنام کردند و فقط هشت هزار و ۹۵۰ نفر واجد شرایط شناخته شدند.
قطعی شدن تشکیل دو شهرستان برای استان قم
روابط عمومی استانداری قم در اطلاعیه ای اعلام کرد: با مصوبه هیات دولت و پیگیری های استاندار، تشکیل شهرستانهای جدید کهک و جعفریه قطعی شد.
در این اطلاعیه تاکید شده است: تشکیل شهرستان های جدید، گام بلند دولت تدبیر و امیدبرای ارتقاء ظرفیت ها و شتاب بخشی به روند توسعه استان قم است.
پیش از این مصوبه، استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش مرکزی، کهک، جعفریه، سلفچگان و خلجستان بود.
ساخت توربین بادی-آبی توسط نخبگان بسیجی
مسئول سازمان بسیج علمی پژوهشی قم گفت: نخبگان بسیجی استان قم موفق به ساخت توربین های بادی آبی با صرفه جویی ۹۳ درصدی هزینه تولید نسبت به نمونه مشابه شدند.
عباس کاویانی هفته گذشته درگفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به ساخت توربین های بادی و آبی توسط بسیجیان افزود: یکی از طرح های مورد حمایت بسیج علمی پژوهشی، توربین های بادی و آبی است که مخترعین بسیجی این سازمان طراحی و ساخته اند.
وی با تاکید بر اینکه این طرح مزایای بسیار خوبی دارد ادامه داد: تمام قطعات این توربین ها از جمله اینورتر آن ساخت داخل است و هیچ یک از قطعات این دستگاه وارداتی نیست و این یکی از مزایای مهم طرح هایی است که در داخل کشور اجرا می شود.
تکمیلی طرح بهسازی آزادراه قم- تهران
معاون راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای قم گفت: پروژه بهسازی ۱۳ کیلومتر از آزادراه قم – تهران ( لاین غربی) اجرا شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
اکبر نوروزپور در این زمینه افزود: با توجه به نقش کریدوری آزادراه قم- تهران در اتصال ۱۷ استان جنوبی و غربی به مرکز کشور و همچنین ترافیک چشمگیر محور که در ایام مناسبتی سال آن را به سومین محور ترافیکی کشور(از نظر حجم خودرو عبوری) تبدیل میکند، اجرای طرحهای عمران جادهای در این آزادراه، در اولویت اقدامات اداره کل متبوع قرار دارد.
وی با بیان اینکه این طرح بهمنظور ارتقاء سطح سرویس و تسهیل ترافیک جادهای استان اجرا شد، اضافه کرد: طول مسیر پروژه بهسازی آزادراه قم- تهران ۱۳ کیلومتر و عرض آن ۱۴ متر میباشد که در ۲ باند حرکتی لاین غربی اجرا شد.
وی اعتبار تخصیصی پروژه بهسازی آزادراه قم- تهران در این قطعه را بیش از ۷۰ میلیارد ریال عنوان و بیان کرد: هزینه مورد نیاز برای اجرای این طرح از محل اعتبارات سازمان راهداری و حملونقل جادهای تامین شدهاست.