بغداد - ایرنا - مسرور بارزانی نخست وزیر محلی اقلیم کردستان عراق با امیر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر کشور قطر در مورد تقویت روابط دوجانبه، تحولات منطقه و مبادلات تجاری گفت و گوی تلفنی کرد.

به گزارش ایرنا،  در این تماس تلفنی مسرور بارزانی و امیر قطر ضمن تبریک عید فطر به یکدیگر درباره موضوع های  مختلف گفت و گو کردند.

دولت محلی اقلیم کردستان در اطلاعیه اعلام داشت که بارزانی در این گفت و گو قدردانی خود را از محکومیت دولت قطر برای حملات اخیر به فرودگاه اربیل ابراز داشته است.

به گزارش ایرنا، یک ماه پیش پایگاه و شرکت های آمریکایی در نزدیکی فرودگاه اربیل مورد حمله پهپادی قرار گرفت که تاکنون گروهی مسوولیت آنرا برعهده نگرفته است هرچند مسوولان محلی و مقام های  نظامی آمریکایی مدعی شدند که این حمله بدون خسارت بوده اما رسانه های عراقی با انتشار تصاویر ماهواره ای از محل حمله نشان دادند که پهپاد انتحاری با دقت بالا به هدف برخورد و آنرا تا حد زیادی نابود کرده است.

قطر این حمله را محکوم کرد.

دو طرف همچنین آمادگی مشترک خود را برای "افزایش مبادلات تجاری و افزایش سرمایه گذاری" اعلام کردند و توافق شد که ارتباط نزدیک دوجانبه پیرامون موضوعات "مورد علاقه مشترک" حفظ شود.

بر اساس این گزارش،‌ به رغم اینکه یکی از مفاد گفت و گوی دو طرف تحولات منطقه ای عنوان شده در بیانیه دولت محلی اقلیم کردستان اشاره ای به مساله فلسطین و اوضاع جاری آن نشده است.

مسوولان محلی اقلیم کردستان تاکنون با گذشت قریب به یک هفته از حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در غزه و بیت المقدس هنوز موضع روشن و دقیقی اتخاذ نکرده و واکنشی به این درگیری ها نشان نداده اند.

به گزارش ایرنا وزیر امور خارجه قطر ماه مارس گذشته به عراق آمد و به اقلیم کردستان نیز سفر کرد  و در دیدار با مسوولان محلی این اقلیم نقش اقلیم کردستان را "مهم و محوری" برشمرد.

در این سفر وزیر خارجه قطر اعلام داشت که کشورش به زودی در اربیل پایتخت محلی اقلیم کردستان عراق کنسولگری افتتاح می کند.

بر این اساس،‌ بارزانی چند روز پیش هم از وزیر امور خارجه بلژیک تماس تلفنی دریافت کرد که طی آن درباره چندین پرونده از جمله "چالش های امنیتی" گفت و گو شد.

بارزانی در آن تماس نیز همچون گفت و گو با امیر قطر از "محکومیت بلژیک درباره حملات اخیر به اربیل" تقدیر کرد.

بارزانی از وزیر امور خارجه بلژیک خواست تا تلاش های اتحادیه اروپا برای امدادرسانی به پناهندگان و آوارگان اقلیم کردستان (از جمله در سنجار) را رهبری کند و یادآورشد که توانایی های اقلیم (در این باره) محدود است.

شهر سنجار یکی از مناطقی است که با هجوم و سیطره داعش مهاجرت بخش عظیمی از شهروندان خود که از اقلیت های مذهبی بودند را شاهد بود که هنوز با گذشت ۴ سال از پایان موجودیت داعش درصدی بالایی از آنها به خانه های خود بازنگشته اند. تعداد زیادی از مردم مناطق تحت اشغال داعش به کشورهای سوریه و اردن و یا کشورهای اروپایی مهاجرت کردند.

بنا به گفته دولت محلی اقلیم کردستان گفت و گو با وزیر خارجه بلژیک به طور گسترده در مورد چالش های امنیتی اخیر در اقلیم کردستان، عراق و منطقه تمرکز داشته و توافق شد که طرفین در مورد موضوعات مورد علاقه مشترک در تماس نزدیک باشد.