تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۳

تهران- ایرنا- علیرغم مخالفت گروه ها و نهادهای پزشکی و همچنین راه اندازی درخواست های آنلاین برای لغو المپیک توکیو، دولت "سوگا یوشیهیده" مصمم است رقابت های المپیک و پارالمپیک توکیو را که پیشتر یک سال به تعویق افتاده بود؛ برگزار کند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، در حال حاضر و کمتر از ۷۰ روز به اغاز برگزاری این بازی ها، دولت مصمم است المپیک توکیو را برگزار کند اما کارشناسان می گویند تصمیم نهایی برای برگزاری این بازی ها ممکن است از دست آنها خارج شود - همانطور که در مارس سال گذشته اتفاق افتاد و برگزارکنندگان علیرغم میل باطنی خود مجبور به تعویق بازی ها در میان شیوع سریع کرونا شدند.

احتساب هزینه های مالی و سیاسی لغو این بازی ها خیلی بالاست. بر اساس مطالعه سال گذشته دانشگاه آکسفورد، المپیک توکیو گرانترین المپیک تاریخ این بازی ها است.

سوگا یوشیهیده نخست وزیر ژاپن تصریح کرده که مصمم به برگزاری بازی های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو در تابستان امسال است. در عین حال او تاکید کرده «هرگز المپیک را در اولویت قرار نداده است» و کمیته بین المللی المپیک، نه او و دولتش؛ آخرین حرف را در مورد ادامه آینده این بازی ها می زنند.

طومار آنلاین برای لغو بازی های المپیک و پارالمپیک توکیو

یک طومار آنلاین برای لغو بازی های المپیک و پارالمپیک توکیو را بیش از ۳۵۰ هزار نفر از ژاپن و کشورهای دیگر از زمان آغاز آن در روز ۱۵ اردیبهشت امضا کرده اند.

اوتسونومیا کنجی، سازمان دهنده این طومار اینترنتی که پیشتر رئیس کانون وکلای ژاپن بود می گوید: کاملا آشکار است که تا پایان شیوع جهانی کرونا در ژاپن و سراسر جهان زمان زیادی باقی مانده است.

وی یادآور شد که در توکیو وضعیت اضطراری برقرار است و عده مبتلایان بدحال در حال افزایش است. در وضعیت فعلی، منابع پزشکی قبلی باید به بازی های المپیک اختصاص داده شوند.

اوتسونومیا در ادامه گفت این بازی ها باید در محیطی برگزار شوند که تمام مردم جهان با تمام وجود از آنها استقبال کنند یا در غیر این صورت، باید کاملا لغو شوند.

لغو اردوهای تمرینی ورزشکاران المپیک در ۴۵ مکان 

همزمان وزیر ژاپنی مسئول بازی های المپیک و پارالمپیک توکیو می گوید اردوهای تمرینی برای ورزشکاران خارجی و رویدادهای مربوطه برای تبادل فرهنگی در ۴۵ شهر و روستا لغو شده اند.

ماروکاوا تامایو در جمع خبرنگاران گفت: ۳۲ مکان میزبان این اردوها گفته اند تیم های شرکت کننده به آنها اطلاع داده اند که اردوی خود را لغو می کنند.

او در ادامه گفت: مایه تاسف است شماری از مکان های میزبان این اردوها وادار به لغو طرح های خود در این رابطه شده اند. آنها می خواهند از طریق اینترنت یا پس از پایان رقابت ها، با این ورزشکاران تماس داشته باشند.

این مقام ژاپنی همچنین گفت: بیش از ۱۰۰۰ اردوی تمرینی برای برگزاری در سراسر ژاپن برنامه ریزی شده بودند.

مقام های مربوطه می گویند در برخی موارد، ورزشکاران و هیئت همراه به دلیل احتیاط در برابر ویروس کرونا، مستقیما راهی دهکده ورزشکاران در توکیو شده اند و اردوی تمرینی ندارند.

در برخی مکان ها، مقامات محلی سرگرم تبدیل تاسیسات ورزشی برای اردوی ورزشکاران المپیک به محلی برای واکسیناسیون هستند.

 

کاهش ۶۰ درصدی تعداد مقامات همراه ورزشکاران پارالمپیک توکیو ۶۰ 

کمیته بین المللی پارالمپیک توکیو هم می گوید در نظر دارد تعداد مقامات همراه ورزشکاران در بازی های توکیو را ۶۰ درصد کاهش دهد.

این کمیته اعلام کرد در حالی که تعداد مقامات ارشد سازمان های ورزشی بین المللی شرکت کننده را کاهش می دهد، تعداد پرسنل مورد نیاز برای برگزاری رقابت ها ثابت باقی خواهد ماند.

کمیته بین المللی پارالمپیک توکیو همچنین افزود قصد دارد تعداد کارکنان خود را که به توکیو اعزام می کند، ۲۵ درصد کاهش دهد.

در ارتباط با بازی های انتخابی که تحت تاثیر همه گیری جهانی ویروس کرونا قرار گرفته اند، این کمیته گفت راهیابی ۳۰۹۲ ورزشکار، حدود ۷۰ درصد ورزشکاران، به بازی های پارالمپیک تا این لحظه قطعی شده است.

اندرو پارسونز رئیس کمیته بین المللی پارالمپیک هم گفته است برای ایمن کردن بازی ها هم برای ورزشکاران و هم برای کشور ژاپن از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنیم و همچنان تمام اقدامات ممکن را انجام خواهیم داد.

جدا از مساله هزینه ها و تبعات سیاسی برگزاری یا عدم برگزاری این بازی ها، افکار عمومی ژاپن نظر خود را در این مورد صریح اعلام کرده است. آخرین نظرسنجی منتشر شده توسط روزنامه یومیوری نشان داد که ۵۹ درصد مردم خواهان لغو بازی ها هستند و تنها ۳۹ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت انجام شد می خواستند بازی های المپیک طبق برنامه  پیش برود.

مردم ژاپن همچنین در اعتراضات خیابانی و شبکه های اجتماعی، خواستار به تعویق افتادن یا لغو بازی ها هستند. مقامات پزشکی از جمله پرسنل پزشکی تحت فشار و پرکار، به ویژه پرستاران، نیز خواستار لغو این رقابت ها هستند ولی دولت همچنان اصرار بر برگزاری این رقابت ها دارد. در نهایت این که آیا سایر کشورها تصمیم می گیرند تیم های خود را به توکیو بفرستند یا خیر می تواند عاملی تعیین کننده در مورد آینده بازی های المپیک باشد.