تهران- ایرنا- نتیجه تحقیقات در انگلیس نشان داده است به تاخیر انداختن تزریق دوز دوم واکسن های کرونا در این کشور، جان هزاران نفر را نجات داده است.

به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان در این مطالعه که در مجله British Medical Journal منتشر شده است، نحوه تأثیرگذاری تاخیر در تزریق دوز دوم واکسن کرونا را به مدتی بعد از زمان توصیه شده تزریق این دوز از واکسن، بر میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری مدل سازی کردند.

محققان در این مطالعه تخمین می زنند که در صورتی که بین تزریق دوز اول و دوز دوم واکسن کرونا بیش از سه هفته فاصله بیفتد، میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری تا یک پنجم کاهش می یابد.

این میزان در مورد واکسن های کرونایی مانند واکسن های فایزر و آسترازنکا که اثربخشی تزریق دوز اول آن ۸۰ درصد است، حدود ۱۱ درصد بود.

محققان کلینیک مایو در آمریکا که این تحقیق را انجام داده اند، اعلام کردند به تاخیر انداختن تزریق دوز دوم واکسن های کرونا احتمالا موثرترین استراتژی برای مقابله با کرونا در بیشتر کشورهاست.

محققان اعلام نکردند که در این مطالعه فاصله میان تزریق دوزهای این واکسن را چه میزان مدل سازی کرده اند، اما اظهار داشتند حتی کشورهایی که سرعت تزریق واکسیناسیون در آنها پایین است می توانند از به تاخیر انداختن زمان تزریق دوز دوم واکسن کرونا منفعت ببرند.

انگلیس در ماه ژانویه، در تلاش برای عبور از موج دوم کرونا در این کشور ، فاصله تزریق دوز دوم واکسن های کرونا را از سه هفته به سه ماه افزایش داد. در آن زمان انجام این کار بحث برانگیز بود؛ زیرا بیشتر مطالعات اثربخشی این واکسن ها را تنها در زمانی ارزیابی کرده بودند که فاصله میان تزریق دوز اول و دوم واکسن کرونا فقط ۲۱ روز بود.

اکنون در این مطالعه جدید، محققان با استفاده از داده های «واقعی» ناشی از تزریق واکسن در آمریکا، یک مدل شبیه سازی را اجرا کردند. آنها یک سری سناریوها را در یک دوره ۶ ماهه و چگونگی تأثیر آنها بر عفونت ها، بستری شدن در بیمارستان ها و مرگ و میرها بررسی کردند.

این مطالعه نشان داد زمانی که اثربخشی تزریق یک دوز واکسن کرونا در توقف ابتلا به بیماری شدید کرونا ۸۰ درصد است، استراتژی تاخیر در تزریق دوز دوم همیشه بهینه است.

محققان گفتند، بسته به میزان سرعت کشورها در تزریق واکسن های کرونا، سیاست تاخیر تزریق دوز دوم واکسن می تواند از ۴۷ تا ۲۶ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر جلوگیری کند.

این مطالعه همچنین در مورد واکسن هایی که اثربخشی تزریق دوز اول آنها در پیشگیری از ابتلا به کرونا ۹۰ درصد است، نشان داد کشورها می توانند با به تاخیر انداختن تزریق دوز دوم واکسن کرونا، میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری را از ۲۲۶ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر تا ۱۷۹ مرگ یعنی ۲۰ درصد کاهش دهند.   

همچنین بر اساس نتایج این مطالعه واکسن های کرونایی که اثربخشی تزریق دوز اول آنها ۸۰ درصد است، تاخیر در تزریق دوز دوم این واکسن ها می تواند میزان مرگ و میر را از ۲۲۳ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر به ۲۰۷ مرگ یعنی ۱۱ درصد کاهش دهد، اما در مورد واکسن هایی که اثربخشی تزریق دوز اول آنها در پیشگیری از ابتلا به کرونا ۷۰ درصد است هیچ تفاوت قابل اندازه گیری در نجات جان انسان ها از به تاخیر افتادن تزریق دوز دوم این واکسن ها مشاهده نشد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.

ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همه‌گیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند. در بسیاری از کشورها در حال حاضر این ویروس شیوع دارد.