تهران- ایرنا- امروز آخرین مهلت نام‌نویسی از نامزدهای تصدی ریاست جمهوری کشور آغاز شده و روز شلوغ و پر ترافیکی برای داوطلبان و ستاد انتخابات پیش‌بینی می‌شود. ساختمان وزارت کشور در این روز چشم انتظار نامزدهای شاخصی است که قرار بود امروز را برای ثبت نام انتخاب کنند؛ انتظاری که تا لحظات آخر ادامه دارد.

چند هفته بیشتر تا برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باقی نمانده و نام‌های مختلفی به عنوان نامزدهای احتمالی در فضای سیاسی کشور مطرح است. برخی چهره‌های سیاسی به صراحت از قصد خود برای حضور در انتخابات سخن گفته‌اند. افزون بر این، نام‌های بسیاری در جریانات گوناگون به عنوان نامزد احتمالی مطرح شده که البته خود هنوز از قصدشان برای ورود به میدان رقابت‌ها سخنی نگفته‌اند، با این حال تحلیل‌ و تفسیرهای زیادی حول محور نامزدی آنان در فضای رسانه ای کشور مطرح می‌شود.

با توجه به تاثیر ترکیب، تعدد و چینش نامزدهای انتخاباتی در مسایلی چون راهبردها و تاکتیک‌های انتخاباتی جریان‌های سیاسی، کیفیت برگزاری انتخابات، میزان مشارکت و... و. رصد موضع‌گیری‌ها و اظهارنظرهای نامزدهای احتمالی انتخابات، مورد توجه ناظران است. برخی از مهمترین رویدادها در این زمینه را در ادامه متن می خوانیم:‌

از نامزدهای اصولگرا چه خبر؟

مستقل به صحنه انتخابات ۱۴۰۰ آمده‌ام

 حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رییس قوه قضاییه در بیانیه ای اعلام کرد که مستقل به صحنه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمده است. وی در آخرین روز از ثبت نام سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بیانیه ای تاکید کرد: در آستانه قرن جدید نیازمند «تحول» همه‌جانبه و نظام‌مند برای نیل به «ایران قوی» هستیم. تغییرات جزیی و پنهان کردن مسایل اصلی مردم در تعارفات سیاسی و زدوبندهای جناحی، دردی را دوا نمی‌کند. مردم از انتخابات به دنبال این نیستند که فرد یا گروهی از صندلی قدرت بلند شود و قبیله دیگری با نشستن به جای آنها، امکانات کشور را بین خود تقسیم کنند. نتیجه انتخابات باید «تحول» واقعی یعنی بازگرداندن امید و نشاط به زندگی مردم باشد. اینجانب فرزند ملت بزرگ ایران و سرباز کوچک انقلاب اسلامی، با استعانت از خداوند قادر متعال و  توسل به امام عصر(عج) و ارواح طیبه شهیدان برای ایجاد تحول در مدیریت اجرایی کشور، و مبارزه بی‌امان با فقر و فساد، تحقیر و تبعیض، با احترام به همه نامزدها و گروه های سیاسی، به صورت مستقل به صحنه آمده ام و تنها در برابر ذات اقدس الهی و پیشگاه ملت ایران، خود را متعهد و مسؤول می دانم. 

رئیسی در این بیانیه اضافه کرد: به همه گروه‌ها، محرومان و دردکشیدگان، دانشگاهیان، حوزویان، نخبگان، جوانان عزیز و آحاد جامعه که مطالبه حضور اینجانب را داشتند و همه آنانی که خواستار تغییر وضع موجود هستند، برای همسنگری و کمک به خلق مشارکت حداکثری تاکید می کنم و یقین دارم که به فضل خداوند آینده‌ای بسیار روشن و چشم‌اندازی بسیار زیبا و دلنشین در انتظار ملت صبور و شکور و شایسته ایران اسلامی است. خدایا تو شاهدی که هیچگاه دنبال مقام و قدرت طلبی نبوده ام و در این مرحله نیز برخلاف میل و مصلحت شخصی و تنها به منظور انجام وظیفه در جهت اجابت توده مردم وجوامع نخبگان و رعایت مصالح اجتماعی و رفع رنج مردم و ایجاد امید پا به عرصه گذارده ام و در این مسیر از تو و اولیاءت استمداد می طلبم تا خدمتگذاری شایسته برای این مردم قدرشناس و رنج کشیده باشم. 

مساله امروز ایران با اقدامات نمایشی قابل حل نیست

علی لاریجانی رییس پیشین مجلس شورای اسلامی و داوطلب انتخابات ریاست جمهوری گفت: نباید تصور کرد با چند اقدام نمایشی پوپولیستی مسائل امروز ایران قابل حل است، کلید جادویی وجود دارد و یا با سوپرمن بازی می‌توان به راه حل رسید.  سوال مهم در کشور این است که مساله امروز ایران چیست؟ قبل از این که پاسخ این سوال را بدهم باید بگویم بدلیل پیچیدگی موضوع و چند بعدی بودن آن ساده لوحی است که فکر شود با چند اقدام نمایشی پوپولیستی مساله قابل حل است و یا کلید جادویی وجود دارد و یا با سوپرمن بازی می‌توان به راه حل رسید. سعدی شیرازی می‌گوید سه چیز پایدار نماند مال بی تجارت، علم بی بحث و ملک بی‌سیاست.

لاریجانی ادامه داد: موضوع دیگر حل مسال پیچیده بین المللی و منطقه ای است که طولانی شدن آن به زندگی مردم لطمه می زند. هدف اصلی سیاست خارجی کشور باید تسهیل روابط خارجی در جهت توسعه اقتصادی کشور باشد. تجربه کشورهایی که در ۲۰ سال اخیر جهش اقتصادی داشتند نشان می‌دهد که آنها در سیاست خارجی و اقتصاد یک هدف را دنبال کردند و سیاست خارجی در خدمت توسعه کشور بوده است لذا خیلی روشن است که جهش تولید و پرش اقتصادی داخلی نیازمند باثبات سازی و تعادل در صحنه بین المللی است. نه هرروز با اقدامی مساله جدید ایجاد کنیم که هزینه آن را مردم در زندگی خود بدهند. برای گذر از صفت ملک بی‌سیاست اداره کشور نباید در دست افراطیون و سازشکاران قرار بگیرد. ملت و افراد رای می‌دهند که هر نوع مشکلات نظیر مسایل پیچیده بین المللی را حل کند. نه آن که درباره آن روضه خوانی سیاسی کنند و نه این که با طرح مسایل فرعی افزایش مشکلات ملت نردبانی برای هوس‌های سیاسی پوپولیستی خود کنند. رونق مدیریت صحنه بین المللی و انقلابی عمل کردن در این مقطع آن است که وجوه بلوکه شده ملت ایران را از دست کشورها در بیاوریم و نه این که در داخل شعار دهند و ما نفت را با زحمت بفروشیم ولی پول آن در حساب‌های خارجی بلوکه شود. این چه نفعی برای ملت ایران دارد و چه تاثیری در زندگی آنها می گذارد. حکمرانی مطلوب در گرو شعار کمتر و قدرت اجرایی قوی است. با بی ارادگی در  حل مشکلات کشور و توهمات نابجا نمی توان آرامش مورد نیاز اقتصادی کشور را در صحنه بین المللی تدارک کرد.  

داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: حکمرانی مطلوب در گرو شعار کمتر و قدرت اجرایی قوی است. با بی ارادگی در  حل مشکلات کشور و توهمات نابجا نمی‌توان آرامش مورد نیاز اقتصادی کشور را در صحنه بین المللی تدارک کرد. حل مسایل پیچیده بین المللی نیازمند افراد کاربلد است که بدون دستپاچگی و بدون تعلل، زمام امور دیپلماتیک را از دست بد اندیشان خارج کنند. مساله سوم، توسعه اقتصادی کشور است. عدالت در توسعه اقتصادی، رکن است اما نه شعار عدالت بلکه داشتن نظریه عدالت و تحقق آن. عدالت در زبان صاحب‌نظران اسلامی، ایجاد زمینه رشد استعدادهای آحاد مردم است و این امر، جز با رقابت متوازن همه افراد جامعه رخ نمی دهد.  همانگونه که رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر نامگذاری فرمودند، به نظر من کشور ما نیاز دارد که حداقل دو دهه، اولویت اصلی خود را پیشرفت اقتصادی و منافع ملی قرار دهد و بقیه شئون کشور در خدمت آن قرار گیرند. نه اینکه ده هدف موازی تعریف کنیم که هر کدام کشور را به سمتی بکشانند. من سخنی از شهید مطهری برایتان نقل کنم. ممکن است حکومتی، اهداف بسیار عالی را در نظر بگیرد اما اگر از اقتصادی سالم – یعنی اقتصاد ثروت زا – برخوردار نباشد به هیچ یک از آن اهداف متعالی نمی‌رسد.  استقلال اقتصادی کشور، یکی از اهداف قانون اساسی است که با تکیه بر بنیه تولید داخلی و همراهی بین المللی در جهت توسعه صادرات، محقق می گردد. در این راه باید روحیه سیاست‌زدگی را در عرصه های مختلف توسعه اقتصادی بزداییم. توسعه اقتصادی با محوریت عدالت، هم تئوری خاص دارد و هم ملزوماتی که یکی از آنها عدم دخالت دولت و سیاست زدگی در این قلمروهاست. امروز حتی در حوزه ورزش، سیاست مداران لباس مدیریت آن‌را بر تن دارند تا چه رسد به بنگاه داری هایی که مانع رقابت مردم در اقتصاد می شود. 

به تغییر نگرش و رفتار نسبت به مردم نیاز داریم

شاهین محمد صادقی عضو هیات رییسه مجلس نهم پس از نام نویسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ضمن اشاره مسئولیت های مختلف خود، اظهار داشت: افتخار دارم در دفاع از آب و خاک به عنوان سرباز کوچک برای وطنم و مردم و اسلام به میدان آمدم و به عنوان یک ایرانی به آب خاک و تاریخ این خطه کهن و پهناور می بالم و افتخار می کنم. ما به تغییر نگرش و رفتار نسبت به مردم نیاز داریم؛ باید باور کنیم که مردم ولی نعمت ما هستند و فلسفه وجودی مسیولان خدمت به مردم است. خدایی نکند که ما فکر کنیم ارباب مردم هستیم. امروز چند میلیون جوان بیکار ما به عنوان سرمایه اصلی کشور ناامید شده و نام دولت من، دولت توکل و تغییر است.

وی در ادامه بیان داشت: اولویت نخست ما کنترل کرونا است و من با اطمینان به شما عرض می کنم تا پایان سال هم به میزان کافی واکسن تولید و وارد می کنیم و ۷۰ درصد ملت را واکسینه می کنیم. تلاشم این بوده که زندگی ام را وقف وطن، انقلاب و مردم کنم. امروز به عنوان داوطلب ریاست جمهوری در دوره سیزدهم با اطمینان به شما می گویم همچنان که وقتی پای دشمن به این آب و خاک باز شد به عنوان یک فرد ۱۶ ساله به میدان رفتم  امروز هم برای آرمان ها و سربلندی مردم به میدان آمدم و امیدوارم خداوند به من توفیق دهد. جامعه ما مثل بیماری است که دردهایی دارد و این جامعه با همه پیشرفت هایی که انقلاب داشته است با دستاوردهای علمی در رتبه ۱۵ قرار دارد که معجزه است اما علی رغم این نمی توانیم از عملکرد دولت های جمهوری اسلامی دفاع کنیم امروز پیکره جامعه ناراحت و ناراضی از عملکردها هستند.

بخش عمده مسایل اجرایی در دولت متمرکز شده است

سردار علیرضا افشار فرمانده اسبق بسیج مستضعفین پس از نام‌نویسی در انتخابات گفت: انتخابات سرنوشت ساز است و دولت مسئولیت بسیار سنگینی دارد و بخش عمده مسائل اجرایی در دولت متمرکز شده است. باید همت کنیم دولت توانمند جهادی و انقلابی را سرکار بیاوریم.بنده با توجه به تجارب گذشته در جهاد سازندگی و محرومیت زدایی، دفاع مقدس و سپس در بسیج به میدان آمدم. شعار با مردم برای مردم شعار من است. در حوزه اقتصادی طرحی برای اشتغال داریم. چون هرچه جلوتر برویم با کوچک سازی دولت، اتوماسیون شدن صنعتی و فضای مجازی افراد بیکار به جامعه اضافه می شوند بنابراین برنامه هایی برای اشتغال خرد داریم.

داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: برای تعاونی‌ها و مشاغل خرد و خانگی برنامه‌های بسیاری داریم بهترین راه اشتغال جذب آنها در مشاغل خرد و خانگی است. بخشی از آسیب‌های اجتماعی به اقتصاد مربوط است ولی بیشتر آنها فرهنگی است.  باید تلاش کنیم اینترنت رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد تا بتوانند بهتر به مشاغل خود رسیدگی کنند.

نیامدم با کسی رقابت کنم و به نفع کسی کنار بروم

فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس و رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی پس از ثبت نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اظهار داشت: دولتی که مبلغ آن هستم نخبگانی نام دارد و شعار ما بازگشت به مردم با صداقت است.  کشور ما در دهه اخیر در شرایطی است که مناسبات جدید جهانی با توجه به گسترش فضای مجازی در حال شکل‌گیری است و مرزهای جغرافیایی دچار تغییر شده است بنابراین لزوم ایجاد محاسبات  و قطب بندی جدید شکل گرفته است و مقررات هم در آینده تغییر خواهد کرد.

وی افزود: در این زمان ما به یک قدرت منطقه ای و نوظهور تبدیل شده ایم که به دلیل بنیان‌های ایدئولوژیکی و دفاعی است که داریم، اما از نظر اقتصادی و مسایل فرهنگی از نظر داشتن قوانین مدونی در حوزه قضایی و قانونگذاری در حدی نیستیم که بتوانیم تمدن سازی نوین اسلامی را رقم بزنیم. در شرایط جدید باید دولت جدید حتما با تکیه بر توان داخلی نگاه به ظرفیت های داخلی و دیپلماسی فعال گفت و گو در جهت حل مشکلات در حوزه سیاسی و اتکا به خداوند متعادل و پیگیری نظریه مقاومت و توام با نظریه میدان با نظریه گفت و گو باشیم. من نیامدم با کسی رقابت کنم و به نفع کسی کنار بروم. ما همراه سایر داوطلبان هستیم که تایید شورای نگهبان را اخذ کرده باشند. اگر شورای نگهبان تایید کند با توجه به سوابق مدیریتی و اجرایی و علمی این جانب و جزء افرادی باشم که در جلساتی به مردم معرفی شوم فرصت دارم که حرف های خود را بزنم و نفع و ضرر اینجا معنی ندارد که به نفع یا ضرر کسی کنار بروم.

رای اصلاح اقتصاد ٢١٣ ابر پروژه دارای اولویت تعریف کرده‌ایم

سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری برنامه خود را در نامه ای خطاب به ملت بزرگ ایران تشریح کرد.  او بیان داشت: مطالعات صورت گرفته و تجربه ها گذشته نشان می دهد نخستین عامل شکست دولت ها عدم وجود برنامه های مسئله محور برای اداره کشور است. دولت ها تاکنون بدون درک واقعی ازمسائل مردم و صرفاً با اتکاء به شعارهای انتخاباتی، کلی گویی و استفاده از ابزار رسانه برای القاء موضوعات غیراولویت دار به عنوان مسائل محوری، بر مسند حکومت بر مردم نشسته و بعد هم، آنچه وعده داده اند به فراموشی سپرده اند و یا از توانشان بر نیامده است. عامل دیگر شکست دولتها، تفکر دولتهای رفاقتی است؛ آفت تقدم رفاقت بر لیاقت  که باعث نخبه گریزی از اداره امور کشور و نتایج مرگ بار برای همه حوزه ها می شود امروز همه گیر شده است.

وی گفت: ما با شناخت دلایل ناکارآمدی مدل حکمرانی کشور، به نظریه جدیدی  برای در اداره امور کشور و  ساخت ایرانی مقتدر و سربلند رسیدیم و معتقدیم حل  اساسی مسائل کشور به صورت پایدار و حرکت در مسیر رشد مردم، نیازمند تحولی عظیم در مدل حکمرانی است. در این راه باهیچ کس و هیچ نهادی تعارف نداریم و با پشتوانه مردمی به جراحی این  مدل خسته و دست و پا گیر خواهیم پرداخت.

با توجه به این مسئله، موضوعات کشور را  به ٤٠ بخش تقسیم کرده ایم و در اولویت اول، ۱۰ برنامه  با تمرکز بر مسائل اقتصادی طراحی شده است. این برنامه ها مبتنی بر نظریه ها و الگوهای مفهومی،کامل و دقیق طراحی شده که در نتیجه امکان ایجاد زبان و فهم مشترک و اجماع را فراهم کرده است. با تحلیل شبکه متغیرهای اقتصادی( با بیش از ٣٠٠ مولفه) ریشه ها و پیامدهای مسائل اقتصادی، شناسایی شده و سازوکارهای بخشهای: کشاوزی و غذا، ساختمان(مسکن)، مالی(بانک، بیمه، بورس، ارز)، کسب وکارها، قیمت، مالیات،سرمایه انسانی و سازمانی دولت، منابع مالی و دارایی دولت، با توجه به همه مؤلفه های داخلی و خارجی سنجیده و باز طراحی شده اند و به منظور سرعت بخشیدن، تدوین قوانین و مقررات لازم برای اجرایی شدن سازکارهای پیشنهادی نیز آغاز شده است.

به دنبال شفاف سازی هستم

محمدرضا صباغیان نماینده مهریز و بافق در مجلس شورای اسلامی بعد از ثبت نام در انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم اظهار داشت: هدفی که بنده از حضور در عرصه انتخابات و ثبت نام دارم این است که تغییر رویکرد در مدیریت اجرایی کشور شکل بگیرد. به هرحال اکثریت دولت ها امروز در ایستگاهی متوقف شده اند که بقیه دولت ها متوقف شده بودند و بی عدالتی در جای خودش باقی مانده است، در حالی که هدف اصلی انقلاب اجرای عدالت بود کماکان جالی خودش باقی مانده است. برنامه های متنوعی داریم که خاک می خورند، مدیران فراوانی داریم و داشتیم پس مشکل کجاست چرا این مسئله بدون حل باقی مانده است. ضروری است که همه برنامه ها در بستر و قوانین و مقررات صورت بگیرد، متاسفانه اکنون به قانونین احترام گذاشته نمی شود یا اینکه ریل گذاری قوانین و مقررات ناقص اجرا می شود یا اجرای نمی شود.

وی افزود: بنابراین اقتصاد، فرهنگ، صنعت، واردات و صادرات ما لنگ می زند و دچار مشکل است ما از نظر منابع کم نداریم نظام مستقل و خوبی داریم اما در این زمینه با مشکل مواجه می شویم. مردم ما امروز مسئول قانونمدار می خواهد، کشور کسی را می خواهد که با بی قانونی مبارزه کند. برنامه دیگر من شفاف سازی است و مردم تشنه شفافیت بویژه در بُعد مالی هستند. بنده حقوق دریافتی خودم را به مردم اعلام کرده ام و هزینه انتخاباتی را اعلام کرده ام و سعی کرده ام از کسی کمک نگیرم. برای مبارزه با فساد درنگ نخواهم کرد.

اصلاح‌طلبان مهندسی انتخابات را بلدند

عزت‌الله ضرغامی رییس اسبق سازمان صداوسیما داوطلب نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری در گفت وگو با یکی از رسانه ها اظهار داشت:‌ من به صورت مستقل و برای تقویت جبهه انقلاب وارد می‌شوم. راه و شیوه خودم را دارم و در هیچکدام از مجموعه‌های کلیشه‌ای که حالا هر کدام به یک عنوان سال‌هاست در جبهه انقلاب زحمت می‌کشند حضور ندارم. البته متأسفانه این مجموعه‌ها توفیقاتشان خیلی کم است. لذا من احساس کردم یک مسیر دیگری باید برای تقویت جبهه انقلاب طی شود.

وی گفت:‌ رقیبم را اصلاح‌طلبان می دانم و معتقدم اصولگراها اشتباه می کنند که دستپاچه شدند و دارند سر هم را می تراشند و فکر می‌کنند برنده قطعی این رقابتند. اصلاح‌طلبان همیشه جدی بودند و هستند یعنی مهندسی انتخابات را بلدند. کما اینکه در همه دوره های قبل نشان دادند؛ بنابراین اگر رقیبی داشته باشم اصلاح طلبان هستند.

اصولگرایان از نظامیان برای کاندیداتوری دعوت نکرده اند

محمد ناظمی اردکانی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم می گوید: به نظرم باید همه ظرفیت های کشور به میدان بیایند و رقابت کنند و آن جریانی که می‌تواند مطالبات مردم را به صورت تجمیع شده اعلام کند، نظر مردم را به خودش جلب کند و برای اداره کشور ایده، نظر و راهکار و راهبرد دارد، قطعا پیروز می‌شود، بعد از پیروزی هم از همه ظرفیت ها باید استفاده کرد نه اینکه وقتی یک جریان سیاسی پیروز شد، دیگر جریان سیاسی شکست خورده تبدیل به اپوزیسیون و متعرض شود چون این تعرض باعث کاهندگی جریان انقلاب و کاهندگی پیشرفت انقلاب و نظام می‌شود که به نظرم این یک ضعف است.

وزیر دولت نهم، گفت: مردم به کسوت افراد نگاه نکردند و چندان برایشان مطرح نبوده است البته برای برخی ممکن است موضوعیت داشته باشد به ویژه برخی از چهره های سیاسی خصوصا آنهایی که بیشتر در احزاب فعال هستند، ممکن است نظری روی چهره نظامی یا غیرنظامی داشته باشند ولیکن چون چهره‌های نظامی نمی‌توانند در احزاب حضور داشته باشند یا نمی توانند حزب ایجاد کنند چون این محدودیت برایشان وجود دارد افرادی که حزب ایجاد کردند یا فعالیت حزبی و سیاسی دارند اینها نمی‌توانند یک رقیب این چنینی در کنار خودشان ببینند و حساسیت نشان دهند.

در دولتم مانند احمدی نژاد عمل می کنم

رستم قاسمی، وزیر اسبق نفت و نامزد انتخابات ریاست جمهوری احتمال ائتلاف با احمدی نژاد را رد کرد. قاسمی در نشستی خبری و در پاسخ به اینکه با توجه به حضور تعداد زیادی از اعضای دولت احمدی نژاد در وزارت کشور در روزی که خود احمدی نژاد ثبت نام کرد، آیا هماهنگی خاصی در این رابطه صورت گرفته گفت: هماهنگی خاصی صورت نگرفته ولی نشانگر توانمندی درست دولت آقای احمدی نژاد است. به سیستان بلوچستان رسیدگی می کنم و به کسانی که خارج از کشور هستند جایگاه می دهم. در دولت کپ و مانند احمدی نژاد عمل می کنم.

تصمیمم بر نیامدن بود، اما آرایش جدیدی شکل گرفته است
علیرضا زاکانی در آخرین روز ثبت نام داوطلبان سیزدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران گفت:
امروز با یک تعارض مواجهیم؛ از یک طرف دارای مکتب عالم‌گیر اسلام و ایرانی متمدن و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و ملتی رشید و موقعیت سوق‌الجیشی بی‌نظیر، امکانات و سرمایه‌های عظیم انسانی و مادی و معنوی، عمق استراتژیک و اراده عمومی برای تحول و پیشرفت ایران اسلامی هستیم که به راستی همه اینها حکایت از توانمندی ایرانی قوی و پیشرفته برای تکیه بر بام جهانی دارد، اما از سوی دیگر با حجم انباشته‌ای از ناکارآمدی‌های متعدد و آزاردهنده برای مردم مواجهیم.

او گفت: تصمیم اینجانب تا دیروز نیامدن بود و همه تلاش خود را معطوف به تبیین شرایط سخت کشور و انسجام جبهه انقلاب نمودم، اما آرایش جدیدی در صحنه رقابت شکل گرفته است. مردم به جای کنترل از راه دور پشت میز حضور در میدان حل مشکلات اقتصادی را می‌خواهند. دوقطبی انتخابات امروز، میز قدرت‌پرستی در برابر حضور جهادی در میدان خدمت‌رسانی و مبارزه بی‌امان با فقر و فساد و تبعیض است. باید به خدا توکل کرد و به مردم اعتماد و تکیه نمود، اهل قلم و شایستگان را محول تحول قرار داد و از همه فرصت‌های جهانی و منطقه‌ای برای پیشبرد مصالح انقلاب و منفعت ملت بهره برد.

امروز روز شعار دادن نیست، روز برنامه و عمل است
محسن رضایی پس از ثبت نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران علت اصلی مشکلات کشور را افتادن کشور در دست نااهلان و نامحرمان عنوان کرد و گفت:
اگر امروز معیشت مردم، اقتصاد کشور و  فرهنگ ما دچار آسیب‌هایی شده است به تغییر ریل مربوط است که به دست نامحرمان و نا اهلان در ارکان کشور به وجود آمده است. امروز روز  شعار دادن نیست روز برنامه است روز وعده دادن نیست عمل کردن است.  

داوطلب ریاست جمهوری با اشاره افزایش قیمت‌های هر روزه، درباره مشکلات کشاورزان گفت: کشاورزان مشکل زیادی دارند. محصولشان را ارزان می‌خرند و به مشتریان و مصرف کنندگان گران می فروشند. باید شرمنده ملت ایران باشیم. در هیچ دولتی و هیچ قوه‌قضاییه و هیچ مجلسی نبودم، ولی شرمنده ملت ایران هستم. آیا این میراث ملت امام و مقاومت ۴۰ ساله ملت ایران بود و چرا فرهنگ و اقتصاد باید مثل دفاع ملی و اقتدار ایران اداره نشود و چه اتفاقی افتاده است در بخشی از اداره کشور نامحرمان و نااهلان وارد شده اند.

علاوه بر این آلودگی های امنیتی،  آسمان ما را بردند مسافربری ترکیه و امارات مزیت نسبی و منافع آسمان ما را برد. بنادر چند صد میلیون تنی عمان و امارات سواحل ما را از منافع بندری خالی کرده است نباید اینگونه باشد. با دقت به اظهارات آقایانی که در این چند روز  آمده‌اند گوش کرده ام و بسیاری از آنها از فساد و تبعیض و ناکارآمدی گفتند که درست است اما چرا علل اینها را نگفتند و چرا سهم خود را در این تبعیض‌ها بیان نکرده‌اند.  امروز روز  شعار دادن نیست روز برنامه است روز وعده دادن نیست عمل کردن است.

معتقد به تقدم پلتفرم‌های داخلی هستم
سید ابوالحسن فیروزآبادی که با شعار «تحول و عدالت» داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شده است، گفت:
معتقد به تقدم پلتفرم های داخلی هستم. اما در عین حال کشور نمی‌تواند بدون پلتفرم خارجی باشد و نظرم نسبت به اینستاگرام هم همین است. به طور عام هیچ وقت از فیلترینگ دفاع نکرده ام، معتقدم باید در فضای مجازی همانند فضای فیزیکی حدود و قلمرو ایران و ایرانیت و انقلاب اسلامی مشخص باشد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: اعتقادی ندارم که در کشور پلتفرم هایی داشته باشیم که نسبت به ما تعهدی نداشته باشند و سایت ها و عکس هایی را حذف کنند اما در عین حال کشور نمی توان بدون پلتفرم خارجی باشد و نظرم نسبت به اینستاگرام هم همین است. تا اینستاگرام داخلی نداشته باشیم معتقد به فیلتر اینستاگرام نیستم. بی هنجاری بی ارزشی و بدون مقررات بودن فضای مجازی به همه کشورها ضرباتی وارد کرده و در کشور ما هم شاهد هستیم صفحات و کانال های خرید و فروش سلاح مواد مخدر، کالاهای فرهنگی و تغییر سبک زندگی به صورت انبوه می شود و اجازه می دهیم تخلف و جرم اجتماعی گسترده در کشورشکل می گیرد و بی تفاوت باشیم.


نحوه برطرف کردن تحریم‌ها بسیار مهم است
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و داوطلب انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نباید دوقطبی‌های کاذب جای رویکردهای اصلی را بگیرد، گفت:
امروز مسائلی مانند اشتغال و اینکه چگونه می‌شود تحریم‌ها را برطرف کرد بسیار مهم است. این تصمیم برای  ۴ سال کشور مهم است چرا که در ۸ سال گذشته کارهای بسیار غلطی در کشور انجام شد که فشارها را بر مردم افزایش داد. امیدوارم عرصه اقناع مردم برای برنامه‌ها باشد و من فکر می کنم مردم ما خودشان باید فضای انتخابات را رعایت کنند. رقابت‌ها در این عرصه مهم است و از آن مهمتر پاسخ‌هایی است که داده می شود. فضای انتخابات نباید جایی باشد که مسائل فرعی جای مسائل اصلی را بگیرد و امروز مسائلی مانند اشتغال و اینکه چگونه می‌شود تحریم‌ها را برطرف کرد بسیار مهم است.

این داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهارکرد: نامزدها باید برنامه های خود رابه مردم اعلام کنند و بگویند چه برنامه هایی در این زمینه دارند. در این انتخابات نباید لفاظی‌ها به مسائل اصلی مردم برتری پیدا کند چون نمایش نمی‌تواند جای کار اصلی را بگیرد چرا که اگر ما به کار نرسیم، نمایش تبدیل به کار می شود که برای مردم سودی ندارد. در فضای انتخابات نباید کسانی با حرف‌های سست و تمایلات مقطعی فضای انتخابات را از مسیر اصلی خارج کنند. در ۴ سال آینده نباید حرکت کشور به شکلی باشد که کشور پیشرفتی نداشته باشد از این رو باید در عرصه انتخابات به یک رویکرد دقیق برسیم.

رفاقتم با افراد بستگی به دلبستگی آنها به نظام و انقلاب دارد
مسعود زریبافان رییس سابق بنیاد شهید پس از ثبت نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:
دوستی و رفاقت من با افراد بستگی به دلبستگی افراد به نظام، انقلاب، مردم و ولایت دارد. هر چه به اینها نزدیک تر باشند من هم به او نزدیک هستم. از کسی که بخاطر خودش انتخابات را تحریم می کند، برائت می‌جویم و برائت جستم و قبلا هم گفتم. اما اگر اگر فردی شایسته تر از خودم را بیابم قطعا به نفع ایشان کنار می‌کشم. مرجع تشخیص صلاحیت، شورای نگهبان است و به تصمیمات شورای نگهبان باید احترام بگذاریم وآن را اول وآخر بدانیم. اگر کسی گفت به خاطر رد صلاحیت انتخابات را قبول ندارم به قول حضرت امام باید گفت قانون و مردم تو را قبول ندارند.

از نامزدهای اصلاح‌طلب چه خبر؟

بدون مشارکت و تعامل با مردم امکان برون رفت از مشکلات وجود ندارد

مسعود پزشکیان داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه هیچ کشوری در دنیا نتوانسته با تنش به جایی برسد، گفت: بدون مشارکت و تعامل با مردم امکان برون‌رفت از مشکلات وجود ندارد. او  در حاشیه ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران گفت: آمده ایم و با انبوه مشکلاتی که در کشور وجود دارد خودمان را درگیر کنیم.

وی راه حل برون رفت از مشکلات را اتکا به علم دانش و طبیعتاً نیروها و انسان هایی دانست که با این باور می‌توانند وارد صحنه شوند و مشارکتی همه جانبه در کشور به وجود بیاورند. تمام امکاناتی که در کشور و حتی خارج از کشور داریم برای معضلات موجود راه حل ارائه دهند تا مشکلات را از بین ببرند  بدون دانش، علم و آگاهی هر تصمیمی در این مملکت بگیریم منجر به چیزی خواهد شد که الان با آن مواجهیم. باید بدانیم در این مسیر بدون مشارکت و تعامل با مردم امکان برون‌رفت از مشکلات وجود ندارد باید باور کنیم که کشور را همه کسانی که ایرانی هستند می‌توانند اداره کنند و این ایران است که با قومیت‌های مختلف رنگ ها، زبان ها و گویش های مختلف هستند که کشور را درست کرده‌اند بدون اینها و با اتکا به یک جناح و یک دسته امکان اینکه از این وضعیت خارج شویم وجود ندارد.

اولویت اول دولت بعدی اقتصاد باشد

محسن مهرعلیزاده داوطلب انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: نام دولت من تحول و عدالت است. تحول در مسائل اقتصادی، معیشت و اجتماعی. برنامه من اقتصاد محور است. برخی از شکاف‌های اجتماعی که در طول چند سال گذشته ایجاد شده شرایطی را به وجود آورده که دولتی که سال ۱۴۰۰ تشکیل خواهد شد دولتی با اولویت‌های اقتصادی خواهد بود. از سوی دیگر اختلاف نظرها و نیز کشمکش‌های بی حاصلی که در عرضه داخلی ایجاد شده و موجب خدشه دار شدن وحدت ملی و ضرر رساندن به منافع ملی کشور و از بین بردن آرایش فکری و آسایش مردم شده است لذا دولتی می‌طلبد که با روحیه عملگرایانه و دارای تعامل بتواند همه مردم نخبگان گروه‌ها و فعالان از گروه‌های مختلف اجتماعی، فکری و اندیشه‌ای در کنار هم قرار گیرند تا راه حل‌های رفع مشکلات اقتصادی، تولید، صادرات و حضور در بازارهای بین‌المللی را برای مردم به ارمغان بیاورد.

وی گفت: بنده با تکیه بر خدا و بیش از ۴۰ سال تجربه اجرایی و تصدی شغل‌های بسیار و تخصص دکترای مدیریت مالی و تجربه معاونت وزارت صنعت وتجربه اداره دو استان بزرگ خراسان و اصفهان و آشنایی ریز با مسائل مختلف خودم را آماده کردم با برنامه ای منظم که حاصل کار یکساله من است تا بتوانیم بر محور اقتصاد اجتماعی و ایجاد عدالت و از بین بردن رانت و فساد مشکلات را از سر راه مردم برداریم. او سوگند خورد که من در همین جمع با مردم پیمان الهی میبندم پای کار بایستم تا بتوانم در خدمت مردم باشم. نام دولت بنده «دولت تحول و عدالت» است تحول در مسائل اجتماعی و اقتصادی و به ویژه تامین معیشت مطلوب برای زندگی ایرانی. برنامه من براساس یک تحول اقتصادی است و اولویت من عدالت اجتماعی و تامین معیشت مطلوب برای زندگی مردم است از این رو با هر گرایش سیاسی و هویت قومی و اجتماعی در این مسیر همراهی خواهیم کرد.

تلاش بنده و دوستان ارایه طرح‌هایی است که می تواند فاصله طبقاتی را جبران کند

رامین مهمانپرست از نامزدهای ریاست جمهوری پس از نام نویسی در ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت: تلاش بنده و دوستان بنده ارائه طرح هایی است که می تواند فاصله طبقاتی را جبران کند. طی روزهای اخیر شاهد موجی از تهمت و توهین نسبت به عنوان بنزین ۲۰ هزار تومانی بودیم اینکه این تخریب چرا صورت گرفته چه جریانی پشت این تخریب‌ها بوده و منافع چه کسانی پشت تقریبا بوده تا دروغ هایی را نسبت دهند مردم باید قضاوت کنند. اصولاً ما این طرح را برای دولت وحدت ملی آماده کردیم به عنوان یک جریان فراجناحی و ملی که هدف اصلی آن تامین منافع مردم است و هدف اصلی آن رسیدگی به اقشار ضعیف برای بهتر شدن وضعیت مردم و  بهبود معیشت آنها است مردمی که گرفتار مشکلات شدند.

وی گفت: چرا نباید جوانان ما که نگران سربازی خود هستند با این طرح، نگرانی شان برطرف شود؟ جوانان می توانند کار کنند و برای جامعه مفید باشند و آموزش های اولیه نظامی را بیاموزند اما از محل این صندوق وام بگیرند و سربازی خود را بخرند. چرا نباید از کشاورزان حمایت و به آنها رسیدگی کنیم؟ چرا نباید کالاهای صادراتی خود را انبار کنیم تا تولید رونق بگیرد؟ کشورهایی که هیچ کدام درآمد نفتی و گازی نداشتند اکنون از کشورهای توسعه یافته هستند. چرا ساختار خود را اصلاح نکنیم و چرا بهترین روابط را با کشورهای اطراف خود نداشته باشیم؟ چرا بخش خصوصی نباید فعال شود؟

ایران کشور ظرفیت های بی پایان انسانی است

محمود صادقی نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها، پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری گفت: من با اتکا به فضل و مدد الهی و با امید به اینکه بتوانم در این عرصه اعتماد مردم را جلب کنم به میدان انتخابات آمدم امروز کشور ما در دو سطح ملی و بین المللی درگیر چالش های فزاینده‌ای بوده که  کارآمدی  و معیشت مردم را مختل و پر هزینه کرده است. من باور دارم که ایران کشور فرصت ها و ظرفیت های بی پایان و بی نظیر انسانی است که اگر با سیاست‌ها و روش‌های درستی اجرا شوند منشا امنیت، ثبات و توسعه پایدار و بهبود معیشت مردم خواهد بود.

داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: قانون اساسی به رغم کاستی های امروز از ظرفیت های لازم برای تعمیق و دموکراسی و برون رفت از وضعیت موجود برخوردار است. امروزه رنج مردم بیش از همه رنج‌ها این است که بسیاری از مسئولان خود را در مقابل مردم پاسخگو نمی‌دانند و هر کس مسئولیت مشکلات را به عهده دیگری می‌گذارد. بنده با اصل شفاف سازی سیستماتیک، سامان یافته و مبتنی بر دولت الکترونیک، تشکیل در واقع سامانه ‌های هوشمند در همه بخش‌های اداری، اقتصادی، بانکی، گمرکی و همه در بخش‌های اداری و اقتصادی کشور نور شفافیت را به اجزای حاکمیت خواهم تاباند. شفافیت را از خود و دولت شروع خواهم کرد و با پیشگام شدن در مسیر شفافیت و پاسخگویی سایر بخش‌های حاکمیت را به همراهی و پاسخگویی وادار خواهم کرد. اگر مردم بدانند که منابع سرشار کشور کجا هزینه می‌شود آن‌ها برای همکاری آماده می‌شوند و اعتماد مردم جلب می شود.

با انتخابات می توانیم به ۸۰ درصد خواسته‌های خود برسیم

علی مطهری نماینده سابق مجلس پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری گفت: ممکن است با انتخابات به همه مشکلات خود نرسیم اما می‌توان به ۷۰ تا ۸۰ درصد خواسته های خود برسیم. در آستانه انتخابات ریاست جمهوری هستیم و به نظر من میزان مشارکت مردم در این انتخابات پیام بسیار مهمی برای دنیا دارد. انتخابات و میزان مشارکت، پیام رسایی برای کشورهای همسایه و همچنین چین و روسیه دارد و احیای برجام و بهبود وضع معیشت موثر خواهد بود. ممکن است به همه مشکلات خود نرسیم اما با انتخابات می توان به ۷۰ تا ۸۰ درصد خواسته های خود برسیم بنابراین مشارکت فعالی از سوی مردم خواهیم داشت و مردم هر وقت احساس کنند انقلاب نیازمند کمک به حضور آنها است وارد می شوند.

وی ادامه داد: بنده به صورت مستقل وارد رقابت های انتخاباتی شدم و ساز و کار نهاد اجماع ساز اصلاح‌طلبان توجهی به ما نداشتند و باید ۱۰ حزب اصلاح طلب کاندیدا را معرفی می کردند بنابراین بنده هم خودم هیچ اقدامی نکردم. اینکه در آینده و در آستانه انتخابات چگونه شود بستگی به کاندیدا دارد.آمدیم رقابت کنیم و تا آخر هم خواهیم بود. امیدوارم این اتفاق نیافتد و شورای نگهبان در رویه خود تغییر دهد و اظهار نظر را دلیلی بر التزام عملی به نظام تلقی نکند. اگر کسی نظری مخالف نظر رهبری داشته باشد دلیلی بر التزام عملی به نظام نیست و رهبری گفتند که ممکن است کسی نظری مخالف من داشته باشد. اگر مبنا قانون و رهبری است طبق آن عمل شود و کاسه داغ تر از آش نشوند. 


مافیا کسی است که مردم را نسبت به آینده ناامید می‌کند
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در آخرین روز ثبت نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: 
ایران ما در سال‌های اخیر با مسائل و تنگناهای گوناگون روبرو بوده و اکنون به شدت نیازمند افق‌گشایی‌های واقعی در زندگی مردم و توسعه همه‌جانبه کشور، بهبود معیشت مردم با رفع تحریم‌ها و رشد اقتصادی پایدار و اشتغال‌زا و حمایت از تولید و بازتوزیع عادلانه‌تر ثروت است. انتخابات را باید به عنوان فرصتی برآمده از آرمان‌های انقلاب اسلامی و ظرفیت‌های قانون اساسی برای اعمال حاکمیت ملی و اصلاح روند حکمرانی پاس داشت و تاثیرگذار کرد. انتخابات ریاست جمهوری پیش روی ماست. انتخاباتی که از آنِ همه و مظهر جمهوریت نظام است و به تاکید رهبر معظم انقلاب مشارکت گسترده و موثرتر در آن گشاینده راه برای توانمند شدن مردم و حکومت، عبور از بحران‌ها و افزایش اقتدار ملی است.

در چهار سال پیش رو فرصتی طلایی داریم برای این‌که به سمت حل مسائل بنیادین ایران، ‌ تامین منافع ملی و توافق و تنش‌زدایی در خارج و داخل برویم، روی ریل توسعهٔ فراگیر و پایدار قرار بگیریم و به اقتضائاتِ تامین عدالت، تشکیل دولت رفاهِ فراگیر، فقرزدایی و افزایش شمول و کیفیتِ خدمات پایهٔ همگانی، به ویژه در حوزهٔ سلامت و آموزش، تن بدهیم و با شکاف درآمدی، تبعیض و فساد سازمان‌یافته مبارزه کنیم. در این مدت این فرصت را داریم در جغرافیای سیاسی منطقه و جهان امروز یک محور تردد و ترانزیت شویم و راه‌ها و لوله‌های مهم اقتصادی، ایران را دور نزنند و محیط زیست مشترک ایرانیان را از تخریب‌های جبران‌ناپذیر نجات بدهیم و به جای آینده‌خواری آینده‌سازی کنیم.

وی تصریح کرد: همچنین فرصت داریم ایران را با اتکای به بهترین متخصصان و کارآمدترین مدیران، به ویژه زنان و جوانان، اداره کنیم و حذف و طرد و تبعیض را کنار بگذاریم، و به عنوان یک قدرت تعامل‌گرا در منطقه و جهان به رسمیت ‌شناخته شویم و کشوری باشیم که از همه سو قصد مهار و تضعیف‌مان را نداشته باشند.  قصد ورود به این انتخابات را نداشتم و امیدوار بودم نیازی به حضورم نشود. اما با توجه به نیامدن برادر عزیزم دکتر جواد ظریف و عدم امکان ثبت نام تعدادی دیگر از کسانی که می‌توانستند این مسئولیت را بپذیرند و این‌که جبهه ‌اصلاحات ایران، رهبران و شخصیت‌های دلسوز اصلاح‌طلب و بسیاری از جوانان و فعالان سیاسی و مدنی ‌تشخیص داده‌اند که باید به صحنه بیایم، به رغم میل و مصلحت شخصی و با توکل به خدا از قبول مسئولیت شانه خالی نمی‌کنم. آبرو و تجربه‌ام را که متعلق به ملت است تقدیم ملت می‌کنم، با آگاهی از شرایط دشوار امروز کشور و سردی‌ها و کناره‌گزینی‌ها وارد این میدان می‌شوم و از هیچ تلاش و اقدامی، تا آن‌جا که ارزشها و هویت‌ اصلاح‌گرانه‌ام را تهدید نکند، ‌ دریغ نمی‌کنم.  


قدرت و آینده ایران در گرو اصلاح حکمرانی اقتصادی است
عبدالناصر همتی روز شنبه پس از نام‌نویسی در انتخابات ریاست جمهوری گفت:
امروز، جایگاه اقتصادی کشور و رفاه و آسایش زندگی شما مردم، همطراز با فداکاری، همت، شجاعت، تلاش و صبوری شما نیست. امروز کشور در شرایطی است که هیچ امری مهمتر و بنیادی‌تر از بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی شما مردم وجود ندارد. قدرت و آینده ایران در گرو اصلاح حکمرانی اقتصادی، تغییر مناسبات اقتصادی و ایجاد زمینه اشتغال مولد است و ایران امروز ما چاره‌ای جز اصلاحات اقتصادی ندارد.
رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: قدرت و آینده ایران در گرو اصلاح حکمرانی اقتصادی، تغییر مناسبات اقتصادی و ایجاد زمینه اشتغال مولد است و ایران امروز ما چاره‌ای جز اصلاحات اقتصادی ندارد. فسادهای گسترده و زمین‌گیر شدن رشد اقتصادی، ضمن تاثیرپذیری شدید از تحریم‌های ظالمانه، بخشی معلول ساختار حکمرانی اشتباه اقتصادی است. امروز اصلاحات گسترده و عمیق اقتصادی مهمترین و حیاتی‌ترین اولویت کشور است. بنده، بدون وابستگی به هیچ حزب و تشکیلات سیاسی و با توکل به خداوند و اعتماد به قدرت و توان و استعداد شما مردم وارد این صحنه می‌شوم. برنامه عملی خود برای تغییر ریل اقتصاد کشور و قرار دادن آن در مسیر رشد پایدار در چهارچوب شرایط کشور را در روزهای آینده منتشر خواهم کرد.

حضور در عرصه انتخابات برای بنده، مقبول و ممدوح نیست
علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران با صدور پیامی درباره حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کرد:
با توّجه به ثبت‌نام تعداد قابل توجهّی از شخصیت‌های عالم، وارسته و برخوردار از تجارب ارزنده در خدمت‌رسانی شایسته به ایران به این نتیجه رسیدم که حضور در این عرصه برای بنده، مقبول و ممدوح نیست.
او با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: یکی از نعماتِ الهی که در طول چند دهه گذشته شاملِ حالِ این بنده خاطیِ پروردگار شده است، اقبال و حُسن ظنِّ بسیاری از اصحاب علم و معرفت و دوستان و سروران ارجمند نسبت به اینجانب بوده است. بسیاری از استادان و پژوهشگران در مؤسسات علمی و آموزشی کشور و جمعی از بزرگواران در مجامع و محافلِ دینی و فرهنگی و نیز در سازمان‌ها و نهادهای تصمیم‌ساز در مقاطع و فصولِ منتهی به انتخابات با این کمترین تماس حاصل کرده و بر بنده منّت نهادند و با بیان احتجاجات و استدلال‌های گونه‌گون، حضور اینجانب را در میدان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری واجب عینی تلقّی کردند و ین مطالبه را مطرح کردند که بر اینجانب فرض است تا وظیف خود را به اَکملِ وجه به انجام رسانم.

در آستانه ثبت نام نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ نیز دعوت و درخواستِ دوستان و بزرگواران تکرار شد و اینجانب نیز به منظور ادای احترام به پیشگاه همۀ عزیزان به جِدّ در این باب اندیشیدم و اکنون با توّجه به ثبت نام تعداد قابل توجهّی از شخصیت‌های عالم، وارسته و برخوردار از تجارب ارزنده در خدمت‌رسانی شایسته به ایران عزیز و نظام اسلامی به این نتیجه رسیدم که حضور در این عرصه برای بنده، مقبول و ممدوح نیست.

 جز دهک دهم بقیه مردم نیازمند یارانه هستند
محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روز شنبه پس از نام‌نویسی در انتخابات ریاست جمهوری با قرائت بیانیه‌ای اظهار کرد:
انتخابات ریاست جمهوری و حق انتخاب مردم یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی و مظهر خداباوری، مردم‌باوری و خودباوری است. این ایام، زمانی است که هر آنکه به توسعه و پیشرفت ایران و حق زیستن با آرامش و عزتمند ایرانیان می‌اندیشد باید نسبت به مسئولیت خود به ایران، مردم و نظام عمل کند.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: آمده‌ام تا با همراهی مردم و اصالت دادن به گفت وگو، مدارا و تحمل، به منازعات و جدل‌هایی که امید به آینده را می‌کشد، پایان دهم و دولت گفت و گوی اجتماعی فراگیر، اصلاح‌گر و کارآفرین با توان حل منازعات را تشکیل دهم. باور دارم تا زمانی که  محیط عمومی کشور مملو از جدال و منازعه است و امید و اعتماد در حال فروپاشی است هیچ برنامه و وعده سیاسی اقتصادی محقق نخواهد شد.

در دولت من منابع ملی متعلق به تمامی مردم ایران است
محسن رهامی که امروز داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد در بیانیه ای با تشریح دیدگاه های خود اظهار کرد:
حق تعیین سرنوشت یک حق خدادادی است که در طول تاریخ این مرز و بوم چه بیگانگان و چه برخی ناآگاهان داخلی هر یک به طمعی قصد محدود ساختن آن را داشته و دارند و این حق انتخاب که در حال حاضر به موجب قانون اساسی شما ملت ایران از آن بهره مند هستید حاصل مجاهدت آزادیخواهان این کشور در یکصدسال اخیر است آنان که با تحمل مرارت ها و مصیبت ها بر آزادی خواهی خویش ایستادگی کردند.

وی ادامه داد: به عنوان فرزند کوچک این ملت که بیش از نیم قرن عمر خویش را در کنار ملت در راه آزادی و استقلال و حقوق ملت ایران از مبارزه در راه میهن در دوران ستم تا آن هنگام که در خونین شهر در کنار مردم غیور آن در مقابل دشمن بعثی ایستادم، دفاع از حقوق ملت ایران در کسوت نماینده آنان در خانه ملت، خدمت به دانشجویان کشور در مقام معلم و دفاع از حقوق فرزندان این مرز و بوم در کوی دانشگاه و دفاع از حقوق مطبوعات بوده ام در پیشگاه شما ملت به میدان آمده ام ‌و البته این در مقابل آنچه شهدا و خانواده های شهدا و جانبازان و شهدای خدمت و سلامت و آنان که برای سربلندی این سرزمین زندان و شکنجه را تحمل کرده‌اند، هیچ است.

برای تحقق تفسیر عملی و رسمی اصل ۱۱۵ به میدان آمده‌ام
زهرا شجاعی رییس مرکز مشارکت امور زنان دولت اصلاحات با بیان اینکه برای تحقق تفسیر عملی و رسمی اصل ۱۱۵ قانون اساسی از واژه «رجال»، به میدان آمده‌ام، گفت:
حضورم در این مقطع تاریخی به پیشنهاد اعضای نهاد اجماع‌ساز در معرفی بانوان و درخواست ارائه برنامه، جهت بررسی و ارزیابی آن صورت گرفته است.
او پس از نام‌نویسی در انتخابات ریاست جمهوری با قرائت بیانیه ای اظهار کرد: ۴۲ سال از تاسیس نظام جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد و سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حال شکل گرفتن است. این دوره، نقطه عطفی در تاریخ مردم‌سالاری دینی ایران‌زمین است چراکه پس از سال‌ها تلاش و کوشش، به مرحله نهادینه‌سازی پذیرش مسئولیت کلیدی زنان در سطوح بالای اداره کشور رسیده است. این حرکت از صدر اسلام تا مشروطه و از مشروطه تا انقلاب اسلامی تداوم داشته و در مجلس خبرگان قانون اساسی با اعتراض استاد « منیره گرجی» به شرط ذکوریت در انتخاب رییس جمهوری، مواجه و با تدبیر حکیمانه شهید آیت‌الله بهشتی با قید کلمه رجال از انسداد خارج شد. طی این سال‌ها تفسیر روشن از واژه رجال صورت نگرفت و حرکت نمادین مرحومه «اعظم طالقانی» و حتی ابلاغیه مقام رهبری در رفع ابهام از این کلمه، افاقه نکرد.

علت رشد نقدینگی یارانه۶۰ هزار میلیارد تومانی است
مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری و داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از ثبت نام گفت:
رشد نقدینگی به یارانه ۶۰ هزار میلیارد تومانی برمی‌گردد از این رو طرحی در نظر گرفتم که بر اساس آن کارت رفاه ملی به مردم اختصاص دهیم. دولت من مردم‌سالار و شعار من صداقت با مردم است و برنامه من هم تحقق جمهوریت سوم با موضوعیت قانون اساسی است. وظیفه شرعی خود دانستم در این عرصه حضور پیدا کنم تا باری از دوش این ملت بردارم و حتما در صحنه حضور داشته باشم. تکلیف حزبی که حزب مردم سالاری بر دوش من گذاشت از دیگر دلایل حضور بنده برای حضور درانتخابات ریاست جمهوری بود.

دبیر کل حزب مردم سالاری ادامه داد: رشد نقدینگی به یارانه ۶۰ هزار میلیارد تومانی برمی‌گردد از این رو طرحی در نظر گرفتم تا کارتی در قالب کارت رفاه ملی به مردم اختصاص دهیم. ما هنوز بعد از چند سال درباره تعریف رجل سیاسی و مذهبی به یک تعریف درست نرسیدیم. زنان در انتخابات ثبت نام می کنند اما فقهای شورای نگهبان آنها را تایید نمی‌کنند. در حالی که باید از ظرفیت‌های زنان استفاده کنیم. علیرغم اینکه امام (ره) گفتند نظامیان حق دخالت در انتخابات ندارند اما متاسفانه این روند در شرایط امروز کشور رعایت نمی‌شود و می بینیم این مشکل هنوز وجود دارد. متاسفانه امکان ورود بخش خصوصی به صدا و سیما وجود ندارد و این نقص بزرگی است. باید تکلیف نهادهایی چون شواری عالی فضای مجازی، نهادهای زیرمجموعه مقام معظم رهبری مثل بنیاد مستضعفان مشخص شود. دولت من مردم‌سالار و شعار من صداقت با مردم است و برنامه من هم تحقق جمهوریت سوم با موضوعیت قانون اساسی است.

از ایجاد فضای اطلاعاتی و امنیتی و انسدادهای سیاسی بپرهیزیم
محمد جواد حق شناس پس از ثبت نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود:
وضعیت حاکم برکشور و مردم و شیوه اجرای قانون اساسی را به هیچ وجه منطبق با آرمان‌های امام راحل و انقلاب و اراده ملت و رهنمود های رهبری نمی دانم وضعیت کشور و کیفیت زندگی مردم را درحوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی منطبق با ظرفیت های ملی و شایسته مردم بزرگ ایران نمی دانم.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: لازم است از ایجاد جو و فضای اطلاعاتی و امنیتی و انسدادهای سیاسی بپرهیزیم تا بتوانیم در مسیر اجماع ملی، شفاف سازی، روان سازی و انتقال سالم و قانونی قدرت حرکت کنیم. نامزدی من در این انتخابات در راستای آرمان‌های مردم، ادای وظیفه و تکلیف در قبال ملت و جریان کلی معتدل و خردگرای اصلاحات است و اما در عین همدلی و هماهنگی آتی با نهاد اجماع ساز، مبتنی برمنافع ملی، در این مقطع به صورت مستقل وارد انتخابات شده ام. چرا که معتقدم جریان اصلاحات حق و وظیفه دارد در هر انتخاباتی با حضور و مشارکت و ثبت نام همه نیروهای واجد شرایط تمایل و آمادگی خود را برای مشارکت مستقیم در انتخابات و اداره امور کشور به ملت و جهان نشان دهد.

رئوفیان داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شد
سید ابوالقاسم رئوفیان دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پس از ثبت نام گفت:
از آنجایی که من یک فرد تشکیلاتی هستم و ولایت حزبی را قبول دارم  زمانی که به من پیشنهاد شد گفتم به عنوان یک فرد نمی‌توانم تصمیم بگیرم و باید در شورای مرکزی ببرم. از آنجایی که ریاست جمهوری پروژه ملی است، دایره شورای مرکزی برای تصمیم‌گیری در این ارتباط دایره تنگی است و من این دایره را وسیع‌تر کردم و از دبیران استان‌ها در ۲۵ استان کشور دعوت کردیم و در هفت جلسه که به صورت برخط برگزار شد این موضوع بررسی شد در نهایت با اجماع نظرشان این بود که من ثبت نام کنم وگرنه شخصا خودم تصمیم نگرفتم و این تصمیم حزب بوده است. شعار من هم دست در دست هم برای تامین منافع ملی است نام دولت من دولت عمل گراست که گفت "زعمل کار برآید به سخندانی نیست".