صادق بنیعقیل روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع اهدا کنندگان خون ماه رمضان گلستان سه هزار و ۸۳۸ نفر مرد و بقیه زن بودند.
وی میزان مشارکت زنان گلستان در اهدای خون را کم دانست و گفت : به نظر می رسد بانوان استان به دلایلی از جمله ترس از کم خونی و مخالفت نزدیکان، تمایل زیادی به اهدای خون نداشته باشند.
بنیعقیل ادامه داد: از مجموع اهدا کنندگان خون گلستان در سال گذشته ۲هزار و ۲۰۰ نفر اهداکننده مستمر، هزار و ۲۰۰ نفر باسابقه بیش از یک بار و ۶۸۶ نفر برای اولین بار اقدام خون خود را اهدا کردند.
وی گفت: هرچند اهدای خون در ماه مبارک رمضان نسبت به مدت مشابه افزایش داشته اما کاهش ذخایر خونی به دلیل تعطیلات چند روزه عیدفطر سبب شد استان از نظر نیاز به مراجعه برای اهدای خون در وضعیت قرمز قرار بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: به دلیل کاهش مراجعه برای اهدا، ذخیره خونی گلستان از هفت روز در ماه های آخر پارسال به ۳.۷ دهم روز کاهش یافته که تقویت این ذخایر نیازمند مراجعه دارندگان گروههای خونی مثبت و منفی برای اهدای خون است.
گلستان بیش از سه هزار و ۵۰۰ بیمار خاص و نیازمند خون دارد که از این تعداد، هزار بیمار دیالیزی و ۴۰۰ بیمار مبتلا به تالاسمی بوده و نیازمند استفاده مستمر از خون هستند.
مدیرکل انتقال خون گلستان گفت: نیاز خونی بیماران و مراکز بیمارستانی گلستان روزانه ۱۸۰ واحد است که برای تحقق این مقدار حداقل باید هر روز ۲۰۰ نفر برای اهدای خون به پایگاهها مراجعه کنند.
زنان و مردان از ۱۸ سال تا سن ۶۰ سالگی و در صورت اهداکننده مستمر بودن تا سن ۶۵ سالگی میتوانند خون اهدا کنند.
استان مرزی گلستان ۱۴ شهرستان دارد که تنها در سه شهر گرگان، گنبدکاووس و علیآبادکتول پایگاه ثابت خونگیری فعال است ضمن اینکه ۲۴ مرکز درمانی و بیمارستانی استان نیازهای خونی خود را از این مراکز تامین میکنند.