به گزارش ایرنا، محمد مخدومی روز شنبه در نشست خبری اظهار داشت: با تمهیدات نماینده ولی فقیه در استان حق انتفاع کتابخانه مرکزی امام خامنه ای که تا پیش از این متعلق به مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور بود در سال گذشته و طی تفاهم نامهای مشترک به کتابخانههای عمومی واگذار شده است.
وی با بیان اینکه عملیات بهسازی، تکمیل و تجهیز کتابخانه عمومی امام خامنه ای از مدتی پیش آغاز شده است، افزود: پس از امضای تفاهمنامه و با تخصیص اعتبار ویژه از سوی نهاد کتابخانه عمومی کشور عملیات بهسازی مطابق استانداردها آغاز شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان با بیان اینکه کتابخانههای مرکزی دارای ویژگیهای متفاوتی نسبت به سایر کتابخانهها هستند، گفت: رویکرد نهاد کتابخانههای عمومی کشور تکمیل و تجهیز کتابخانه های مرکزی در سراسر کشور است.
وی زیربنای کتابخانه مرکزی امام خامنه ای را سه هزار و ۵۰۰ متر مربع در ۶ طبقه اعلام کرد و اظهار داشت: در ماههای گذشته زحمات زیادی به منظور تجهیز و راه اندازی این کتابخانه با بهرهگیری از نظرات کارشناسان خبره و با بهترین امکانات انجام شده است.
مخدومی اعلام کرد: بخش نشریات، بخش نابینایان، بخش ناشنوایان، سالن مطالعه آقایان و بانوان به صورت مجزا - بخش وی آی پی آقایان و بانوان، سالن مطالعه ویژه محققین از جمله قسمتهای این کتابخانه است.
وی افزود: گالری، سالن جلسات، سالن آمفی تئاتر، بخش کلاسهای مبتنی بر وب، مخزن کتاب، بخش مرجع، بخش دیداری و شنیداری، خدمات فنی، بخش گروهی اعضا و اتاق فکر که برای اولین بار در کشور راه اندازی می شود از قسمت های دیگر کتابخانه مرکزی امام خامنه ای (دامت برکاته) استان کردستان است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اشاره به اینکه در این کتابخانه ۱۰ استند ویژه جستجو برای اعضا وجود دارد،گفت: در این استندها، اطلاعاتی از جمله معرفی استان کردستان، معرفی کتابخانههای عمومی، آدرس و شماره تماس کتابخانهها، سخن بزرگان درباره کتاب و کتابخوانی و همچنین لینک جستجوی کتاب برای علاقمندان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه طبقه همکف این کتابخانه به طور کامل به بخش کودکان و نوجوانان اختصاص پیدا کرده است، اضافه کرد: در این بخش که طراحی آن به صورت بسیار زیبایی انجام شده است، امکاناتی از جمله بخش ویژه کتاب و نشریات، بخش بازی و اسباببازی، بخش سمعی و بصری و سن ویژه اجرای نمایش وجود دارد.
مخدومی اظهار داشت: در بخش ویژه نشریات علاوه بر وجود نشریات چاپی قابل استفاده برای اعضاء، تصاویر و همچنین سردیس و تندیس برخی از مشاهیر و بزرگان کُرد وجود دارد.
وی افزود: با راه اندازی کتابخانه مرکزی امام خامنهای علاوه بر ارتقای سرانه فرهنگی و کتابخوانی در استان، شاخص زیربنای کتابخانههای عمومی به ۲۵ هزار متر مربع می رسد.
استان کردستان در حال حاضر دارای ۸۱ باب کتابخانه عمومی است که از این تعداد ۵۱ باب نهادی و بقیه مشارکتی هستند.