سید«علی آقازاده» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی افزود:: هدف از اجرای این طرح فاصلهگذاری اجتماعی در راستای مقابله با شیوع کرونا و کاهش مصرف برق است و دستگاههای دولتی که ارایه خدمات عمومی به مردم جامعه ندارند تا پایان خردادماه جاری روزهای پنجشنبه باید تکالیفشان را به صورت دورکاری انجام داده و در بقیه نهادها و ادارات خدماتی از جمله بانکها، نیروی انتظامی و قوه قضائیه حضور کارمندان در روز پایانی هفته در محل کار الزامی است.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: در رنگبندی وزارت بهداشتدرمان و آموزش پزشکی برای کرونا، شهرهای تفرش و کمیجان از توابع این استان در ۲ روز اخیر با رنگ زرد نشان داده شده و در این استان هیچ شهرستانی وضعیت قرمز کرونا را ندارد و اغلب نقاط استان مشمول رعایت پروتکلهای بهداشتی در شرایط نارنجی هستند.
آقازاده گفت: همکاری مردم با مسئولان و رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی از سوی اقشار مختلف از جمله مهمترین عوامل کاهش ابتلا و بستری بیماران کرونایی در استان مرکزی و بهبود وضعیت رنگبندی کرونا در این خطه است.
وی، میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی در کشور را ۶۵ درصد عنوان کرد و افزود: این شاخص در استان مرکزی ۶۷ درصد است و نشان میدهد که مردم استان مرکزی در رعایت پروتکلهای بهداشتی حساسیت بالاتری نسبت به مناطق دیگر کشور دارند.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی این استان در ۲ هفته گذشته ۵۶ درصد بود که با رعایت این موارد توسط مردم ۱۶ درصد افزایش یافتهاست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: گزارشهای میدانی بیانگر آن است که رعایت پروتکلهای بهداشتی در بازار و پاساژهای شهرستان اراک مطلوب نیستو باید اتاق اصناف و سازمان صمت استان با انجام بازرسیهای مستمر و جدی از بروز مشکل در استان جلوگیری کنند.
«بهروز اکرمی» افزود: نقض ترددهای شبانه در استان مرکزی پذیرفته نیست و مسئولان انتظامی باید با حساسیت بیشتری در این حوزه مدیریت مطلوب ایجاد کنند.
وی ادامه داد: : بر اساس آمارهای دانشگاه علوم پزشکی این استان، شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در شهرستان اراک، تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا در آشتیان و شمار بیماران بستری کووید 19 شهرستان خمین در هفته دوم اردیبهشت نسبت به هفته اول این ماه روند افزایشی دارد که میطلبد در این خصوص تدبیر لازم انجام شود.
جانشین فرماندهی انتظامی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: در۶۰ نقطه این استان اکنون محدودیت تردد کرونا اعمال میشود و از بیست و یکم تا بیست و چهارم اردیبهشت ماه ۳۹۴ خودرو غیربومی عودت داده شدهاست.
سرهنگ «یوسف سپهوند» افزود: ۲۰۲ مورد جریمه پنج میلیون ریالی با دوربین و ۴۷۶ جریمه بهصورت دستی در این مدت انجام شده است.
وی ادامه داد: ۳۸ هزار و ۳۳۲ مورد اعمال قانون کرونایی از ابتدای اردیبهشت ماه تا کنون از سوی نیروی انتظامی استان مرکزی در این استان انجام شده است.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.