منوچهر قارونی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: ابتلا به کرونا با درگیری ریه سبب کاهش اکسیژن رسانی ریه به قلب و گاه لخته شدن خون در شریانها و رگهای ریوی میشود و این امر اکسیژنرسانی به قلب را کاهش میدهد.
این متخصص قلب و عروق گفت: ویروس کرونا میتواند با رسوخ کردن در ریه و قلب بیماران سبب التهاب عروق، تنگی شریان قلب و عدم خونرسانی کافی به قلب شود.
وی ادامه داد: بر این اساس اندازهگیری اکسیژن شریانی به عنوان یکی از مهمترین معیارهای تشخیص وضع بیمار هم میتواند با اختلال روبرو شود.
قارونی تصریح کرد: به صورت تقریبی ۹۶ درصد از اکسیژن بدن از اکسیژن خون تامین میشود، بنابراین بیماری کووید-۱۹ با اختلال در ریه به عنوان بخش تصفیه هوا در سیستم بدن، سبب کاهش اکسیژن خون شده و به قلب صدمه وارد میکند.
این متخصص قلب و عروق توضیح داد: علت مرگ ناگهانی و ایست قلبی نیز در واقع به جهت کاهش سطح اکسیژن خون در بدن اتفاق میافتد.
قارونی ادامه داد: بیماران زمینهای بیش از دیگران در معرض خطرات ناشی از بیماری کووید-۱۹ قرار دارند. این بیماران که عمدتا با بالا و پایین رفتن پلهها احساس سنگینی و فشار در قفسه سینه میکنند، در صورت ابتلا به کرونا، گاه سطح پایین اکسیژن رسانی را نیز از دست میدهند و در معرض خطر سکته قلبی قرار میگیرند.
قارونی همچنین یادآور شد: این عارضه در برخی از بیماران قلبی و عروقی که تعویض دریچه قلب و پیوند رگ داشته یا فنر زدهاند، افزایش مییابد و بنابراین تزریق واکسن برای این بیماران باید در اولویت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برخی از عوارض بیماری کووید-۱۹ نیز برای این گروه از بیماران پس از بهبود بروز می کند، گفت: گاه برخی از بهبودیافتگان کرونا پس از گذار از این بیماری، به رغم سلامت ظاهری دستگاه قلب، التهاب عروق را تجربه کرده و تنگی شریان قلب (به همراه این التهاب) باعث اختلال در خونرسانی کافی به دستگاه قلب می شوند که باید حتما به پزشک مراجعه کنند.
قارونی تاکید کرد: جهش این ویروس نیز در حال حاضر خطر عارضههای قلبی را افزایش داده و امروز کودکان و نوجوانان نیز درگیر این بیماری (کرونا) میشوند. بنابراین آمادگی برای جهش مداوم این ویروس و همچنین تسریع در روند واکسیناسیون به ویژه برای بیماری زمینهای باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۴۶ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.