سیدکمال الدین میرجعفریان روز شنبه در نشست سازگاری با کم آبی استان افزود: سند طرح سازگاری با کم آبی استان یک نقشه راهبردی برای مدیریت اقتصاد و معیشت مردم با موضوع آب است که باید متناسب با شرایط کم آبی و پر آبی در این سند راهبردی برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به ویژگیهای طبیعت و بارشهای متغیر آن ادامه داد: این سند زمانی میتواند کارایی داشته باشد که پاسخگوی تمام نیازهای معیشتی، اقتصادی و کشاورزی باشد.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: باید تدابیری اندیشیده شود که در زمان وجود آب امکان ذخیره آن فراهم گردد تا در شرایط خشکسالی بتوان با مدیریت صحیح چالشها را پشت سر گذاشت.
وی افزود: باید بین عرضه و تقاضای آب رابطه مناسبی تعریف شود و به همین دلیل باید تمام آبهای قابل استحصال همچون روان آبها را نیز در این سند مورد بررسی قرار داد.
"طرح همیاران آب خراسان رضوی" که از سوی دانشگاه فردوسی و به پیشنهاد استاندار سابق خراسان رضوی تهیه شده بود سال ۱۳۹۸ در مراسمی با حضور وزیر نیرو در مشهد رونمایی شد.
این طرح با محور ارائه روشی جدید برای مدیریت آب و حکمرانی خوب در این حوزه با پشتیبانی وزارت نیرو، در پی معرفی الگویی مناسب جهت بکارگیری و مشارکت تمامی دستگاههای خصوصی و دولتی برای رفع بحران آب در خراسان رضوی است.
در طرح همیاران آب استان، ۱۷ راهکار برای صرفهجویی و استفاده بهینه از منابع آب استان درنظر گرفته شده که هدف آن تعادل گام به گام منابع و مصارف و پایش کمی و کیفی منابع آب است و در اجرای آن از ظرفیت تمامی کنشگران محلی (مسوولان محلی، آب بران و افراد ذینفع و سمنها) و دستگاههای اجرایی مرتبط استفاده میشود.
بر اساس مفاد این سند، قرار است تا سال ۱۴۰۵ کسری مخازن آب زیرزمینی در خراسان رضوی هر سال کاهش یافته و در افق پیش بینی شده به صفر برسد.