به گزارش ایرنا، محمدرضا دشتی اردکانی روز شنبه در دیدار سرمایه گذاران و فعالان گردشگری جزیره کیش با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: همه گیری کرونا باعث بروز خسارت های گسترده به بخش های مختلف کشور از جمله گردشگری شده است و باید تدبیری اندیشیده شود تا بتوانیم با ارایه راهکارهای مختلف این مساله را کاهش دهیم.
وی اضافه کرد: انتظار می رود همانند کشورهای مختلف که صنعت گردشگری خود را فعال کرده اند با همکاری منولیان از جمله وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با ارایه راهکارهای مناسب این صنعت در کشور جمهوری اسلامی نیز فعال شود.
رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی یادآور شد: معتقدیم با توجه رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی فعالان بخش گردشگری این بخش کمترین نقش را در شیوع ویروس کرونا دارد.
وی اشاره به وجود برخی مشکلات در بخش ورود توریسم خارجی به کشور اظهار داشت: هم اکنون در حال رایزنی با بخش های مختلف هستیم تا بتوانیم آن چهره ناشایستی که از ایران در مجامع جهانی در بحث گردشگری معرفی شده را با اعمال برخی تصمیمات از بین ببریم.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه با بیان اینکه هم اکنون ۵۶۱ مرکز خدمات گردشگری در این جزیره فعال است افزود: بیش از هفت هزار نفر در بخش گردشگری جزیره مشغول بکار هستند که با توجه به میانگین جمعیت خانواده معیشت حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت این جزیره به این بخشس وابسته است.
خسرو نشان گفت: اکنون جزیره کیش به قطب سیاحتی و تفریحی کشور تبدیل شده است و با توجه طرح های در حال اجرای توسعه گردشگری در کیش انتطار می رود در آینده باید تنوع بخشی ویژه ای به بخش جذب گردشگر در این منطقه داشته باشیم.
مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصد هزینه سفر به کیش را افزایش می دهد
رییس جامعه هتلداران کیش نیز هم با بیان اینکه گردشگری تنها فعالیتی است که می تواند اقتصاد ایران را از تک محوری و وابستگی به نفت نجات دهد افزود: گردشگری فعالیت اصلی در این جزیره بوده که باید در راستای حمایت از این فعالیت ها تنوع بخشی و کاهش برخی محدویت ها لازمه تداوم موفقیت کیش در جذب گردشگر است.
مسیح اله صفا یاداور شد: اما امسال با اعمال مالیات ۹ درصد ارزش افزوده در مناطق آزاد تجاری باید شاهد کاهش قدرت و تاثیر گذاری گردشگری در این منطقه باشیم چراکه احتمال می رود اجرای این قانون حداقل ۱۰ درصد هزینه سفر به کیش را افزایش می دهد.
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روز شنبه به منظور بازدید از چند طرح گردشگری به جزیره کیش سفر کرده است.
جزیره کیش دارای ۶ اثر تاریخی و محوطه باستانی ثبت شده در فهرست آثار تاریخی کشور بوده که شهر تاریخی حریره، کاخ مرجان، بازار فرانسوی ها، کاخ الیت، مسجد امیر و ماشه آثار باستانی ثبت شده ای جزیره است.
کیش از جزیره های خلیج فارس در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان است، این جزیره بیضی شکل ۹۱ کیلومتر مربع وسعت دارد که در سال ۱۳۴۹ هیاتی از مشاوران ایرانی و آمریکایی این منطقه را مورد بازدید قرار دادند و به دلیل ویژگی های طبیعی، سواحل زیبای مرجانی و آب زلال اطراف، آن را به عنوان مرکز گردشگری بین المللی ایران انتخاب کردند.
این جزیره از زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان تحت تسلط ایران بوده و با گسترش اسلام این جزیره به دست خلفای اموی افتاده است اما حاکمیت معنوی ایران بر کیش از نامه های نگاشته شده توسط ایشان به زبان پهلوی در دوران مختلف کاملا مشهود است.
از دوران حکومت آل بویه کیش مجددا به حکومتی ایرانی بر می گردد و بعدها در زمان سلجوقیان، اتابکان فارس، ملکوک هرمز آل مظفر و تیموریان این وضع ادامه دارد و در دوره سلجوقیان کیش به بزرگترین مرکز تجاری خالیج فارس تبدیل می شود.
جزیره کیش هم اکنون ۴۴ هزار نفر جمعیت دارد و در ۱۸ کیلومتری کرانه باختری ایران واقع شده و از سال ۱۳۶۹ به عنوان منطقه آزاد شناخته شده است.