شیراز - ایرنا- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هم اکنون هزار و ۶۷۴ بیمار مثبت و یا مشکوک دارای علایم کروناویروس در بیمارستان های استان فارس بستری هستند که از این تعداد، ۲۸۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

عبدالرسول همتی روز شنبه در نشست ستاد مدیریت دانشگاهی کرونا در شیراز  با اعلام آخرین وضعیت کروناویروس در استان فارس گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون، ۸۷۳ هزار و ۴۱۸ مورد تست تشخیصی به روش مولکولی در آزمایشگاه های استان انجام شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۲۵۳ هزار و ۷۶۷ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

 همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون، ۹۹ هزار و ۳۴۷ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد چهارده هزار و ۴۷۵ بیمار مثبت نیز به این روش شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۲۶۸ هزار و ۲۴۲ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

دکتر «عبدالرسول همتی» همچنین از بهبودی ۹۶ درصد مبتلایان معادل ۲۴۳ هزار و ۷۴۸ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

وی افزود: هم اکنون هزار و ۶۷۴ بیمار مثبت و یا مشکوک دارای علایم کروناویروس در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد، ۲۸۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

معاون بهداشت دانشگاه با اعلام جان باختن ۱۳ هم استانی دیگر در اثر کروناویروس طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون را چهار هزار و ۳۶۰ نفر اعلام کرد.

واکسیناسیون فقط طبق برنامه ستاد کرونا 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز ، اجرای طرح واکسیناسیون کرونا را منطبق بر اولویت ها و برنامه ریزی ستاد ملی کرونا عنوان کرد.

دکتر  مهرزاد لطفی گفت: واکسیناسیون کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و واحدهای زیرمجموعه دانشگاه، تنها بر اساس سند ملی واکسیناسیون انجام می شود و برای هیچ نهاد، سازمان یا ارگانی واکسیناسیون جداگانه و خارج از اولویت های اعلام شده از سوی ستاد ملی کرونا، صوت نمی گیرد.

وی با اشاره به تشکیل کمیته واکسیناسیون دانشگاه اضافه کرد: نشست های این کمیته بر اساس برنامه های ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا برگزار و مسایل مختلف مرتبط با واکسیناسیون کرونا در این کمیته بررسی و ارزیابی می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: تمام شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز موظفند بر اساس برنامه ریزی ها و اولویت های مشخص شده از سوی ستاد ملی کرونا اقدام کنند و خارج از این برنامه ها هیچ اقدامی انجام نشود.

دکتر لطفی با اشاره به روند کاهشی موارد ابتلا به کرونا در فارس افزود: با توجه به آغاز مجدد برگزاری مراسم های عروسی، با خطر افزایش دوباره موارد ابتلا به بیماری مواجهیم؛ مردم نیز با مشاهده علائم بیماری به مراکز منتخب کووید۱۹ مراجعه و برای انجام تست کرونا اقدام کنند تا ضمن شناسایی موارد مثبت احتمالی به ویژه در شهرستان ها، از انتقال بیشتر این ویروس جلوگیری شود.

او همچنین تعامل و همکاری بیشتر از سوی سازمان ها و نهادها با دانشگاه برای مقابله با کرونا امری لازم دانست.