«مجید معینیصفا» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اینکه کشت اتفاق بیافتد قیمت چغندرقند ۲ برابر افزایش یافت، به عنوان مثال قیمت هر تن چغندرقند از ۶۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید در حالیکه قیمت شکر هنوز افزایش پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه عدم افزایش قیمت شکر به کارخانه ضرر میرساند، اظهار داشت: ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تولید شکر زیان آور است چون سود شکر به تاجر وارد کننده میرسد که با قیمت بالا آن را در بازار به فروش میرساند.
معینیصفا ادامه داد: یکماه است که از کشاورز محصول چغندر خرید کردهایم ولی اکنون پولی در بساط نیست که بابت مطالبات به آنها بپردازیم.
وی با بیان اینکه روزانه ۲ هزار تن چغندرقند در قالب کشت پاییزه خریداری میشود، گفت: با وجود درخواست فراوان برای سرمایه گذاری در خرید چغندرقند سرپل ذهاب، ولی به دلیل عدم اعلام قیمت، دستگاه دار اقدام به برداشت نمیکند در نتیجه حجم بسیاری از محصول در زمین رها شده است.
معینیصفا اضافه کرد، اگر وضع بر همین منوال پیش رود تا یکماه آینده این محصول به دلیل گرمی هوا در معرض از بین رفتن قرار میگیرد لذا فشارها بر کارخانه برای تحویل گرفتن چغندرقند بالا میرود.
او یادآور شد: هم اکنون یک کیلوگرم شکر بسته بندی از نوع وارداتی در بازار به میزان ۱۶ هزار تومان عرضه میشود در حالیکه تولیدکننده برای فروش با قیمت کمتر با فشارهای متعدد مواجه است حال آنکه اگر قیمت شکر به موقع اعلام و برنامه ریزی صورت گیرد مصرف کننده این محصول را گران نمیخرد.
به گفته او، اکنون قیمت هر کیلوگرم شکر تولید داخلی ۶ هزار و ۶۵۰ تومان است که باید به قیمت واقعی خود یعنی ۱۲ هزار تومان برسد چرا که قیمت چغندرقند بالا رفته و از سوی دیگر دستمزد نیروی انسانی نیز دو برابر شده است.
او تاکید کرد: نزدیک به ۸۰ درصد نیروهای شاغل در این واحد تولیدی حداقل دستمزد دریافت میکنند و از سوی به دلیل ۲۴ ساعت فعالیت، اضافه کار میگیرند که همه اینها برای تعیین قیمت شکر، باید در نظر گرفته شود.
به گزارش ایرنا؛ تاریخ مونتاژ و اولین بهرهبرداری کارخانه قند بیستون سال ۱۳۴۲ است که ظرفیت اسمی اولیه آن یک هزار تن چغندر در شبانهروز بوده و ظرفیت اسمی کنونی آن ۲ هزار تن چغندر در شبانهروز، که قابل توسعه به بیش از سه هزار تن در شبانه روز است.
اکنون در کارخانه قند بیستون سالانه حدود ۴۰ هزار تن شکر تولید میشود و از حدود ۱۰ سال پیش خط تولید قند آن متوقف شده و به گفته مسوولان شرکت در صورت راهاندازی این خط میتوان اشتغال بیشتری ایجاد کرد.
براساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه این استان ۹۴۶ هزار و ۸۷۱ هکتار زمین کشاورزی آبی و دیم دارد که سالانه بیش از چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی از آن برداشت میشود. بیش از ۶۳۰ هزار تن چغندرقند در کشت بهاره این محصول در استان تولید میشود.
در استان کرمانشاه ۲ کارخانه قند بیستون و اسلام آبادغرب فعال است و مجوز سومین کارخانه قند کرمانشاه نیز در حال طی کردن مراحل صدور است.