به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید نمکی روز یکشنبه افزود: محموله واکسن جدید کرونا دیشب رسید، محموله سنگین تری امشب می رسد، هفته آینده هم محموله دیگری می رسد، بنابر این گروه هدف اول که افراد بالای ۶۰ سال و بیماران خاص و صعب العلاج و حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون نفری و عامل اصلی بستری و مرگ و میر هستند را تا اواخر خرداد و اوایل تیر واکسینه می کنیم و بعد سراغ بقیه گروهها می رویم.
وزیر بهداشت گفت: سامانه ثبت نام واکسن نیز راه افتاده است برخی جوسازی ها که واکسن نمی آید یا درست تزرق نمی شود و در بازار آزاد تزریق می شود ۱۰۰ درصد کذب محض است.
نمکی افزود: در وزارت بهداشت می توانیم حتی در یک روستا یا یک شهرستان وضعتی واکسیناسیون را ببنیم که مثلا امروز چند واکسن زدند و به چه کسانی زدند. کدملی فرد و کد واکسن را داریم امکان سوء استفاده نیست ممکن است در اوایل کار برخی جاها واکسن را جا به جا زده باشند که با متخلفان برخورد شدید داشتیم.
وزیر بهداشت گفت: خواهش می کنم به این حرف های بی ربط گوش ندهید. ما امانتدار دقیقی برای حفظ بیت المال و دفاع از سلامت مردم هستیم.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۲ هزار واکسن زده شد که یک رکورد است و در روزهای آینده به رکوردهای بالاتری می رسیم.
نمکی ادامه داد: واکسیناسیون کرونا را برای همه گروههای هدف طبق سند ملی واکسیناسیون دنبال می کنیم. از مردم خواهش می کنیم هرگز درباره واکسن بدون اطلاعیه های رسمی به مرکزی مراجعه نکنند. گروههای سنی را با پیامک فراخوان می دهیم. افرادی که پرونده سلامت ندارند را راهنمایی می کنیم که چگونه ثبت نام کنند.
وی افزود: اگر کسی از واکسن جا ماند به این معنی نیست که واکسن به آنان نمی زنیم. گروه ۸۰سال به بالا را واکسن زدیم و اکنون ۷۵ سال به بالا شروع کردیم اما با شروع واکسیناسیون گروه های سنی پایین تر، افراد جا مانده از واکسیناسیون می توانند به سامانه وزارت بهداشت مراجعه و ثبت نام کنند و حتما برای واکسیناسیون با آنان تماس گرفته می شود و هیچ فردی جا نمی ماند.
پیک چهارم کرونا را مهار کردیم
وزیر بهداشت گفت: از همه مردم و از جمله روحانیون و روحانیت اهل تسنن که در ایام ماه رمضان، مراسم عید فطر و نماز عید فطر توصیه های بهداشتی را رعایت کردند، واقعا تشکر می کنم.
وی افزود: کشور با ویروس انگلیسی و پیک ایجاد شده، یکی از سهمگین ترین امواج اپیدمی را با لطف و عنایت ویژه پروردگار و تلاش همکاران وزارت بهداشت پشت سر گذاشت. هیچ کشور مرفه و فقیری نبود که در هفته و ماه اول مشکل کمبود تخت بیمارستانی پیدا نکند اما در ایران دچار این مشکل نشدیم.
نمکی گفت: منحی پیک چهارم کرونا در سراسر کشور سر به فرود آورده است. چند روش را برای مهار آن انتخاب کردیم. قبل از گرفتاری سراسری به همه استانها ابلاغ کردیم. بیمار غیر اورژانسی پذیرش نکنند. ۶۶ اکسیژن ساز هم در طی دو هفته به کل کشور ارسال کردیم و این مشکل هم بر طرف شد.
وی ادامه داد: کلینیک های بهداشتی نیز فعال شدند و بیماران کمتر بدحال را فیلتر می کردند تا با گرفتن دارو و درمان سرپایی رد بیمارستان بستری نشوند، ۱۵۰ هزار مریض دارو گرفتند و بستری نشدند و اگر این کار انجام نمی شود کل تختهای بیمارستانی که ۱۴۰ هزار تخت است جوابگو نبود و با سر ریز بیماران در بیمارستانها مواجه می شدیم و اگر این تعداد را پذیرش می کردیم مشکل سر ریز را در بیمارستان پیدا می کردیم.
وزیر بهداشت ادامه اد: همان طور که قول داده بودم. هیچ بیماری پشت در هیچ بیمارستانی معطل نشد و علی رغم هولناکی این ویروس شرمنده مردم نشدیم.
وی گفت: در همه استانها مهار بیماری را به شکل گسترده داریم. امیدواریم در استانهایی که هنوز منحنی برای خم شدن به پایین مقاومت می کند در روزهای آینده شاهد نزول قابل توجه منحی کرونا باشیم فعلا استانی که منحنی آن سر به فرود نگذاشته نداریم مگر مواردی که منحنی افقی شده است.
نمکی افزود: اگر به رنگ بندی کرونا در کشور توجه کنیم می بینیم که ۳۱ فروردین ۳۰۱ شهر قرمز داشتیم و اکنون تعداد این شهرها به سه شهر تقلیل پیدا کرده است و این دستاورد بی بدیلی است.