به گزارش ایرنا، نزدیک به ۱۶۰ سال از تاسیس این سازمان بینالمللی غیرسیاسی و بیطرف که با هدف کاهش آلام انسانی و حفظ و پیشرفت بهداشت عمومی تاسیس شد میگذرد.
صلیب سرخ، که بعدها با عنوان هلال احمر نیز در برخی کشورها رسمیت یافت، از ابتدای آغاز فعالیت خود،"انسان" را معیار قرار داد و هنگام امداد و نجات نه از گذشته و حال افراد میپرسید، نه از دین و انگیزههای سیاسی پیدا یا پنهان آنان؛ مانند اندیشه شیخ ابوالحسن خرقانی که میگفت:"هر که بدین سرا درآید نانش دهید و از ایمانش مپرسید، چه آن که به درگاه حق به جان ارزد، در سرای بوالحسن البته به نان ارزد" صلیب سرخ نیز به اعتبار انسانبودن، افراد را نجات میدهد.
قدمت فعالیتهای بشردوستانه هلال احمر در ایران به سال ۱۳۰۱ هجری شمسی برمیگردد. در این مدت، حضورش در هر مصیبت و حادثهای، مایه دلگرمی و تکیهگاه حادثه دیدگان بوده است. آن کمان سرخ، به دلیل همان بیطرفی و بشردوستیاش، وقتی از دور نمایان میشود گویی دوستانی قابل اعتماد و قدیمی اما ناشناس به سمتت میآیند و جانت پر از اطمینان میشود. به راستی انسان در این حد از قضاوت شدن واهمه دارد.
دولت تدبیر و امید، از ابتدا در تلاش بود تا با پیشرفت و ارتقاء جمعیت هلال احمر، توان امداد و نجات آن را افزایش دهد و در استان سمنان این اتفاق به صورت مشهود و قابل حس افتاد.
تاسیس خانههای هلال و بانک امانات پزشکی، افزایش پایگاهها و کانونهای روستایی و پایگاه امدادهوایی در هشت سال اخیر، از فعالیتهایی بود که نشان از پی بردن دولت به اهمیت فعالیتهای هلال احمر دارد.
تاسیس بانک امانات پزشکی در استان سمنان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: در سال ۹۲ تعداد ۱۲ طرح داوطلبانه محرومیت زدایی توسط جمعیت هلال احمر استان اجرا شد در حالی که در سال ۹۹ تعداد این عملیاتها با ۳۴۱ درصد افزایش به ۵۳ عدد رسید.
مظفر محمدخانی گفت: در سال ۹۲ مبلغ ۲۱۶ میلیون و ۷۶۹ هزار و ۶۵۰ ریال کمک نقدی از طریق فراخوان کمک به حادثه دیدگان جمعآوری شده بود در حالی که این مبلغ در سال ۹۹ با ۴۰۰ درصد افزایش به چهار میلیارد و ۶۱۷ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۱۸۶ ریال رسید.
وی افزود: در سال ۹۲ به پنج هزار و ۴۵۸ نفر خدمات در چادر ارائه شد در حالی که این آمار در سال ۹۹ به هشت هزار و ۶۳۸ نفر رسید.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان ادامه داد: در دولت تدبیر و امید تعداد ۱۵ خانه هلال به منظور آموزش و تربیت نیروهای متخصص هلال احمر در استان ایجاد شد در حالی که پیش از آن استان سمنان خانه هلال نداشت.
محمدخانی افزود: تا پیش از دولت تدبیر و امید هیچ بانک امانات پزشکی در استان وجود نداشت در حالی که در سال ۹۹ یکهزار و ۱۷۴ نفر تحت حمایت این بانک در استان هستند.
وی ادامه داد: همچنین ۲ سینمای هلال و هفت کانون طلاب در استان راهاندازی شد در حالی که پیش از آن سینمای هلال یا کانون طلاب در استان وجود نداشت.
تعداد کانونهای روستایی استان ۱۸۰ درصد افزایش یافت
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان گفت: در سال ۹۲ طرح دادرس در چهار مدرسه استان و با حضور ۱۲۰ عضو اجرا میشد در حالی که اکنون این طرح در ۱۱۰ مدرسه و با حضور ۹ هزار و ۹۳۱ عضو اجرا میشود.
محمدخانی بیان کرد: تعداد کانونهای روستایی از پنج عدد در سال ۹۲ به ۱۴ کانون در سال ۹۹ افزایش یافت.
وی افزود: پیش از دولت تدبیر و امید استان سمنان فاقد پایگاه امداد هوایی بود اما اکنون یک پایگاه امداد هوایی در استان وجود دارد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان بیان کرد: در سال ۹۲، ۱۰ هزار و ۸۱۱ نفر آموزش عمومی مهارت آمادگی در برابر مخاطرات دریافت کردند و این آمار در سال ۹۹ به ۳۹ هزار و ۹۱۶ نفر رسید.
محمدخانی در ادامه گفت: در سال ابتدایی دولت تدبیر و امید ۲۹۴ نیروی امدادی آموزش تخصصی دریافت کردند درحالی که این تعداد در سال ۹۹ به ۱۰ نفر رسید.
وی افزود: در سال ۹۲، ۲ تیم عملیاتی بهداشت. درمان اضطراری جذب، آموزش و سازماندهی شدند درحالی که این آمار در سال۹۹ به ۱۰ تیم رسید.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان گفت: در سال ۹۲ به یکهزار و ۱۰۵ نیازمند خدمات توانبخشی فیزیکی و مکانیکی ارائه شد و این آمار در سال ۹۹ به سه هزار و ۱۹۰ نفر رسید.
محمدخانی بیان کرد: در سال ۹۲ به ۷۵۶ مراجع در درمانگاههای جمعیت هلال احمر استان خدمات درمانی ارائه شد در حالی که این آمار در سال ۹۹ با رشدی چشمگیر به ۹ هزار و ۴۳ نفر رسید.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان با اشاره به افتتاح ۲ پروژه مهم در شهرستان سرخه گفت: افتتاح آشیانه بالگرد سایت امداد هوایی در سال ۹۶ با اعتبار چهار میلیارد و ۷۷میلیون ریال و همچنین افتتاح انبارهای امدادی استان در سال ۹۷ با ۲ میلیارد و ۳۱ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال ۲ پروژه مهم جمعیت هلال احمر استان در دولت تدبیر و امید است.