به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری "تراول ویکلی" ، "ماریو هاردی" بطور خاص در این ارتباط از کشور تایلند که مقر "پاتا" هم در آنجا قرار دارد انتقاد و خاطرنشان کرد که کنترل کووید-19 در منطقه آسیا-پاسیفیک در دو ماه گذشته بدتر شده است. وی گفت: چند ماه پیش خوشبینتر بودیم اما امروز کشورهای منطقه خیلی خوشبین نیستند. در تایلند محدودیتها بازگشته است. بانگوک حداقل برای دو هفته آینده در تعطیلی کامل است زیرا شمار مبتلایان و تلفات رو به افزایش است.
مدیر انجمن مسافرتی آسیا – پاسیفک ادامه داد: سنگاپور هم مجددا یک خوشه جدید از بیماری را کشف کرده و مجددا در حال برقرار کردن محدودیتها است. حباب بین سنگاپور و هنگ کنگ بطور متناوب تعطیل میشود و کشور هند هم دوران واقعا پرچالش و دشواری دارد و بسیاری کشورها دسترسی به هند را متوقف کرده اند.
وی افزود: در ژاپن ، نه تنها هیچ بازدیدکننده بینالمللی در بازیهای المپیک نخواهد بود بلکه اکنون میگویند که هیچ مخاطب (تماشاچی) برای مسابقات نخواهد بود. هاردی گفت: چین بسیاری عالی عمل میکند و در تعطیلات ماه مه شمار بیسابقهای از مسافران و هزینهها وجود دارد اما چین هم بسته است و نمیتوانید به چین یا از چین به خارج سفر کنید.
وی افزود: قصد و نیت برای مسافرت هنوز باقی است اما طبق زمانبندی مورد انتظار روی نخواهد داد . برخی کشورها در هدفهای خود بسیار بلندپروازانه بودهاند. تایلند بطور مشخص با اعلام هدف گشایش تا اول ژوییه بسیار بلندپروازانه عمل کرده است زمانی که کمتر از 0.1 درصد از جمعیت واکسینه شدهاند. این غیرواقعبینانه است.
استرالیا و نیوزیلند در ماه آوریل (فروردین) یک "حباب مسافرت" باز کردند هر چند که از آن زمان بخشهایی به علت شیوع کووید-19 به تعلیق در آمده است.
هاردی در این خصوص گفت: تعداد موارد ابتلا در استرالیا و نیوزیلند در حال حاضر حداقلی است و این عامل کلیدی در گشودن حباب مسافرتی است. برای سایر مقاصد در منطقه که تعداد کمی واکسینه شدهاند کار بازگشایی مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید. شروع مجدد (فعالیتهای مسافرتی) در سال 2021 برای بسیاری از مقصدها یک چالش بزرگ خواهد بود.
"سوباس منون" مدیر کل اتحادیه شرکتهای هواپیمایی آسیا پاسیفیک AAPA نیز در همین اجلاس مجازی ضمن تایید اظهارات هاردی افزود: دو ماه پیش به علت بحث واکسن خوشبینی وجود داشت اما کار واکسیناسیون در منطقه با استثنای سنگاپور که 25 درصد جمعیت آن تا الان دو دوز واکسن را دریافت کردهاند ،حتی در کشور استرالیا هم زیر 10 درصد است و این درحالی است که دو گونه جدید ویروس در حال چرخش است و بسیاری از کشورها محدودیتهای مرزی را تشدید کردهاند و این در حالی است که حصول یک توافق چندجانبه درباره چگونگی بازگشایی مرزها دشوار است.