جنایاتی که تاکنون به شهادت بیش از 175 نفر شامل دهها کودک و زن و تخریب دهها منزل مسکونی و حتی مرکز رسانه های بزرگی مثل آسوشیتدپرس، فرانس پرس و الجزیره انجامیده، ولی از سوی کشورهای غربی نه تنها با محکومیت واعتراضی همراه نبوده، بلکه با همراهی و حمایت این دولت ها نیز مواجه شده است.
غربی ها که سال هاست با ادعای دفاع از حقوق بشر و حق زندگی در مسایل داخلی کشورهایی که با سیاست های آنها همراه و همسو نباشند، دخالت می کنند، در ارتباط با قتل و جنایت رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی همواره موضع حمایتگرانه از این رژیم داشته اند که این رفتارها در طول درگیری های اخیر بین رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها نیز ادامه یافت.
حمایت هایی که موجب خشونت بیشتر رژیم صهیونیستی و سرکوب افزون تر مردم بی دفاع فلسطین شده است . این در حالی است که شهروندان کشورهای غربی برغم اعلام ممنوعیت برگزاری تجمع حمایت از فلسطین به خیابان ها آمده و حمایت خود را از مردم مظلوم در سرزمین های اشغالی اعلام کردند.
آمریکا حامی جنایات صهیونیست ها
در حالیکه شهرهای مختف آمریکا شاهد اعتراضات مردمی علیه جنایت های رژیم صهیونیستی است، جو بایدن رئیس جمهوری این کشور همسو با اظهارات دیگر اعضای کابینه خود بدون اشاره به کشتار مردم غزه، تنها حق دفاع را برای رژیم اشغالگر قدس محفوظ دانست.
جو بایدن در پاسخ به پرسشی در باره تنش در سرزمینهای اشغالی فلسطین، گفت: مشاور امنیت ملی و وزیر دفاع من با همتایان خود در خاورمیانه در تماس و رایزنی بودهاند.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: امیدوارم که این مساله هرچه زودتر خاتمه یابد. با این حال، اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.
در همین حال لوید آستین وزیر دفاع آمریکا از حملات خشونت بار رژیم صهیونیستی حمایت کرد و در تماس با همتای اسرائیلی خود حمایت قاطع ایالات متحده از رژیم صهیونیستی را تکرار کرد.
این موضع گیری دولتمردان آمریکایی در حالی است که تنی چند از نمایندگان کنگره آمریکا از جمله «مری نیومن» ، «مارک پوکان» و رشیده طلبیب در سخنرانی ها و نامه هایی ، اقدامات رژیم صهیونیستی برای تخریب خانه های فلسطینیان و اخراج آنها از خانه هایشان در "شیخ جراح" را نقض آشکار "کنوانسیون چهارم ژنو"(کنوانسیونی با تأکید بر حمایت از غیرنظامیان بهطور خاص) دانسته و این تنش ها را نتیجه سالها تبعیض ونقض حقوق فلسطینیان دانسته اند.
**همراهی آلمان با جنایات صهیونیستها
اشتفان سایبرت سخنگوی دولت آلمان هم در باره موضع این کشور در خصوص حملات رژیم صهیونیستی به غزه، گفت که اسرائیل از حق دفاع از خود در قبال حملات برخوردار است.
وزیر دادگستری آلمان هم در ادامه همین سیاست برلین در حمایت از رژیم صهیونیستی و برای ممانعت از انجام تجمعات حمایت گرایانه از فلسطین و ترساندن حامیان مردم مظلوم غزه در آلمان، آتش زدن پرچم اسرائیل در آلمان را نشانه یهودستیزی دانست.
با این حال خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت که در روزهای اخیر تظاهراتی علیه حملات اخیر رژیم صهیونیستی به فلسطینیان در برخی از شهرهای آلمان برگزار شده و در شهر گِلزِنکِرشِن معترضان در برابر کنیسه اجتماع کرده و با تکان دادن پرچم های فلسطین شعارهایی سر دادند
ابراز همدردی اتریش با رژیم کودک کش اسرائیل
سباستین کورتس صدراعظم اتریش نیز به جای همدردی با مردم غزه، با صهیونیست های کودک کش ابراز همدردی کرد و در توئیتی نوشت که به نشانه همبستگی با اسرائیل پرچم این رژیم را بر فراز دفتر خود به اهتزاز درآورده است.
خودداری انگلیس از محکوم کردن حمله به غزه
یک روز پس از تجمع معترضان به حملات بیرحمانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین مقابل دفتر نخست وزیری انگلیس و پس از چند روز سکوت، بوریس جانسون تنها خواستار کاهش درگیری ها بین ارتش صهیونیستی و مقاومت فلسطین شد.
جانسون در توئیتی از طرفهای اسرائیلی و فلسطینی خواست که خویشتنداری به خرج دهند. وی بدون اشاره به شهادت دهها فلسطینی افزود : انگلیس عمیقا نگران روند فزاینده خشونتها و مجروح شدن غیرنظامیان است و خواهان کاهش فوری تنشها در این زمینه است.
با این حال روزنامه انگلیسی گاردین با انتشار یادداشتی انتقادی در باره حوادث اخیر در فلسطین اشغالی و حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم این منطقه تصریح کرد که جامعه جهانی باید برای توقف جنایتهای رژیم اسرائیل بسیج شود.
در این یادداشت که به قلم «املی تانت» از موسسه توسعه خارجی نوشته شده، آمده است: نیازی نیست که ارتش اسرائیل اعلام کند به آتش بسها و هشدارهای سازمان ملل متحد درباره تشدید تنشها در منطقه علاقهای ندارد.سالهاست سازمان ملل اعلام کرده که جنایتهای اسرائیل مغایر قوانین بینالمللی است اما پروژه اشغالگری در دولتهای مختلف اسرائیل توسعه یافته است. شاید هم به همین خاطر است که فلسطینیان در کرانه باختری از سازمان ملل متحد به عنوان یک نهاد پوچ و بی خاصیت یاد میکنند.
در این یادداشت آمده است که توازن قدرت در سرزمینهای اشغالی نماد استثمار و سرکوبگری است و تنها از طریق همبستگی جامعه جهانی، با چاشنی اقدام مستقیم، میتوان اسرائیل را متوجه عواقب جنایتهایش کرد.
این یادداشت میافزاید: برای متوقف کردن اشغالگری در فلسطین، مردم سراسر جهان باید بسیج شوند و همان راهبرد فشار علیه دولت آپارتاید آفریقای جنوبی را تکرار کنند
مکرون به ابراز نگرانی بسنده کرد
رئیس جمهوری فرانسه نیز که کشورش از مدعیان همیشگی حمایت از حقوق بشر است، در گفت و گوی تلفنی با رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی، بدون محکوم کردن جنایات صهیونیست ها، تنها به ابراز نگرانی نسبت به تشدید درگیری میان اسرائیل و فلسطینیان بسنده کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز، امانوئل مکرون در عین حال اقدام های دفاعی و تلافی جویانه گروه های مقاومت فلسطینی را به شدت محکوم کرد.
از سوی دیگر فرانسه برگزاری هر گونه تجمع حمایت از فلسطین را ممنوع کرده بود که با مخالفت شهروندان این کشور روبرو شد و راهیپمایی هایی در شهرهای این کشور علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه با حضور معترضان برگزار شد.
این تجمع ها و اعتراضات در شهرهای پاریس، لیون و مارسی با واکنش تند پلیس فرانسه روبرو شد و پلیس با گاز اشک آور و پاشیدن آب با ماشین های آتش نشانی به تظاهر کنندگان حمله کرد.
بیانیه انفعالی اتحادیه اروپا
با تشدید دور جدید درگیریها در سرزمین های اشغالی و دقایقی پس از تخریب ساختمان خبرگزاریها در غزه توسط رژیم جنایتکار صهیونیستی، دفتر سخنگویی اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای انفعالی و تکراری تصریح کرد که چرخه خشونتها در منطقه باید متوقف شود.
در این بیانیه آمده است که این اتحادیه به صورت دیپلماتیک و فعالانه در تلاش است تا «خشونت های جاری در اسرائیل و سرزمین های اشغالی فلسطین را کاهش دهد.به همین خاطر جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته به حمایت از تلاشها برای کاهش تنشها نسبت به اوضاع به شدت نگران کننده در منطقه، به ویژه در غزه و اطراف آن ادامه داده است.»
این بیانیه با نادیده گرفتن کشتار مردم بی گناه غزه و جنایات تاریخی رژیم اشغالگر قدس می افزاید که بورل در جریان تمام تماسها، حملات «بی رویه» حماس و سایرگروهها علیه اهداف غیر نظامی در اسرائیل را محکوم کرده است. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در عین حال تاکید کرده که هرچند «اسرائیل حق دارد تا از مردمش دربرابر این گونه حملات دفاع کند، باید متناسب رفتار کرده و از زخمی شدن غیرنظامیان خودداری کند»
بیانیه یادشده میافزاید که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تماس با طرفهای مقابل،«به طور پیوسته ضرورت پایان تنش ها، جلوگیری از تشدید درگیریها و اطمینان از محافظت غیرنظامیان را مورد تاکید قرار داده است. او همچنین خواستار احترام کامل به قوانین بینالمللی حقوق بشر و دسترسی ساکنین غزه به اقلام بشر دوستانه شده است»
اتحادیه اروپا همچنین در بیانیه یادشده میافزاید که بورل در تماسهای خود، پرداختن به ریشه اصلی اختلافات، احترام به وضع موجود در اماکن مقدس و پرهیز از هرگونه اقدام تحریکامیزی را مورد تاکید قرار داده است.
شراکت در جنایت های صهیونیست ها
تحلیلگران معتقدند که موضعگیری های غرب در حمایت از رژیم جنایتکار صهیونیستی و یا سکوت و بی تفاوتی در قبال این جنایت ها میتواند به جایگاه ادعایی این کشورها در بیطرفی آسیب جدی وارد کند و حتی از سوی ملت ها، این کشورها به عنوان حامی طرف متجاوز و شریک طرف جنایتکار تلقی شوند.
«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران نیز پیشتر با انتشار توئیتی نوشته بود: حامیان آمریکایی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جنایتهای این رژیم همدست هستند.
وی نوشته بود: کسانی که منافع نتانیاهو را بر هر چیزی مقدم میدارند- خواه کسانی که در «فاگی باتم» یا خیابان ۱۶۰۰ پنسیلوانیا هستند- در تمام جنایتهای اسرائیل علیه بشر همدست هستند.
فاگی باتم محل وزارت خارجه آمریکا و خیابان ۱۶۰۰ پنسیلوانیا محل کاخ سفید است.